r
Nosalty Logó

Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Auringonkukka
Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Elkészítés

A fűszeres báránycombhoz

  1. Fűszeres bárány:
  2. A báránycombokat alaposan megmossuk, hártyáiktól eltávolítjuk, majd késsel ritkán beirdaljuk.
  3. Ezután a húst sóval és a durvára őrölt színesborssal fűszerezzük, majd fél fej áttört fokhagymával, zsályával és rozmaringgal alaposan bedörzsöljük.
  4. A befűszerezett combokat légmentesen lezárt edénybe tesszük egy éjszakára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Másnap egy tepsibe olajat teszünk, és ráhellyezzük a fűszeres combokat.
  6. A combok mellé helyezzük a másik fél gerezdekre vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral.
  7. A tálat alufóliával takarjuk le, majd a húst puhulásig pároljuk (1-2 szer megforgatjuk a húst, hogy mindkét oldala megpárolódjon a boros lében).
  8. Amikor a bárány megpuhult,addig sütjük fólia nélkül, amíg a hús zsírjára nem sül.
  9. Baconos zöldbab:
  10. A zöldbabot forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Kb. 8-10 db zöldbabot kötegekbe fogunk, és körbetekerjük a baconnel, és saját zsírjában körbepirítjuk minden oldalát.
  12. Forrón tálaljuk a pecsenyeszafttal meglocsolt báránycombokkal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11735
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlanék, pl. azt amivel felöntöttük a húst:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
Auringonkukka 61 recept

Valami különleges ételre vágytam, mert már untam a csirkét és a sertést.

Hozzávalók

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek