Hájas kifli Klaudiától recept

1 adag
612
kcal
Hájas kifli Klaudiától
Hájas kifli Klaudiától
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár időigényes sütemény, és be kell tartani a háromszoros pihentetést, mégis ajánlom mindenki figyelmébe, a befektetett munka biztosan meg fog térülni. Mivel ebben a receptben nem élesztős kelt tésztáról van szó, nagy előnynek tartom, hogy hamarabb is el lehet készíteni, lefagyasztva tárolható akár 1 hónapig is a nem kisült, hajtogatott tészta. Családom egyik kedvenc édessége, mindig dupla adaggal készítem, mivel akár 1 hétig is megőrzi frissességét.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A szóráshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lekváros hájas kifli, hájas táska, hájas sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshájat simára dolgozzuk 12 dkg liszttel.
  2. A maradék 48 dkg lisztből a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
  3. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük a lisztes háj kétharmadával, hajtjuk balról jobbra kétharmad részig, ráhajtjuk a megmaradt egyharmadnyi tésztát. Az így kapott téglalap tetejét lekenjük a megmaradt hájjal, behajtjuk fentről lefelé a kétharmadáig, a megmaradt alsó egyharmadot ráhajtjuk. 10 percig letakarva pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és hajtogatjuk a leírt módszer alapján kenegetés nélkül, majd pihentetjük. A harmadik pihentetés után kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, 4x4 cm kockákra vágjuk, megtöltjük keményebb állagú lekvárral, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
  4. Zsírozott tepsibe helyezzük, felvert tojáshabbal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 170ºC-on. Meghintjük vaníliás porcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 208
elküldve: 13
receptkönyben: 176
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Klaudia

Mióta szakács: 2012.09.10.
9 recept

Hozzászólások (3)

kicsimamut
kicsimamutv, 2012-12-23 09:51

Szia Klaudia!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ:)
Már ma délután nekiállok,és megcsinálom:)
Biztos tetszeni fog mindenkinek,mert nagyon guszta!!
Boldog Új Évet Nektek is!!!!!!!!!!

kicsimamut
kicsimamutszo, 2012-12-22 13:29

Kedves Klaudia!
Pont ma kerestem mindenhol hájas sütiket,édesapám nagyon szereti,úgyhogy pont jó időben kattintottam erre a kedvenc oldalamra:)Nagyon guszta és szépen sikerült süti,köszönöm a receptet:)
Egy valamit szeretnék kérdezni,a hájat előtte ecetes vízben meg szoktad mosni?:)
Még sosem csináltam:(Köszönöm a segítségedet!
Kellemes Ünnepeket Kívánok Neked és Családodnak!

Becsei Klaudia
Becsei Klaudiaszo, 2012-12-22 21:54

Kedves Kicsimamut!
Engem a nagyi úgy tanított, hogy a hájat előbb késsel megkaparjuk (megtisztítjuk az eres vagyis hártyás résztől), majd húsdarálón ledaráljuk és mehet a sütihez, nem kell külön mosni. Különben ebből a leveles hajtogatott tésztából készül a francia krémes is mifelénk.
Sok sikert, bízom benne hogy elnyeri tetszésüket, nálunk nagyon menő. Viszont kívánok áldott karácsonyt és sikeres új évet! Üdvözlet

Legfrissebb cikkek

Kávé és süti
Kávé és süti
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
612