Habkönnyű túrógombóc recept

Kalória?
Habkönnyű túrógombóc
Habkönnyű túrógombóc
receptkönyvben hozzászólások (137)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán... Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc, édes gombóc túróból, túrógömb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
  3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  4. Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
  5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 246 206
elküldve: 146
receptkönyben: 4 370
elkészítve: 463/537
Facebookon megjelent: -

szakács

Saron

Mióta szakács: 2012.02.28.
5 recept

Hozzászólások (137)

TriciAdder
TriciAdder cs, 2015-04-09 20:34

Isteni finom. :) Ilyennek kell lennie a túrógombócnak! Most csináltam először, de biztos nem utoljára. Köszönöm a receptet!

Petibaba
Petibaba h, 2015-04-06 09:33

A legfinomabb túrógombóc! Köszi a receptet! Dobozos, krémes túróval is nagyon jó lett: 0,25 kg + 4 evőkanál búzadara, főzés kb. 5 perc volt. Véletlenül nem választottam szét a tojást (1 db ennyi túróhoz), hanem a tálban francia habverővel az egész tojást felvertem, de így is szuper könnyű lett a gombóc. Csak így fogom ezután csinálni! Évek óta nem csináltam, mert az én receptjeim nem voltak finomak.

mojszli
mojszli cs, 2015-03-19 08:23

Húúú! Tegnap elkészítettem, és valami Isteni amilyen puha!!! Én tettem bele 3 vaníliás cukrot mert édesszájúak vagyunk, és így szuper volt!! :) Az egyetlen bibi, hogy nekem is kilapultak főzés közben, de gondolom plusz egy kanál búzadarával ez is ki lesz küszöbölve. Mert, hogy mostantól sokszor készítem majd, az tuti! :) Köszönöm a receptet!!! :)))

Fulike
Fulike v, 2015-03-08 23:51

Nekem sajnos atomjaira hullott az első darab, úgyhogy muszáj volt feljavítanom valahogy. Amúgy ízre szerintem jó, lehet, hogy az alapanyagaimmal volt baj. Talán legközelebb :)

mlevay
mlevay cs, 2015-01-08 00:36

8 evokanal buzadaraval tokeletes fel kilo turo eseten. TOKELETES! Nem tudunk betelni vele, es masnap is, felmelegitve nagyon-nagyon finom....

mlevay
mlevay k, 2015-01-06 21:03

Mi, akik nagy gomboc-imadok vagyunk, de eddig mas fozte nekunk> sajat regi kudarcok utan ma nekiveselkedtem es ez alapjan a recept alapjan tokeletes lett! Illetve, egy-ket gomboc szetesett, de ezt annak tudom be, hogy merleg hianyaban 7 evokanal buzadarat tettem bele, valoszinuleg elbirt volna meg egy evokanalnyit is... na de, miutan befaltuk joforman az egesz adagot, mert isteni, atkocogtam a boltba es vettem egy kilonyi turot, mert vacsorara is ez lesz:) Hat ez van. Ami tetszik, az tetszik. Most tettem bele nemi vaniliascukrot es reszelt citromhejat is. A prezlit egyebkent keves kacsazsiron keszitettem el, es en daraltam le a zsemleket elotte, mert a bolti zsemlemorzsa eletveszelyes... ugyanugy mint a muanyag zacskoba csomagolt tartoskenyer, teli van peneszgombaval... erre erdemes figyelni. Koszonom a receptet!!!

hetedik
hetedik v, 2014-12-28 14:22

Még nem készítettem el, de nagyon izgalmas. Csak egyetlen egyet tennék hozzá: a szokásos túró gombócomhoz is a morzsát NEM olajban, DE vajban pirítom meg. Sokkal ízesebb! Finomabb! Egészségetekre s további sok sikert!

evacili
evacili cs, 2014-12-04 20:37

Ma másodszor csináltam meg és azt hiszem a többi túró gombóc recept felejtve lesz.
Nagyon finom, valóban " habkönnyű "! Tettem bele egy kis cukrot is, de ez csak izlés kérdése. Köszönöm a receptet. Üdv: Cili

gizmo78
gizmo78 v, 2014-11-23 20:52

Könnyűnek könnyű, de nagyon fűrészpor íze van. Feltétlen kell a túróhoz cukor vagy vaníliás cukor és egy kis reszelt citrom héja.

