Házilag készített sajt recept

Házilag készített sajt
Házilag készített sajt
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bejártam a világhálót ezért a receptért, sajna tovább nem jutottam, ezt az egyféle sajtot tudom csak elkészíteni. Nagyon ajánlom mindenkinek. A siker garantált, az íze felséges és javaslom továbbfejlesztésre is, rengeteg ötlet van benne.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyér illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk és  állandó kavargatás mellett hozzáadjuk a túrót.
  2. Amikor a tej összemegy, leszűrjük, visszatesszük a lábasba és hozzáadjuk a tojást, sót, köményt, szódabikarbónát, margarint.
  3. Visszatesszük a tűzre és kavargatva addig főzzük, amíg a tojás kicsapódik, nyúlós lesz a sajtunk.
  4. Egy előzőleg kivajazott porcelántálba töltjük és lehűlés után a hűtőben  tartjuk. Néhány óra múlva kiborítjuk a sajtot, ami azonnal  fogyasztható.
  5. Kis golyókat formálunk belőle és különböző alapanyagokba  (lenmag, szezámmag, őrölt paprika, reszelt sajt, petrezselyem stb.) hempergetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 418
elküldve: 7
receptkönyben: 554
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

dorothy62

Mióta szakács: 2008.06.19.
1 recept

Hozzászólások (13)

nyihaj
nyihajk, 2012-04-17 10:43

Elkészítettem tegnap, nagyon finom lett! Vettem hozzá házi túrót, házi tejet... nem lett épp olcsó sajt :(( Viszont a leszűrt tej feléből (nehogy kárba vesszen) gyúrtam be frissibe pogácsát, mennyei íze lett. Mindenki túrósnak gondolta, holott csak "belefőtt" a túró a tejbe.

aranylányhaj
aranylányhajszo, 2012-02-25 18:35

ezt a receptet elkészitettem.bolti tejből és nagyon finom lett.Tehát nem okvetlen kell friss boci tej.

jim
jimcs, 2011-10-27 13:49

Nagyon finom és hamar elkészült:) Ezer köszönet érte!

brekancs
brekancsszo, 2010-07-10 10:39

En is szeretnem kiprobalni, de lenne egy kerdesem mielott nekilatok: a friss tej, a bocibol melegen ''kijovo'' tejet jelenti vagy elkeszithetem bolti, dobozba zart tejbol is?

Yuriee
Yurieep, 2011-01-21 01:29

Friss tejet lehet kapni a boltban, ez valószínűleg csak annyit tesz, hogy ne a tartós tejből készítsd, hanem inkább abból a fajtából ami csak pár napig vagy 1-2 hétig áll el maximum.

Alexis
Alexish, 2009-12-14 17:21

Ez a sajt igazán finom,én rendszeresen készitem,csak a 3. pont után igy csinálom:mielőtt leveszem a tűzről,hozzáadok még 1 kávéskanál szódabikarbónát,attól megduzzad és lyukacsos lesz,majd fóliával kibélelt edénybe töltöm-igy könnyebb hűlés után kiszedni.

Alexandra
Alexandrasze, 2008-10-15 03:38

Stahl Judit egyik szakácskönyvében van egy jópofa sajt recept, a Snidlinges házi sajt. Igaz, azt nem fogod már a készítésének napján megenni, de érdemes kipróbálni, biztos sikerülni fog.
Ha nincs meg a recept, szívesen elküldöm.

407