Fokhagymás rántott csirkemáj recept

1 adag
283
kcal
Fokhagymás rántott csirkemáj
Fokhagymás rántott csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerősöm májat rántott, jó illata volt, de én nem rajongok sem a rántott dolgokért, sem pedig a májért. Persze szoktam készíteni májat hagymásan, de itt kifullad a csirkemájas recepttár..... De olyan jó illata volt, és megkívántam. Hazaérve mind gondolkoztam, hogy hogyan lehetne finomabb. A neten Azilánál találtam egy receptet, ahol Ő fokhagymásan készíti el a disznómájat (gondolom én, a méretéből). A lényeg az, hogy isteni finom lett, és míg sütöttem, mind rájártam, még délután is, kenyér nélkül... Ahányszor utamba esett a konyhában....:D Úgyhogy bátran ajánlom a májat nem igazán kedvelő személyeknek is, hogy 1x érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított rizzsel nagyon finom!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemáj, rántott máj fokhagymásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk majd áttörjök, adunk hozzá 1 csipet sót, és pár csepp olajjal fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
  2. A csirkemájat beletesszük a fokhagymás tejbe, még sózhatunk rajta (a csirkemájat szabad!) és min 1-2 óra hosszáig pácolni hagyjuk.
  3. A májat sütés előtt kiszedjük papírtörlőre, ha fokhagyma maradt volna rajta, nyugodtan hagyjuk ott, csak a felesleges nedvességet itassuk le róla.
  4. A tojásokat felverjük, ízesítjük (só, bors, delikát) és a szokásos módon kirántjuk a májakat: liszt + tojás + kenyérmorzsa.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 320
elküldve: 5
receptkönyben: 284
elkészítve: 18/27
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

Hozzászólások (6)

iliagabó
iliagabók, 2014-11-18 08:23

Én úgy bolondítottam meg egy kicsit, hogy a zsemlemorzsába tettem egy kevés majoránnát. Szerintem nagyon feldobja az amúgy is finom receptet. :D

Susella
Susellasze, 2012-11-21 08:28

Nagyon finom így!
Érdemes valóban megcsinálni többször.
Puha, még hidegen is!
Szuper!

Hawk07
Hawk07h, 2012-05-07 17:20

Érdemes ezt többször is kipróbálni, finom, és egyszerű!
Köszi!
Üdv!

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
283