nettunderke
nettunderke h, 2014-10-20 16:50

Ritkan probalkozok turo gomboccal mert altalaban nem olyanra sikerul amilyet szeretnek, de ez most nagyon finom lett. Igaz nekem joval tobb buzadara kellett bele, de ezt annak a szamlajara irom hogy Lengyel buzadara. Ezentul csak igy keszitem. Koszonjuk!

herta
herta sze, 2014-10-15 21:26

Köszi a receptet, teljes a sikerélmény! Semmi módosításra nem szorult, kár is lenne bele több gríz, pont attól ilyen lágy, hogy csak a feltétlenül szükséges mennyiség van benne. Amennyiben holnapra is ilyen marad az állaga, mindenképp ennél a változatnál maradok. Cukor is felesleges bele, aki édesszájúbb, gazdagabban hintsen rá porcukrot! Ilyen fejedelmi desszerthez viszont szentségtörésnek érzem, hogy olajon pirítsam a morzsát, én vajat használok, és közben kristálycukrot is adok hozzá. Ja, és jó ötlet a fagyiskanál, sőt még talpasnak sem kell lennie emiatt a gombócoknak, elég 2 ujj a másik felének a formázásához.

kiskifli78
kiskifli78 szo, 2014-09-13 09:54

Szia! tegnap én is elkészitettem, és olvasva a hozzászólásokat, én is leirnám a tapasztalatomat: arányokat betartva fél napig állt a hűtőben, de én is tettem bele 2 tk vaniliás cukrot és 2 tk barna cukrot is, pici reszelt citromhéjjal. Valszeg, emiatt az első kanállal szaggatott gombóc teljesen szétfolyt a lobogó vizben. Viszont, amit már a kezemmel formáztam, azok szépen egyben maradtak. Mivel kétszerre sikerült csak a lábosban kifőzni, a második adaghoz tennem kellett még grizt, mivel nagyon folyós lett az alja (elolvadhatott a cukor). De az izén és az állagán nem változtatott. Mivel mi is édességként vártunk rá, emiatt került bele a cukor. Én zsemlemorzsa helyett mindig grizt piritok, abba is tettem kevés cukrot. Házi készitésű baracklekvárral ettük, nagyon finom volt. Kislányom reggelire is ezt kért, neki nagyon bejött :) Biztos fogom máskor is csinálni!
Csak még annyi, nekem a grizgombóchoz hasonlitott az állaga-ize - túrós grizgombóc :) - , aki valamihez is szeretné hasonlitani. A túróval és cukorral, lekvárral, izlés szerint bármivel izesitve lehet belőle édes izvilágot kihozni.

gamica
gamica k, 2014-09-02 21:03

Tökéleset arányok, tökéletes állag, tökéletes végeredmény. Mindent a leírás szerint csináltam. Isteni lett... pedig nem is volt ideje fél óránál többet állni. Nekem nagyon bejött! :-)

Laffi
Laffi cs, 2014-08-28 12:18

Köszi a receptet, elsőre sikerült. Szárazabb állagú zacskós túróból készítettem, tejföl helyett édesített natúr joghurttal tálaltam. Szerintem akinek nem sikerült ott nedvesebb lehetett a túró, több darát kellett volna hozzá tenni. Formázás előtt bő 1 órát pihent a hűtőben, megkeményedett a tészta, a kanál megállt benne, mégis a végeredmény habkönnyű gombóc lett. Forró vízbe szaggattam és ahogy feljött kiemeltem a pirított zsemlemorzsába. Isteni finom lett. Köszi a receptet
!

