Habkönnyű túrógombóc recept

Habkönnyű túrógombóc
Habkönnyű túrógombóc
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (152)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán... Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc, édes gombóc túróból, túrógömb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
  3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  4. Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
  5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 300
össznézettség: 422 857
elküldve: 187
receptkönyben: 5 207
elkészítve: 638/712
Facebookon megjelent: 4

szakács

Saron

Mióta szakács: 2012.02.28.
5 recept

Hozzászólások (152)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2016-10-09 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2016-09-08 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-09-07 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-04-19 01:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Beata968
Beata968 szo, 2016-03-26 19:39

Kedves Saron! Szerintem is egy tökéletes recept, nagyon finom lett. Én annyit " bolondítok " rajta, hogy darált mézeskalács vagy zabkeksz morzsában hengergetem meg, arra jön a porcukros-tejföl, a gyerekek nagyon szeretik így. Köszönöm.

Viv
Viv cs, 2016-02-18 18:44

Nagyon finom. Szerintem az a 15 perc nálam inkább 10 volt, mert már elkezdett 1-2 gombócról leválni egy kis rész. Szóval akkor elkezdtem kivenni, nehogy szétessen. Még élünk és tegnap csináltam meg, szóval szerintem jó volt így is. :D Meg fogom csinálni többször is.

katalin52
katalin52 szo, 2015-07-11 17:26

Szóval van itt sikerélmény és kudarc is. Az enyém teljes kudarc. Teljesen szétfőtt a lobogó vízben a gombóc. Pontosan kimértem a megadott hozzávalókat. Mi a túró miatt nem sikerült? Ja, nem a túróval volt a baj...

TriciAdder
TriciAdder cs, 2015-04-09 19:34

Isteni finom. :) Ilyennek kell lennie a túrógombócnak! Most csináltam először, de biztos nem utoljára. Köszönöm a receptet!

Petibaba
Petibaba h, 2015-04-06 08:33

A legfinomabb túrógombóc! Köszi a receptet! Dobozos, krémes túróval is nagyon jó lett: 0,25 kg + 4 evőkanál búzadara, főzés kb. 5 perc volt. Véletlenül nem választottam szét a tojást (1 db ennyi túróhoz), hanem a tálban francia habverővel az egész tojást felvertem, de így is szuper könnyű lett a gombóc. Csak így fogom ezután csinálni! Évek óta nem csináltam, mert az én receptjeim nem voltak finomak.

mojszli
mojszli cs, 2015-03-19 07:23

Húúú! Tegnap elkészítettem, és valami Isteni amilyen puha!!! Én tettem bele 3 vaníliás cukrot mert édesszájúak vagyunk, és így szuper volt!! :) Az egyetlen bibi, hogy nekem is kilapultak főzés közben, de gondolom plusz egy kanál búzadarával ez is ki lesz küszöbölve. Mert, hogy mostantól sokszor készítem majd, az tuti! :) Köszönöm a receptet!!! :)))

Fulike
Fulike v, 2015-03-08 22:51

Nekem sajnos atomjaira hullott az első darab, úgyhogy muszáj volt feljavítanom valahogy. Amúgy ízre szerintem jó, lehet, hogy az alapanyagaimmal volt baj. Talán legközelebb :)

mlevay
mlevay sze, 2015-01-07 23:36

8 evokanal buzadaraval tokeletes fel kilo turo eseten. TOKELETES! Nem tudunk betelni vele, es masnap is, felmelegitve nagyon-nagyon finom....

mlevay
mlevay k, 2015-01-06 20:03

Mi, akik nagy gomboc-imadok vagyunk, de eddig mas fozte nekunk> sajat regi kudarcok utan ma nekiveselkedtem es ez alapjan a recept alapjan tokeletes lett! Illetve, egy-ket gomboc szetesett, de ezt annak tudom be, hogy merleg hianyaban 7 evokanal buzadarat tettem bele, valoszinuleg elbirt volna meg egy evokanalnyit is... na de, miutan befaltuk joforman az egesz adagot, mert isteni, atkocogtam a boltba es vettem egy kilonyi turot, mert vacsorara is ez lesz:) Hat ez van. Ami tetszik, az tetszik. Most tettem bele nemi vaniliascukrot es reszelt citromhejat is. A prezlit egyebkent keves kacsazsiron keszitettem el, es en daraltam le a zsemleket elotte, mert a bolti zsemlemorzsa eletveszelyes... ugyanugy mint a muanyag zacskoba csomagolt tartoskenyer, teli van peneszgombaval... erre erdemes figyelni. Koszonom a receptet!!!

hetedik
hetedik v, 2014-12-28 13:22

Még nem készítettem el, de nagyon izgalmas. Csak egyetlen egyet tennék hozzá: a szokásos túró gombócomhoz is a morzsát NEM olajban, DE vajban pirítom meg. Sokkal ízesebb! Finomabb! Egészségetekre s további sok sikert!

evacili
evacili cs, 2014-12-04 19:37

Ma másodszor csináltam meg és azt hiszem a többi túró gombóc recept felejtve lesz.
Nagyon finom, valóban " habkönnyű "! Tettem bele egy kis cukrot is, de ez csak izlés kérdése. Köszönöm a receptet. Üdv: Cili

gizmo78
gizmo78 v, 2014-11-23 19:52

Könnyűnek könnyű, de nagyon fűrészpor íze van. Feltétlen kell a túróhoz cukor vagy vaníliás cukor és egy kis reszelt citrom héja.

nettunderke
nettunderke h, 2014-10-20 15:50

Ritkan probalkozok turo gomboccal mert altalaban nem olyanra sikerul amilyet szeretnek, de ez most nagyon finom lett. Igaz nekem joval tobb buzadara kellett bele, de ezt annak a szamlajara irom hogy Lengyel buzadara. Ezentul csak igy keszitem. Koszonjuk!

herta
herta / herta sze, 2014-10-15 20:26

Köszi a receptet, teljes a sikerélmény! Semmi módosításra nem szorult, kár is lenne bele több gríz, pont attól ilyen lágy, hogy csak a feltétlenül szükséges mennyiség van benne. Amennyiben holnapra is ilyen marad az állaga, mindenképp ennél a változatnál maradok. Cukor is felesleges bele, aki édesszájúbb, gazdagabban hintsen rá porcukrot! Ilyen fejedelmi desszerthez viszont szentségtörésnek érzem, hogy olajon pirítsam a morzsát, én vajat használok, és közben kristálycukrot is adok hozzá. Ja, és jó ötlet a fagyiskanál, sőt még talpasnak sem kell lennie emiatt a gombócoknak, elég 2 ujj a másik felének a formázásához.

kiskifli78
kiskifli78 szo, 2014-09-13 08:54

Szia! tegnap én is elkészitettem, és olvasva a hozzászólásokat, én is leirnám a tapasztalatomat: arányokat betartva fél napig állt a hűtőben, de én is tettem bele 2 tk vaniliás cukrot és 2 tk barna cukrot is, pici reszelt citromhéjjal. Valszeg, emiatt az első kanállal szaggatott gombóc teljesen szétfolyt a lobogó vizben. Viszont, amit már a kezemmel formáztam, azok szépen egyben maradtak. Mivel kétszerre sikerült csak a lábosban kifőzni, a második adaghoz tennem kellett még grizt, mivel nagyon folyós lett az alja (elolvadhatott a cukor). De az izén és az állagán nem változtatott. Mivel mi is édességként vártunk rá, emiatt került bele a cukor. Én zsemlemorzsa helyett mindig grizt piritok, abba is tettem kevés cukrot. Házi készitésű baracklekvárral ettük, nagyon finom volt. Kislányom reggelire is ezt kért, neki nagyon bejött :) Biztos fogom máskor is csinálni!
Csak még annyi, nekem a grizgombóchoz hasonlitott az állaga-ize - túrós grizgombóc :) - , aki valamihez is szeretné hasonlitani. A túróval és cukorral, lekvárral, izlés szerint bármivel izesitve lehet belőle édes izvilágot kihozni.

gamica
gamica k, 2014-09-02 20:03

Tökéleset arányok, tökéletes állag, tökéletes végeredmény. Mindent a leírás szerint csináltam. Isteni lett... pedig nem is volt ideje fél óránál többet állni. Nekem nagyon bejött! :-)

Laffi
Laffi cs, 2014-08-28 11:18

Köszi a receptet, elsőre sikerült. Szárazabb állagú zacskós túróból készítettem, tejföl helyett édesített natúr joghurttal tálaltam. Szerintem akinek nem sikerült ott nedvesebb lehetett a túró, több darát kellett volna hozzá tenni. Formázás előtt bő 1 órát pihent a hűtőben, megkeményedett a tészta, a kanál megállt benne, mégis a végeredmény habkönnyű gombóc lett. Forró vízbe szaggattam és ahogy feljött kiemeltem a pirított zsemlemorzsába. Isteni finom lett. Köszi a receptet
!

visnyoo
visnyoo szo, 2014-08-23 14:52

amióta feltetted, ezt csinálom:-) egyszer nem sikerült csak, de az nem a recept hibája, hanem már állott volt a túró...és próba szerencse alapon megcsináltam, hát rendesen szétfőtt a vizben...
Amiért most írok, tegnap az Auchanban vettem "krémes túró"-t 500 gr-os, még ezt a fajtát soha nem láttam, ma abból készült, valami fantasztikusan ruganyos, könnyű, nagyon finom lett... kb. 3 órát állt a hütőben kifőzés előtt, (amúgy este szoktam bekeverni és másnap főzöm) amit még szeretnék mondani a fél kiló túróhoz, "S"-es tojásom volt itthon, 4 db -ot tettem és 10 dkg darát.
Jah, mindíg betartom a 15 perces főzési időt is..:-))
Üdv. Zsuzsa

bakose
bakose v, 2014-08-03 12:55

Szia, sajnos nekem sem sikerült. Pedig nem sorolom magam a kezdő háziasszonyok közé. Annyira "habkönnyű" volt, hogy a vízben szinte azonnal szétfőtt. Biztosan nem próbálom meg még egyszer.

erka68
erka68 sze, 2016-05-25 19:38

Szia!Én is ugyanúgy jártam,mint Te.Szétfőtt az egész....szerintem ...... recept...

futrinkha
futrinkha sze, 2014-07-02 21:10

Nagyon finom, mintha felhőgombolyagokba harapnék :) Köszönöm a receptet, ismételni fogunk!

