Házilag készített kolbász recept

1 adag
9208
kcal
Házilag készített kolbász
Házilag készített kolbász
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó móka volt egy kis "disznóságot" készíteni. Megadtuk a módját, reggel egy kupica pálinkával kezdtünk, hogy teljesen autentikus legyen a kolbász készítés. A kolbász iszonyú finom lett, sütöttünk is belőle. Szerintem máskor is fogunk készíteni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

házi füstölt kolbász
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A belet alaposan kimossuk, először szódabikarbónás vízben, majd simában többször.
  2. A darált húsokat egy nagy edénybe tesszük (húsosládába), rászórjuk az összes fűszert és a fokhagymát.
  3. Nagyon alaposan összedolgozzuk. 
  4. Majd töltőgép segítségével a bélbe töltjük.
  5. Nálunk hideg padláson szikkadt két napig, majd felfüstölték a szépséges kolbászainkat.

statisztika

beküldve:
nézettség: 61 539
elküldve: 7
receptkönyben: 344
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
73 recept

Hozzászólások (18)

raffy2
raffy2p, 2014-02-28 09:49

Már többször megcsináltuk nagyon finom,éppen ma is nekilátunk a töltésnek,szerintem a fűszerezése el van nagyon találva.Isteni finom.

fresli.mihaly
fresli.mihalysze, 2011-01-12 20:49

Örülök,hogy sikerült az elkészitett kolbászhoz a tökéletesnek tűnő receptet is kialakítanunk,illetve közzétennünk.Üdv.MIhály

bokine
bokinecs, 2011-01-13 10:58

Kedves Mihály!
Nem a kolbászhoz alakítottuk a receptet, hanem recept alapján készítettük el a kolbászt. Kételkedni nyugodtan lehet, csak nekem bizonyítékom is van a kolbászkészítésről. Üdv: Erika

Sancho
Sanchosze, 2012-11-14 15:22

Fel se vedd az ilyen nemszakácsok kommentjeit. Nem értenek hozzá.

fresli.mihaly
fresli.mihalyk, 2011-01-04 22:26

Én mégadnék hozzá 5deka erős pirospaprikát ,.akkor lenne igazán tökéletes,.Üdv.Gazdász

Bokros Erika
Bokros Erikak, 2011-01-04 23:07

Kedves Mihály! Beletrafált a lényegbe, mert tettünk bele csípős paprikát, amit saját magam daráltam. Tényleg finom volt. Szép napot vagy jó éjszakát. Üdv: Erika

bokine
bokineh, 2010-09-20 11:02

Kedves szépróza!
Igazad van, nem négy személyes adag, de nem tudom hány személyre javítsam, mert csak a család evett belőle (igaz kitartott a télen). Nem tudom, hogy éttermi adagokat vagy a férjem adagját számoljam, ő ugyan is egy fél szál kolbászt simán elpusztít egy "kevéske" kenyérrel és zöldségekkel. Szóval itt meg vagyok lőve.... :))

szépróza
széprózah, 2010-09-20 11:55

persze, persze értem én - csak nagyon poénos, h 4 személy és 7 kiló hús :-D
talán érdemes lenne megadni, h hány szál lett belőle, de nyilván az is csak hozzávetőleges lenne. mind1, aki jártas a kolbászkészítésben, az úgyis sejti kb.

bokine
bokinek, 2010-09-21 09:55

12 pár lett belőle. Füstölés után kb.70-80 dekás párok.
Üdv: Bokros Erika

bokine
bokinev, 2010-09-19 21:45

Kedves Eszter! Köszönöm az elismerést. A mai világban igazán jólesik.
Kedves Éva (nyamóka)! Örülök, hogy tetszik a recept, már ki van próbálva, úgy hogy nyugodtan ajánlom. Mi is zöldfülűek vagyunk ebben a témában, de kaptam ezt a receptet, amin a só mennyiséget kellett csökkentenem és a fokhagymából egy kicsit többet tettem bele, és így lett finom.
Kedves Mézezcsupor! Az idén fogunk hurkát is készíteni, ígérem fent lesz a receptje.
Kedves Era ( illesera)! Remélem találsz majd más finomságokat is a receptjeim között. Még nagyon új vagyok, de eszméletlen sok receptem van, és szeretném megosztani mindenkivel.
Disznósajt??? Jó ötlet!!! Köszi.
Kedves Hajni(kh)! Köszönöm a gratulációt. Nyugodtan vágj bele, nem nagy ördöngösség. A hagyományos kézi töltőnél nincs jobb, ez biztos. Mi is a kedves hentesünktől kaptuk kölcsön. Ráadásul ledarálta nekünk az összes húst is. Szóval a többi csak móka volt.

Még egyszer köszönöm a gratulációkat, Nektek is sok sikert kívánok és további jó főzöcskézést, szívvel, lélekkel és sok jó hazai alapanyagokkal. Üdv: Erika

kh
khv, 2010-09-19 18:31

Eszterhez csatlakozva én is csak gratulálni tudok!:-)Mégiscsak tudja az ember,hogy mi kerül bele!
Tavaly már majdnem ráadtam a fejem,hogy csinálok,receptem is volt,de az erre a célra vásárolt kolbásztöltő funkcióval is rendelkező elektromos húsdaráló már a második kanyarban tönkrement.Úgy látszik a hagyományos technikai eszközökhöz kell folyamodni.Egyébként várjuk a további recepteket:májas,véres hurka,házi kenőmájas ügyben!Üdvözlet:Hajni

illesera
illeserav, 2010-09-19 18:30

IGEN !IGEN! IGEN!!!! és akkor még nem beszéltünk a házi disznósajtról !!!!
nagyon örülök ennek a receptnek én is!
üdv
Era

mézescsupor
mézescsuporv, 2010-09-19 17:23

Hú ez nekem is nagyon tetszik, nem tudnád feltenni a véres és májas hurka készítését, mert ha nem is tölteném bélben, de tepsiben megsütve is isteni lenne. A házias disznóságoknak nincsen párja!

nyamóka
nyamókav, 2010-09-19 17:22

Esküszöm, már én is gondoltam rá, hogy ilyesmit is lehetne feltenni, szuper, hogy más is így van vele!Imádom a házi kolbit, úgyhogy tetszik a reci! Le a kalappal! Üdv.: Éva

Gargoyle
Gargoylev, 2010-09-19 17:13

Eeeez igen!
Az első ilyen recept itt a Nosalty-n! Gratulálok!
Nagyon szuper!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
9208