visnyoo
visnyoo szo, 2014-08-23 15:52

amióta feltetted, ezt csinálom:-) egyszer nem sikerült csak, de az nem a recept hibája, hanem már állott volt a túró...és próba szerencse alapon megcsináltam, hát rendesen szétfőtt a vizben...
Amiért most írok, tegnap az Auchanban vettem "krémes túró"-t 500 gr-os, még ezt a fajtát soha nem láttam, ma abból készült, valami fantasztikusan ruganyos, könnyű, nagyon finom lett... kb. 3 órát állt a hütőben kifőzés előtt, (amúgy este szoktam bekeverni és másnap főzöm) amit még szeretnék mondani a fél kiló túróhoz, "S"-es tojásom volt itthon, 4 db -ot tettem és 10 dkg darát.
Jah, mindíg betartom a 15 perces főzési időt is..:-))
Üdv. Zsuzsa

bakose
bakose v, 2014-08-03 13:55

Szia, sajnos nekem sem sikerült. Pedig nem sorolom magam a kezdő háziasszonyok közé. Annyira "habkönnyű" volt, hogy a vízben szinte azonnal szétfőtt. Biztosan nem próbálom meg még egyszer.

futrinkha
futrinkha sze, 2014-07-02 22:10

Nagyon finom, mintha felhőgombolyagokba harapnék :) Köszönöm a receptet, ismételni fogunk!

Melódia
Melódia p, 2014-04-04 15:42

Hát muszáj volt ide írnom! Köszönöm szépen a receptet! 24éves vagyok és ez volt életem első túrógombóca! Isteni lett, nem esett szét, mindenki imádta! :)
Ja, egy kis porcukrot én is tettem a túróhoz. :)

b-n
b-n h, 2014-03-31 11:50

Sajnos nekem sem jött össze, szétesett a vízben és kellett volna még bele cukor. Na majd máskor, máshogy...

Picuur
Picuur cs, 2014-04-03 22:13

Sziasztok!

Elkészítettem, nagyon finom. Gríz nem volt itthon, csak kuszkusz, tökéletes vele. Szerintetek le lehet fagyasztani?

Picúr

Hangyabolyos
Hangyabolyos v, 2014-03-30 08:30

Jól bevált túrógombóc receptemet cseréltem le erre, és nem bántam meg! Nagyon könnyű és finom gombócokat kaptam. A család véglegesen megszavazta a cserét, úgyhogy én is maradok ennél a receptnél a továbbiakban. A jó vélemények hatására (és a családom étvágyát figyelembe véve) rögtön tripla adaggal készítettem (két napra). Elfogyott. Nálam is egy éjszakát állt és így is tökéletes lett.
Egy tipp azoknak akik ugyanúgy utálnak kézzel gombócolni, mint én : kisebb méretű fagylaltos kanállal kell szaggatni a vízbe. Nagyon haladós, igaz így "talpas" gombócokat kapunk, de minket nem zavar.

arietta
arietta h, 2014-03-17 12:47

Díjnyertes lett,legközelebb dupla adagot kell készítenem,pillanatok alatt elfogyott:) A tejfölbe cukor helyett áfonya lekvárt kevertem.Köszönöm a receptet,bekerült a kedvencekbe.

Dorcsa1
Dorcsa1 sze, 2014-03-12 16:48

Nagyon finom lett!!! Vagyis volt mert mind felfaltuk :-) Egyszerű, gyors az elkészítése :-) Köszönöm :-)

bozkabf
bozkabf k, 2014-02-18 16:20

Köszönöm a receptet:-) Nagyon finom, könnyű a tésztája még másnap is... már ami marad belőle:-)

Myrna53
Myrna53 sze, 2014-02-12 21:27

Kedves Saron!
Valahol azt olvastam, hogy az igazi túrógombóc úgy remeg, mint egy brazil táncosnő
feneke...
Ez, pontosan úgy! Köszönöm, hogy megosztottad ezt a mennyei receptet!

Csibella
Csibella szo, 2014-02-08 14:01

Ez egészen nagyon finom!!!! Pille könnyű, elszáll...!!
Cukrot viszont szerintem is kell bele rakni. Én vaníliás cukrot és citrom héjat is kevertem bele.

Csibella
Csibella cs, 2014-02-06 22:00

Kérdésem: a pirított búzadara hogy készül? Ez is zsiradékkal, mint a morzsa?

