Habos gyümölcsös piskótatorta recept

Habos gyümölcsös piskótatorta
Habos gyümölcsös piskótatorta
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet eredetileg bogyós gyümölcsös verzióban találtam egy kedvenc blogomon, majd olyan verzióban is elkészítem nyáron. A cukormennyiség ellenére ez egy könnyű desszert, mivel semmilyen zsiradékot nem tartalmaz. A végén szeletelhetjük kör vagy háromszög alakúra is.

További képek a blogomon.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

  • 4 tojás, szétválasztva
  • 200 g cukor
  • 120 g liszt
  • 1 tk sütőpor
A habos borításhoz:
  • 150 g cukor
  • 3 tojásfehérje
  • ételfesték (opcionális)
  • joghurt vagy tejszínhab
  • adagonként 1 marék kockázott őszibarack (ha nincs friss, befőtt is megteszi)

receptjellemzők

konyha: angol
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos piskóta, piskóta tojáshabbal, habos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A cukrot megfelezzük, és a fehérjékhez illetve a sárgájákhoz adjuk. A fehérje-cukor keveréket keményre verjük, a sárgája-cukor keveréket pedig addig, amíg sápadt nem lesz (a tojás kifehéredik).
  3. A lisztet és a sütőport a cukros tojássárgájához adjuk. 
  4. A lisztes-tojásos keveréket óvatosan összekeverjük a fehérjével. Én ezt a kézi robotgép legalacsonyabb fokozatán csináltam.
  5. Egy nagy tepsit beborítunk vajazott sütőpapírral. Rásimítjuk a tésztát, és 15 percig sütjük.
  6. Amíg sül, a habhoz való tojásfehérjét és cukrot nagyon keményre verjük. 
  7. Kivesszük a piskótát, a sütőt 100 fokra állítjuk.
  8. Beterítjük a piskótát a habbal.
  9. Ha szeretnénk rá mintákat, mártsunk bele egy pálcikát az ételfestékbe, és körözzünk vele a habon. De hagyhatjuk fehéren is.
  10. 100 fokon süssük egy óráig.
  11. Mikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalhatjuk görög joghurttal, tejszínhabbal, illetve gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 100°C
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!