r
Nosalty Logó

Fregatt csirkemáj aszalt szilvával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Fregatt csirkemáj aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3299 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 505 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6376.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    3362 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16583 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2946 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16494 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 2527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat tisztítsuk meg, vágjuk ki a részeket, amikre nem lesz szükségünk. (hártya, epe, erek) Vágjuk őket kis szeletekre.
  2. Az aszalt szilvákat ízlés szerint vagdossuk kisebb darabokra, vagy hagyjuk meg az eredeti méretét.
  3. A baconöket vágjuk félbe, az egyik szélére helyezzük a májat, rá a szilvát, majd tekerjük fel kis falatkára.
  4. Szúrhatunk beléjük fogpiszkálót. A tetejüket borsozzuk meg, fontos, hogy sózni csak a sült májat kell majd!
  5. Egy sütőpapíros vagy kiolajozott tepsiben 180 fokon süssük őket készre kb. 30 perc alatt.
  6. Miután megsültek nagy szemű sóval szórjuk meg a tetejét. Szuper partifalat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2184
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 05.

Ajánló

Nagy szemű sóval a tetején szuper, akár az ünnepekre is vendégvárónak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fregatt csirkemáj aszalt szilvával
Hankusz Sára 145 recept

Több névre is hallgat ez a baconös falatka, de egy mindegyikben közös, mégpedig az, hogy nagyon finomak. El lehet készíteni aszalt szilvával vagy anélkül is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.