Melódia
Melódia p, 2014-04-04 14:42

Hát muszáj volt ide írnom! Köszönöm szépen a receptet! 24éves vagyok és ez volt életem első túrógombóca! Isteni lett, nem esett szét, mindenki imádta! :)
Ja, egy kis porcukrot én is tettem a túróhoz. :)

b-n
b-n h, 2014-03-31 10:50

Sajnos nekem sem jött össze, szétesett a vízben és kellett volna még bele cukor. Na majd máskor, máshogy...

Picuur
Picuur cs, 2014-04-03 21:13

Sziasztok!

Elkészítettem, nagyon finom. Gríz nem volt itthon, csak kuszkusz, tökéletes vele. Szerintetek le lehet fagyasztani?

Picúr

Hangyabolyos
Hangyabolyos v, 2014-03-30 07:30

Jól bevált túrógombóc receptemet cseréltem le erre, és nem bántam meg! Nagyon könnyű és finom gombócokat kaptam. A család véglegesen megszavazta a cserét, úgyhogy én is maradok ennél a receptnél a továbbiakban. A jó vélemények hatására (és a családom étvágyát figyelembe véve) rögtön tripla adaggal készítettem (két napra). Elfogyott. Nálam is egy éjszakát állt és így is tökéletes lett.
Egy tipp azoknak akik ugyanúgy utálnak kézzel gombócolni, mint én : kisebb méretű fagylaltos kanállal kell szaggatni a vízbe. Nagyon haladós, igaz így "talpas" gombócokat kapunk, de minket nem zavar.

arietta
arietta h, 2014-03-17 11:47

Díjnyertes lett,legközelebb dupla adagot kell készítenem,pillanatok alatt elfogyott:) A tejfölbe cukor helyett áfonya lekvárt kevertem.Köszönöm a receptet,bekerült a kedvencekbe.

Dorcsa1
Dorcsa1 sze, 2014-03-12 15:48

Nagyon finom lett!!! Vagyis volt mert mind felfaltuk :-) Egyszerű, gyors az elkészítése :-) Köszönöm :-)

bozkabf
bozkabf k, 2014-02-18 15:20

Köszönöm a receptet:-) Nagyon finom, könnyű a tésztája még másnap is... már ami marad belőle:-)

Myrna53
Myrna53 sze, 2014-02-12 20:27

Kedves Saron!
Valahol azt olvastam, hogy az igazi túrógombóc úgy remeg, mint egy brazil táncosnő
feneke...
Ez, pontosan úgy! Köszönöm, hogy megosztottad ezt a mennyei receptet!

Csibella
Csibella szo, 2014-02-08 13:01

Ez egészen nagyon finom!!!! Pille könnyű, elszáll...!!
Cukrot viszont szerintem is kell bele rakni. Én vaníliás cukrot és citrom héjat is kevertem bele.

Csibella
Csibella cs, 2014-02-06 21:00

Kérdésem: a pirított búzadara hogy készül? Ez is zsiradékkal, mint a morzsa?

Moncsi13
Moncsi13 p, 2014-04-18 13:30

Szia! Olajra a búzadara, lassan pirítani lehet hozzá cukrot tenni, úgy előbb pirul. Majd ha aranybarna, akkor fel kell önteni vízzel, amennyit felvesz, majd addig kevergetni tovább a tűzön, amíg a daraszemek szépen szét nem válnak. Én sosem használom morzsát semmihez.

knisedi
Kedi / knisedi h, 2014-01-27 19:04

Múlt héten elkészítettem és isteni finom habkönnyű lett, köszi a receptet. :)

pkrisztina
pkrisztina v, 2014-01-19 21:54

Kedves Saron!
Nagyon köszönöm ezt a receptet.Eddig nem mertem túrógombóc készítésbe belevágni, azt gondoltam ördögi tudás kell hozzá.Nem esett szét,nem volt folyós a massza, de ahogy főztem attól tartottam nem lesz elég nagy a fazék......Első túrógombócom,de szívem szerint holnap is csinálnék.Nagyon könnyű, lágy, isteni finom!Gratulálok hozzá és köszönöm még 1x ;)

bonci1
bonci1 szo, 2014-01-18 15:33

Tökéletes lett! Igaz én tettem bele cukrot is, és egy zacskó vaníliás cukor is belecsusszant, de tényleg könnyű gombócot lettek, szépen összeálltak....és hmmmm, de finomak. Köszönet a receptért. :)

633