Moncsi13
Moncsi13 p, 2014-04-18 14:30

Szia! Olajra a búzadara, lassan pirítani lehet hozzá cukrot tenni, úgy előbb pirul. Majd ha aranybarna, akkor fel kell önteni vízzel, amennyit felvesz, majd addig kevergetni tovább a tűzön, amíg a daraszemek szépen szét nem válnak. Én sosem használom morzsát semmihez.

knisedi
Kedi / knisedi h, 2014-01-27 20:04

Múlt héten elkészítettem és isteni finom habkönnyű lett, köszi a receptet. :)

pkrisztina
pkrisztina v, 2014-01-19 22:54

Kedves Saron!
Nagyon köszönöm ezt a receptet.Eddig nem mertem túrógombóc készítésbe belevágni, azt gondoltam ördögi tudás kell hozzá.Nem esett szét,nem volt folyós a massza, de ahogy főztem attól tartottam nem lesz elég nagy a fazék......Első túrógombócom,de szívem szerint holnap is csinálnék.Nagyon könnyű, lágy, isteni finom!Gratulálok hozzá és köszönöm még 1x ;)

bonci1
bonci1 szo, 2014-01-18 16:33

Tökéletes lett! Igaz én tettem bele cukrot is, és egy zacskó vaníliás cukor is belecsusszant, de tényleg könnyű gombócot lettek, szépen összeálltak....és hmmmm, de finomak. Köszönet a receptért. :)

Nyika
Nyika sze, 2014-01-08 19:38

EZ ISTENI FINOM!!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTET!

Orizsu
Orizsu v, 2013-12-29 20:31

Kedves Saron! Már régóta gyúrom a túrógombócokat, de ilyen jó még sosem volt, mint amit a te recepted alapján készítettem. Én 3/4 kg túróból készítem, mert kevesebből neki sem állhatok. A búzadarát arányosan növeltem. Mindig szoktam a tésztába tenni vaniliáscukrot is. Jó ízt ad a matériának. Jelen esetben én még tettem egy maréknyi búzadarát az egészhez. Tényleg habkönnyű, szuper gombócok lettek! Köszönöm a receptet!

Záporvirág
Záporvirág v, 2013-12-08 11:00

Nekem 7 dkg + 2 ek. búzadara kellett bele: így lett jól formázható. Viszont nagyon hiányzott a cukor a gombócból... Hiába készítettem tripla édes-cukros tejfölt, nekem kellett volna az is, hogy maga a gombóc is édes legyen!!!
Ha legközelebb tennék bele cukrot, biztos, hogy folyós lenne? Tapasztalatokat várok!!!!

Filamér
Filamér v, 2014-02-09 13:09

Záporvirág, én jó húsz éve így készítem a túrógombócot ( búzadarát érzéssel szoktam én is kicsit növelni - ez túrófüggő is :-) és mindig teszek a masszába kristálycukrot, soha nem lett tőle folyós, tehát bátran merem ajánlani. Egyszer csináltam cukor nélkül a gombócokat, azonnal leszavazták, pedig egyáltalán nem édesszájú a család... csak hát amibe kell a cukor, abba bele kell rakni és kész. Nekünk kell :-) De ettem barátnőmnél cukorhelyettesítő édesítővel készültet is.

pandi69
pandi69 k, 2013-10-08 13:19

Sziasztok! Valaki megtudja mondani,hogy MIÉRT FŐ SZÉT minden túrógombócom?? :((
Különben nagyon finom lett,csak hát nem gombóc formájú.:( köszönöm!

ednapipi
edna / ednapipi p, 2013-10-04 23:42

úú, ez valami nagyon finom lett! :) sima spar-budget fél kilós túróval, tökéletes!! kezdőként maximális sikerélmény ;)

bostina
bostina / bostina p, 2013-09-27 17:51

Kedves Saron!

köszönet a receptért! Elkészítettem és nagyon finom lett. Kicsit féltem, hogy kevés lesz a dara mennyisége, de ilyenről szó sem volt, szépen egyben maradt és jócskán megnőttek a gombócok.

bence1975
bence1975 h, 2013-09-16 10:01

Csak azért regisztráltam, hogy köszönetet mondhassak ezért a receptért!
Nagy sikere volt, anyum is elkérte a receptet.
Köszi szépen!

sómacska
sómacska v, 2013-09-01 15:12

Sziasztok!!!
Óriási ez a recept!!! Szó szerint fél kg túróból nem elég elkészíteni.( több és több kell) :-) Köszönöm!!!
Ha lehetne minden héten ezt ennék.

