Habkönnyű túrógombóc recept

1 adag
344
kcal
Habkönnyű túrógombóc
Habkönnyű túrógombóc
receptkönyvben hozzászólások (123)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán... Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc, édes gombóc túróból, túrógömb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
  3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  4. Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
  5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 175 121
elküldve: 127
receptkönyben: 3 764
elkészítve: 336/410
Facebookon megjelent: -

szakács

Saron

Mióta szakács: 2012.02.28.
5 recept

Hozzászólások (123)

Laffi
Laffics, 2014-08-28 12:18

Köszi a receptet, elsőre sikerült. Szárazabb állagú zacskós túróból készítettem, tejföl helyett édesített natúr joghurttal tálaltam. Szerintem akinek nem sikerült ott nedvesebb lehetett a túró, több darát kellett volna hozzá tenni. Formázás előtt bő 1 órát pihent a hűtőben, megkeményedett a tészta, a kanál megállt benne, mégis a végeredmény habkönnyű gombóc lett. Forró vízbe szaggattam és ahogy feljött kiemeltem a pirított zsemlemorzsába. Isteni finom lett. Köszi a receptet
!

visnyoo
visnyooszo, 2014-08-23 15:52

amióta feltetted, ezt csinálom:-) egyszer nem sikerült csak, de az nem a recept hibája, hanem már állott volt a túró...és próba szerencse alapon megcsináltam, hát rendesen szétfőtt a vizben...
Amiért most írok, tegnap az Auchanban vettem "krémes túró"-t 500 gr-os, még ezt a fajtát soha nem láttam, ma abból készült, valami fantasztikusan ruganyos, könnyű, nagyon finom lett... kb. 3 órát állt a hütőben kifőzés előtt, (amúgy este szoktam bekeverni és másnap főzöm) amit még szeretnék mondani a fél kiló túróhoz, "S"-es tojásom volt itthon, 4 db -ot tettem és 10 dkg darát.
Jah, mindíg betartom a 15 perces főzési időt is..:-))
Üdv. Zsuzsa

bakose
bakosev, 2014-08-03 13:55

Szia, sajnos nekem sem sikerült. Pedig nem sorolom magam a kezdő háziasszonyok közé. Annyira "habkönnyű" volt, hogy a vízben szinte azonnal szétfőtt. Biztosan nem próbálom meg még egyszer.

futrinkha
futrinkhasze, 2014-07-02 22:10

Nagyon finom, mintha felhőgombolyagokba harapnék :) Köszönöm a receptet, ismételni fogunk!

Melódia
Melódiap, 2014-04-04 15:42

Hát muszáj volt ide írnom! Köszönöm szépen a receptet! 24éves vagyok és ez volt életem első túrógombóca! Isteni lett, nem esett szét, mindenki imádta! :)
Ja, egy kis porcukrot én is tettem a túróhoz. :)

b-n
b-nh, 2014-03-31 11:50

Sajnos nekem sem jött össze, szétesett a vízben és kellett volna még bele cukor. Na majd máskor, máshogy...

Picuur
Picuurcs, 2014-04-03 22:13

Sziasztok!

Elkészítettem, nagyon finom. Gríz nem volt itthon, csak kuszkusz, tökéletes vele. Szerintetek le lehet fagyasztani?

Picúr

Hangyabolyos
Hangyabolyosv, 2014-03-30 08:30

Jól bevált túrógombóc receptemet cseréltem le erre, és nem bántam meg! Nagyon könnyű és finom gombócokat kaptam. A család véglegesen megszavazta a cserét, úgyhogy én is maradok ennél a receptnél a továbbiakban. A jó vélemények hatására (és a családom étvágyát figyelembe véve) rögtön tripla adaggal készítettem (két napra). Elfogyott. Nálam is egy éjszakát állt és így is tökéletes lett.
Egy tipp azoknak akik ugyanúgy utálnak kézzel gombócolni, mint én : kisebb méretű fagylaltos kanállal kell szaggatni a vízbe. Nagyon haladós, igaz így "talpas" gombócokat kapunk, de minket nem zavar.

arietta
ariettah, 2014-03-17 12:47

Díjnyertes lett,legközelebb dupla adagot kell készítenem,pillanatok alatt elfogyott:) A tejfölbe cukor helyett áfonya lekvárt kevertem.Köszönöm a receptet,bekerült a kedvencekbe.

