Fokhagymás-baconös sült sertéscomb recept

Fokhagymás-baconös sült sertéscomb
Fokhagymás-baconös sült sertéscomb
195 perc / előkészület: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi lusta, hétvégi recept - húsz perc munka, aztán mehet a sütőbe, az eredmény pedig egy mennyei, szaftos vasárnapi ebéd!

hozzávalók / 6 adag

  • 1.2 kg sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír
  • 10 szelet bacon
  • 70 dkg burgonya

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült fokhagymás sertéscomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk és megtöröljük. A fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk, és belenyomjuk a fokhagymadarabokat.
  3. Ha kész, megszórjuk sóval és borssal, majd beledörzsöljük. A húst beborítjuk a baconszeletekkel.
  4. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, és beletesszük a húst. Beborítjuk fóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra után levehetjük a hőfokot 180 fokra. Ha szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 deci vizet.
  5. A krumplit mossuk meg, és vágjuk kockára.
  6. Újabb 30-40 perc múlva vegyük ki a húst a sütőből, szórjuk köré a krumplit, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 30-40 percig, míg a krumpli megpuhul, és a bacon ropogós lesz.
  7. Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 11 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
628 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596