r
Nosalty Logó

Kagyló madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Kagyló madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást a cukorral kikeverjük kézi habverővel, mehet hozzá a tej és az átszitált száraz hozzávalók. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a kezeletlen citrom héját is belekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén adjuk hozzá és alaposan keverjük el.
  2. Takarjuk le fóliával és 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Közben a formát kikenjük vajjal és kilisztezzük.( Nekem a kagyló formák fémből vannak, de szilikonos formában is kisüthető ott nem kell vajazni és lisztezni.) A formákat háromnegyedig töltjük a tésztával és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  3. Akkor jó, ha szép világos, nem kell nagyon megbarnítani. Amikor kicsit meghűlt, kivesszük a formából és rácson lehűtjük. A kimagasló részeket szépen egyenesre vágjuk és kettő formát összeillesztünk.

Töltelék

  1. A krémhez a habot felverjük, majd hozzákanalazzuk a lekvárt. Amennyiben a habunk nem édes, tehetünk még bele porcukrot. Habzsákba töltjük és a kagyló alsó felére nyomunk belőle, ráhelyezzük a másik kagylót és szépen összeillesztjük. Apró gyöngycukorkákkal díszítjük.
  2. Igazán mutatós kis desszertet alkothatunk belőle!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1327
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 13.

Receptkategóriák

Kagyló madeleine
Happygirlkitchen 58 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.