Évike.
Egyszeregy / Évike. sze, 2013-08-21 19:18

Sziasztok!
Nekem nagyon fincsi kis túrógombócok sikerültek a recept alapján, bár tényleg elég óvatosan kellett vele bánni, talán a búzadarát nem mértem jól (nálam 1 csapott evőkanál 1 dkg, lehet túl kicsi kanalam volt). Ultra könnyűek lettek a gombócok, de talán már túlzottan is :-) Pirított búzadarával viszont nem is tudom elképzelni, csakis zsemlemorzsa, de lehet ha egyszer elég merész leszek, kipróbálom. Lényeg, hogy köszönöm a receptet, klassz, a búzadarára figyelni kell, ennyi az egész ahogy észrevettem.

mukifeju
mukifeju szo, 2013-08-03 20:57

Szia!
Úgy gondoltam, hogy én is leírom a tapasztalataimat.
3X készítettem már el, ma volt a 3. :)
Először húúúú de Isteni finom lett!!!
Másodszor meg úgy elrontottam. Tudom, hogy nem lehet, csak nekem mégis sikerült :)
Ugyanis tettem bele kristálycukrot és úgy tettem a hűtőbe, de csak 1 órára. Nagyon folyós állaga lett. A cukor felolvadt a túrós masszába. De nem is tudom honnan is szedhettem azt, hogy cukrot is kell bee tenni. Persze nem dobunk ki semmit! Ezért, hogy összeálljon tettem bele még búzadarát. Igaz attól keményebb lett jóval, de megetteük.
És a mai.... Hát imádom ezt a receptet!!! Olyan annyira könnyű és finom!

Én kevés olajon megpirítok sok-sok zsemlemorzsát. És mikor kihült, akkor keverek hozzá kristálycukrot, és abba forgatom meg a túrógombócokat.
A tálalásnál megporcukrozom a gombócokat. És készítek hozzá kristálycukros-fahéjas tejfölt. Írtó finom hozzá! Azért nem porcukorral készítem, mert annak másabb az íze, mint a kristálycukoré :)
A zsemlemorzsát és a mártást akkor készítem, míg a víz fő magának :)

Köszönöm ezt a recept megosztásodat!!!!

csokicsillag
Csokicsillag / csokicsillag p, 2013-11-29 13:01

Köszi, annyira jó, hogy megírtad a tapasztalataidat, mert bizony nekem is az járt az eszembe, hogy jó lenne megédesíteni.
Lentebb még olvastam, hogy Dittus88 tett bele egy kis vaníliáscukrot, igaz utána még 24 órát állt a hűtőben a massza.

Máténagyi
Máténagyi k, 2013-07-09 18:12

kedves Saron!
Ma meg csináltam a gombócot!!Nekem csak egy problémám van,az sem a receptel !Legközelebb nem kezdek fél kiló túróval!!hanem legalább 1kilóval!!szenzációs!annak akinek nem sikerült ajánlanám,próbálkozzon vele,meg éri a fáradozást!lehet a ,,szaggatással,,volt probléma,én úgy tanultam réges-rég, az ilyesmi gombócokat nedves kézzel kell ,,gömbölygetni,nem kanállal ,,zsupszbele,,!és lassan főzni!én porcukrot is tettem bele,nálunk édesen szeretik!/el tudnám képzelni gyümölcsös joghurtal is/a dara készítéshez csak annyit ajánlanák forró! vizel kell felönteni
Köszönöm a receptet!Mentve!!

Saron
Saron / Saron k, 2013-07-09 22:37

Kedves Máténagyi!

Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat! 1 kg túróból már tényleg családi adag készíthető, bár annak "eltüntetése" sem jelent gondot (legalábbis nálunk). :)
Ha esetleg elkészíti más verzióban is, szívesen olvasnék a végeredményről!

További szép hetet,
Saron (Ági)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére már kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érint a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
343