r
Nosalty Logó

Omlós-gyömbéres almás pite á la Marcsi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Omlós-gyömbéres almás pite á la Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 3000 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 3000 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 164 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Elkészítés

pitetészta

  1. A kétféle lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a puha margarint, és alaposan összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgákat, és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát gombóccá formázzuk, majd fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk és kivajazott-lisztezett formába tesszük. Körben levágjuk a felesleget, a pite belsejét villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral és megtöltjük száraz fejtett babbal vagy lencsével (így megelőzve, hogy túl magasra nőjön a tészta).
  5. 180 fokos sütőben 15 percet elősütjük. Közben a maradék tésztát is kinyújtjuk és mézeskalács-kiszúróval szív alakú formákat szaggatunk belőle.

töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, picit megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát.
  3. Ízesítjük reszelt gyömbérrel, fahéjjal és kevés citromlével. Az egészet alaposan összekeverjük és 10 perc alatt összefőzzük.
  4. A tölteléket ezután picit lecsepegtetjük egy szitában, hogy ne áztassa el a piténket (ez persze az alma víztartalmától is függ), majd beletöltjük az elősütött pitetésztába.
  5. A pite tetejét a tésztaszívekkel díszítjük, lekenjük a felvert tojással, majd sütőbe tesszük kb. 30 percre.
  6. A kész pitét hagyjuk kicsit hűlni, hogy jól szeletelhető legyen, majd ízlés szerint tálaljuk. "Üresen" is isteni, de kevés porcukrot, tejszínhabot, karamellszószt vagy egy gombóc vaníliafagyit se dob le magáról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 342
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 27.

Receptkategóriák

A borongós hideg időre nincs is jobb gyógyszer, mint egy tál gőzölgő, fűszerektől illatozó almás pite! Balogh Marcsi most a saját verzióját mutatta meg nekünk, ami omlós tésztával, sok-sok almával, kevés gyömbérrel és persze fahéjjal készül. A családja eddig is rajongott Marcsi almás desszertjéért, most már mi is odavagyunk érte, ha pedig kipróbáljátok a receptet, ti is imádni fogjátok!

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek