Házilag készített sajt recept

Kalória?
Házilag készített sajt
Házilag készített sajt
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bejártam a világhálót ezért a receptért, sajna tovább nem jutottam, ezt az egyféle sajtot tudom csak elkészíteni. Nagyon ajánlom mindenkinek. A siker garantált, az íze felséges és javaslom továbbfejlesztésre is, rengeteg ötlet van benne.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyér illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk és  állandó kavargatás mellett hozzáadjuk a túrót.
  2. Amikor a tej összemegy, leszűrjük, visszatesszük a lábasba és hozzáadjuk a tojást, sót, köményt, szódabikarbónát, margarint.
  3. Visszatesszük a tűzre és kavargatva addig főzzük, amíg a tojás kicsapódik, nyúlós lesz a sajtunk.
  4. Egy előzőleg kivajazott porcelántálba töltjük és lehűlés után a hűtőben  tartjuk. Néhány óra múlva kiborítjuk a sajtot, ami azonnal  fogyasztható.
  5. Kis golyókat formálunk belőle és különböző alapanyagokba  (lenmag, szezámmag, őrölt paprika, reszelt sajt, petrezselyem stb.) hempergetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 024
elküldve: 7
receptkönyben: 559
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

dorothy62

Mióta szakács: 2008.06.19.
1 recept

Hozzászólások (13)

nyihaj
nyihaj / nyihaj k, 2012-04-17 10:43

Elkészítettem tegnap, nagyon finom lett! Vettem hozzá házi túrót, házi tejet... nem lett épp olcsó sajt :(( Viszont a leszűrt tej feléből (nehogy kárba vesszen) gyúrtam be frissibe pogácsát, mennyei íze lett. Mindenki túrósnak gondolta, holott csak "belefőtt" a túró a tejbe.

aranylányhaj
aranylányhaj szo, 2012-02-25 18:35

ezt a receptet elkészitettem.bolti tejből és nagyon finom lett.Tehát nem okvetlen kell friss boci tej.

jim
Jim / jim cs, 2011-10-27 13:49

Nagyon finom és hamar elkészült:) Ezer köszönet érte!

bwagner
bwagner cs, 2011-11-10 22:31

Szerintem, ha a bociból jön ki, akkor már régen rossz.

brekancs
brekancs szo, 2010-07-10 10:39

En is szeretnem kiprobalni, de lenne egy kerdesem mielott nekilatok: a friss tej, a bocibol melegen ''kijovo'' tejet jelenti vagy elkeszithetem bolti, dobozba zart tejbol is?

Yuriee
Bloemcake / Yuriee p, 2011-01-21 01:29

Friss tejet lehet kapni a boltban, ez valószínűleg csak annyit tesz, hogy ne a tartós tejből készítsd, hanem inkább abból a fajtából ami csak pár napig vagy 1-2 hétig áll el maximum.

Alexis
Bloemcake / Alexis h, 2009-12-14 17:21

Ez a sajt igazán finom,én rendszeresen készitem,csak a 3. pont után igy csinálom:mielőtt leveszem a tűzről,hozzáadok még 1 kávéskanál szódabikarbónát,attól megduzzad és lyukacsos lesz,majd fóliával kibélelt edénybe töltöm-igy könnyebb hűlés után kiszedni.

Alexandra
Bloemcake / Alexandra sze, 2008-10-15 03:38

Stahl Judit egyik szakácskönyvében van egy jópofa sajt recept, a Snidlinges házi sajt. Igaz, azt nem fogod már a készítésének napján megenni, de érdemes kipróbálni, biztos sikerülni fog.
Ha nincs meg a recept, szívesen elküldöm.

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
407