Fokhagymás rántott csirkemáj recept

Kalória?
Fokhagymás rántott csirkemáj
Fokhagymás rántott csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerősöm májat rántott, jó illata volt, de én nem rajongok sem a rántott dolgokért, sem pedig a májért. Persze szoktam készíteni májat hagymásan, de itt kifullad a csirkemájas recepttár..... De olyan jó illata volt, és megkívántam. Hazaérve mind gondolkoztam, hogy hogyan lehetne finomabb. A neten Azilánál találtam egy receptet, ahol Ő fokhagymásan készíti el a disznómájat (gondolom én, a méretéből). A lényeg az, hogy isteni finom lett, és míg sütöttem, mind rájártam, még délután is, kenyér nélkül... Ahányszor utamba esett a konyhában....:D Úgyhogy bátran ajánlom a májat nem igazán kedvelő személyeknek is, hogy 1x érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított rizzsel nagyon finom!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemáj, rántott máj fokhagymásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk majd áttörjök, adunk hozzá 1 csipet sót, és pár csepp olajjal fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
  2. A csirkemájat beletesszük a fokhagymás tejbe, még sózhatunk rajta (a csirkemájat szabad!) és min 1-2 óra hosszáig pácolni hagyjuk.
  3. A májat sütés előtt kiszedjük papírtörlőre, ha fokhagyma maradt volna rajta, nyugodtan hagyjuk ott, csak a felesleges nedvességet itassuk le róla.
  4. A tojásokat felverjük, ízesítjük (só, bors, delikát) és a szokásos módon kirántjuk a májakat: liszt + tojás + kenyérmorzsa.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 681
elküldve: 6
receptkönyben: 321
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

Hozzászólások (6)

iliagabó
iliagabó k, 2014-11-18 09:23

Én úgy bolondítottam meg egy kicsit, hogy a zsemlemorzsába tettem egy kevés majoránnát. Szerintem nagyon feldobja az amúgy is finom receptet. :D

Susella
Susella sze, 2012-11-21 09:28

Nagyon finom így!
Érdemes valóban megcsinálni többször.
Puha, még hidegen is!
Szuper!

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 h, 2012-05-07 18:20

Érdemes ezt többször is kipróbálni, finom, és egyszerű!
Köszi!
Üdv!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
279