Fokhagymás rántott csirkemáj recept

1 adag
283
kcal
Fokhagymás rántott csirkemáj
Fokhagymás rántott csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerősöm májat rántott, jó illata volt, de én nem rajongok sem a rántott dolgokért, sem pedig a májért. Persze szoktam készíteni májat hagymásan, de itt kifullad a csirkemájas recepttár..... De olyan jó illata volt, és megkívántam. Hazaérve mind gondolkoztam, hogy hogyan lehetne finomabb. A neten Azilánál találtam egy receptet, ahol Ő fokhagymásan készíti el a disznómájat (gondolom én, a méretéből). A lényeg az, hogy isteni finom lett, és míg sütöttem, mind rájártam, még délután is, kenyér nélkül... Ahányszor utamba esett a konyhában....:D Úgyhogy bátran ajánlom a májat nem igazán kedvelő személyeknek is, hogy 1x érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított rizzsel nagyon finom!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemáj, rántott máj fokhagymásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk majd áttörjök, adunk hozzá 1 csipet sót, és pár csepp olajjal fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
  2. A csirkemájat beletesszük a fokhagymás tejbe, még sózhatunk rajta (a csirkemájat szabad!) és min 1-2 óra hosszáig pácolni hagyjuk.
  3. A májat sütés előtt kiszedjük papírtörlőre, ha fokhagyma maradt volna rajta, nyugodtan hagyjuk ott, csak a felesleges nedvességet itassuk le róla.
  4. A tojásokat felverjük, ízesítjük (só, bors, delikát) és a szokásos módon kirántjuk a májakat: liszt + tojás + kenyérmorzsa.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 061
elküldve: 5
receptkönyben: 273
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

Hozzászólások (5)

Susella
Susellasze, 2012-11-21 09:28

Nagyon finom így!
Érdemes valóban megcsinálni többször.
Puha, még hidegen is!
Szuper!

Hawk07
Hawk07h, 2012-05-07 18:20

Érdemes ezt többször is kipróbálni, finom, és egyszerű!
Köszi!
Üdv!

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért pattog a kukorica?
Miért pattog a kukorica?
A pattogatott kukorica szinte mindannyiunk kedvence. Miért és hogyan "pattog"? Milyen kukoricából készül? Ha meg akarod tudni, olvass tovább!
283