Dorcsa1
Dorcsa1sze, 2014-03-12 16:48

Nagyon finom lett!!! Vagyis volt mert mind felfaltuk :-) Egyszerű, gyors az elkészítése :-) Köszönöm :-)

bozkabf
bozkabfk, 2014-02-18 16:20

Köszönöm a receptet:-) Nagyon finom, könnyű a tésztája még másnap is... már ami marad belőle:-)

Myrna53
Myrna53sze, 2014-02-12 21:27

Kedves Saron!
Valahol azt olvastam, hogy az igazi túrógombóc úgy remeg, mint egy brazil táncosnő
feneke...
Ez, pontosan úgy! Köszönöm, hogy megosztottad ezt a mennyei receptet!

Csibella
Csibellaszo, 2014-02-08 14:01

Ez egészen nagyon finom!!!! Pille könnyű, elszáll...!!
Cukrot viszont szerintem is kell bele rakni. Én vaníliás cukrot és citrom héjat is kevertem bele.

Csibella
Csibellacs, 2014-02-06 22:00

Kérdésem: a pirított búzadara hogy készül? Ez is zsiradékkal, mint a morzsa?

Moncsi13
Moncsi13p, 2014-04-18 14:30

Szia! Olajra a búzadara, lassan pirítani lehet hozzá cukrot tenni, úgy előbb pirul. Majd ha aranybarna, akkor fel kell önteni vízzel, amennyit felvesz, majd addig kevergetni tovább a tűzön, amíg a daraszemek szépen szét nem válnak. Én sosem használom morzsát semmihez.

knisedi
knisedih, 2014-01-27 20:04

Múlt héten elkészítettem és isteni finom habkönnyű lett, köszi a receptet. :)

pkrisztina
pkrisztinav, 2014-01-19 22:54

Kedves Saron!
Nagyon köszönöm ezt a receptet.Eddig nem mertem túrógombóc készítésbe belevágni, azt gondoltam ördögi tudás kell hozzá.Nem esett szét,nem volt folyós a massza, de ahogy főztem attól tartottam nem lesz elég nagy a fazék......Első túrógombócom,de szívem szerint holnap is csinálnék.Nagyon könnyű, lágy, isteni finom!Gratulálok hozzá és köszönöm még 1x ;)

bonci1
bonci1szo, 2014-01-18 16:33

Tökéletes lett! Igaz én tettem bele cukrot is, és egy zacskó vaníliás cukor is belecsusszant, de tényleg könnyű gombócot lettek, szépen összeálltak....és hmmmm, de finomak. Köszönet a receptért. :)

Nyika
Nyikasze, 2014-01-08 19:38

EZ ISTENI FINOM!!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTET!

Orizsu
Orizsuv, 2013-12-29 20:31

Kedves Saron! Már régóta gyúrom a túrógombócokat, de ilyen jó még sosem volt, mint amit a te recepted alapján készítettem. Én 3/4 kg túróból készítem, mert kevesebből neki sem állhatok. A búzadarát arányosan növeltem. Mindig szoktam a tésztába tenni vaniliáscukrot is. Jó ízt ad a matériának. Jelen esetben én még tettem egy maréknyi búzadarát az egészhez. Tényleg habkönnyű, szuper gombócok lettek! Köszönöm a receptet!

Záporvirág
Záporvirágv, 2013-12-08 11:00

Nekem 7 dkg + 2 ek. búzadara kellett bele: így lett jól formázható. Viszont nagyon hiányzott a cukor a gombócból... Hiába készítettem tripla édes-cukros tejfölt, nekem kellett volna az is, hogy maga a gombóc is édes legyen!!!
Ha legközelebb tennék bele cukrot, biztos, hogy folyós lenne? Tapasztalatokat várok!!!!

Filamér
Filamérv, 2014-02-09 13:09

Záporvirág, én jó húsz éve így készítem a túrógombócot ( búzadarát érzéssel szoktam én is kicsit növelni - ez túrófüggő is :-) és mindig teszek a masszába kristálycukrot, soha nem lett tőle folyós, tehát bátran merem ajánlani. Egyszer csináltam cukor nélkül a gombócokat, azonnal leszavazták, pedig egyáltalán nem édesszájú a család... csak hát amibe kell a cukor, abba bele kell rakni és kész. Nekünk kell :-) De ettem barátnőmnél cukorhelyettesítő édesítővel készültet is.

pandi69
pandi69k, 2013-10-08 13:19

Sziasztok! Valaki megtudja mondani,hogy MIÉRT FŐ SZÉT minden túrógombócom?? :((
Különben nagyon finom lett,csak hát nem gombóc formájú.:( köszönöm!

ednapipi
ednapipip, 2013-10-04 23:42

úú, ez valami nagyon finom lett! :) sima spar-budget fél kilós túróval, tökéletes!! kezdőként maximális sikerélmény ;)

bostina
bostinap, 2013-09-27 17:51

Kedves Saron!

köszönet a receptért! Elkészítettem és nagyon finom lett. Kicsit féltem, hogy kevés lesz a dara mennyisége, de ilyenről szó sem volt, szépen egyben maradt és jócskán megnőttek a gombócok.

bence1975
bence1975h, 2013-09-16 10:01

Csak azért regisztráltam, hogy köszönetet mondhassak ezért a receptért!
Nagy sikere volt, anyum is elkérte a receptet.
Köszi szépen!

kulcsarpisti
kulcsarpistiv, 2013-09-01 22:41

Nekem és a családomnak nagyon be jön nem esik szét könnyű és finom. Köszönet érte.

sómacska
sómacskav, 2013-09-01 15:12

Sziasztok!!!
Óriási ez a recept!!! Szó szerint fél kg túróból nem elég elkészíteni.( több és több kell) :-) Köszönöm!!!
Ha lehetne minden héten ezt ennék.

Évike.
Évike.sze, 2013-08-21 19:18

Sziasztok!
Nekem nagyon fincsi kis túrógombócok sikerültek a recept alapján, bár tényleg elég óvatosan kellett vele bánni, talán a búzadarát nem mértem jól (nálam 1 csapott evőkanál 1 dkg, lehet túl kicsi kanalam volt). Ultra könnyűek lettek a gombócok, de talán már túlzottan is :-) Pirított búzadarával viszont nem is tudom elképzelni, csakis zsemlemorzsa, de lehet ha egyszer elég merész leszek, kipróbálom. Lényeg, hogy köszönöm a receptet, klassz, a búzadarára figyelni kell, ennyi az egész ahogy észrevettem.

mukifeju
mukifejuszo, 2013-08-03 20:57

Szia!
Úgy gondoltam, hogy én is leírom a tapasztalataimat.
3X készítettem már el, ma volt a 3. :)
Először húúúú de Isteni finom lett!!!
Másodszor meg úgy elrontottam. Tudom, hogy nem lehet, csak nekem mégis sikerült :)
Ugyanis tettem bele kristálycukrot és úgy tettem a hűtőbe, de csak 1 órára. Nagyon folyós állaga lett. A cukor felolvadt a túrós masszába. De nem is tudom honnan is szedhettem azt, hogy cukrot is kell bee tenni. Persze nem dobunk ki semmit! Ezért, hogy összeálljon tettem bele még búzadarát. Igaz attól keményebb lett jóval, de megetteük.
És a mai.... Hát imádom ezt a receptet!!! Olyan annyira könnyű és finom!

Én kevés olajon megpirítok sok-sok zsemlemorzsát. És mikor kihült, akkor keverek hozzá kristálycukrot, és abba forgatom meg a túrógombócokat.
A tálalásnál megporcukrozom a gombócokat. És készítek hozzá kristálycukros-fahéjas tejfölt. Írtó finom hozzá! Azért nem porcukorral készítem, mert annak másabb az íze, mint a kristálycukoré :)
A zsemlemorzsát és a mártást akkor készítem, míg a víz fő magának :)

Köszönöm ezt a recept megosztásodat!!!!

csokicsillag
csokicsillagp, 2013-11-29 13:01

Köszi, annyira jó, hogy megírtad a tapasztalataidat, mert bizony nekem is az járt az eszembe, hogy jó lenne megédesíteni.
Lentebb még olvastam, hogy Dittus88 tett bele egy kis vaníliáscukrot, igaz utána még 24 órát állt a hűtőben a massza.

Máténagyi
Máténagyik, 2013-07-09 18:12

kedves Saron!
Ma meg csináltam a gombócot!!Nekem csak egy problémám van,az sem a receptel !Legközelebb nem kezdek fél kiló túróval!!hanem legalább 1kilóval!!szenzációs!annak akinek nem sikerült ajánlanám,próbálkozzon vele,meg éri a fáradozást!lehet a ,,szaggatással,,volt probléma,én úgy tanultam réges-rég, az ilyesmi gombócokat nedves kézzel kell ,,gömbölygetni,nem kanállal ,,zsupszbele,,!és lassan főzni!én porcukrot is tettem bele,nálunk édesen szeretik!/el tudnám képzelni gyümölcsös joghurtal is/a dara készítéshez csak annyit ajánlanák forró! vizel kell felönteni
Köszönöm a receptet!Mentve!!

Saron
Saronk, 2013-07-09 22:37

Kedves Máténagyi!

Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat! 1 kg túróból már tényleg családi adag készíthető, bár annak "eltüntetése" sem jelent gondot (legalábbis nálunk). :)
Ha esetleg elkészíti más verzióban is, szívesen olvasnék a végeredményről!

További szép hetet,
Saron (Ági)

nyulika3
nyulika3szo, 2013-07-06 10:57

nem is értem hogy lehet ezt elrontani,ez egy tökéletes túrógombóc recept,az én családom 4 tagú de 1.5 kiló túróból kell csinálnom és egy nap alatt elfogy az egész adag...ÖRÜLÖK HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK EZT A RECEPTET,amióta rátaláltam csak így csinálom a túrógombócot :)

Saron
Saronk, 2013-07-09 22:28

Szerintem ez egy egyszerű recept, amit nem nagyon lehet elrontani, kivéve, ha a túró krémesebb és esetleg emiatt a massza túl folyós lesz. Bár ilyenkor meg (talán) evidens, hogy darával sűrűbbé "varázsolható" és egy gombóc vízbe tételével már látható, hogy megfelelő-e az állaga vagy sem.

Köszönöm, hogy megírtad a saját tapasztalatodat, jól volt olvasni!

Dittus88
Dittus88cs, 2013-07-04 11:01

Életem első túrógombóca és bitang finom lett! Nagyon köszi a receptet. Mindenki imádta! Zsemlemorzsába forgattam, amit jól megpirítottam előtte olajon, zacskós spar-os túrót használtam, tettem bele egy kis vaníliáscukrot is, és annyi még, hogy nem sikerült aznap megfőznöm, így 24 órát állt a hűtőben letakarva a massza. Nagyon jót tett neki! Tényleg a legfinomabb túrógombóc, amit valaha ettem én és mindenki más, aki megkóstolta :)

Saron
Saronk, 2013-07-09 22:19

Örülök, hogy az első túrógombóc(ok) azonnal sikert arattak! Nálam még sosem állt a massza 1 napot (mivel mindenki azt lesi, mikor lesz már kész), de jó tudni, hogy nem ront rajta a hosszabb pihentetést. Köszönöm a visszajelzést!

ophelia1
ophelia1sze, 2013-07-03 19:07

szerintem marha jó a recept,gyors,finom,könnyű. Én soha nem időre főzök,mikor felbukkan a gombóc a fazékban a víz tetejére,akkor kikapom. Ja,és prézlivel az igazi! Köszi szépen a receptet.

Saron
Saronk, 2013-07-09 22:11

Köszönöm a pozitív visszajelzést és további jó főzőcskézést kívánok!

Zsófi87
Zsófi87p, 2013-06-07 11:54

Ma megcsináltam. Túró gombóc helyett túrós maszat lett. :( De èn voltam a buta, annyira siettem, hogy nem olvastam a hozzászólásokat. Akkor neki sem kezdek. Teljesen szétesett az összes gombóc.

Shalar
Shalarv, 2014-02-16 17:36

Én is így jártam. Ahogy engedtem bele a gombócokat a forró vízbe, szétmállott az egész. Én inkább maradok a hagyományos változatnál. Abban még sosem csalódtam.

Saron
Saronk, 2013-06-11 10:40

Én is sajnálom, hogy nem olvasta el a hozzászólásokat. Akkor biztosan más megvilágításban látná a dolgokat.

Burky
Burkyh, 2013-05-27 16:36

Sajnos nekem se állt össze, nagyon híg massza lett és ízetlen is.

Saron
Saronk, 2013-06-11 10:37

Sajnálom, hogy nem sikerült! Mint ahogy azt már írtam, a massza állaga nagyban függ a túrótól, ezért szükség esetén darát kell még hozzáadni. Ízesítésre pedig nyugodtan használható cukor, nem fogja kivetni magából! ;)

zoltan84
zoltan84k, 2013-05-14 17:30

Hello kedves recept iró.Hát mit is mondjak...megcsináltam a recept szerint söt kicsivel több buzadarát is tettem bele mert már össze állitásnál furcsa állaga volt...az eredmény egyszerüen szörnyü izetlen lágy massza lett a fözés után belöle!Én senkinek nem ajánlom!!!Inkább maradok a sajátnál.

zsiduzsida
zsiduzsidasze, 2013-05-15 17:30

Szia, nem mindegy milyen túrót használsz, a dobozos túrók túl krémesek, zacskósat vegyél. Az is lehet a sok búzadara miatt nem sikerült, én egyébként vaníliás cukrot is teszek bele. Nálunk nagy sikere van, de ízlések és pofonok..

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
345