Félórás hagymás-mustáros karaj recept

Félórás hagymás-mustáros karaj
Félórás hagymás-mustáros karaj
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyors ebéd újabb példája. Mivel húsimádó vagyok, és előző napról nem éppen hústartalmáról híres ebédünk maradt, gondoltam, összedobok valami gyorsat magamnak. 

Ha még evett valaki igazán finomat! Fél óra alatt elkészül, a hús omlós, puha, a szaft erőteljes, ízletes. Opcionálisan egy kis erős paprikával még jobban fel lehet dobni.

Kellékek? Egy méretes Tefal-os wok. Akinek nincs, szerezzen be sürgősen egyet. Szinte minden abban készül nálunk... Persze akkora fedőm nincs, amekkora rá illene, ezért egy kisebbet használok. Úgy fedem le, hogy "beleteszem" a fedőt a wok-ba úgy, hogy az ételbe azért ne érjen bele...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nyári melegben hideg sör vagy fröccs, télen savas, száraz fehérbor.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-mustáros hús, hagymás-mustáros sertéskaraj, hagymás karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt felszeleteljük kb. 1 cm vastagon. Bedörzsöljük sóval és fokhagymaborssal mindkét oldalukat. A vöröshagymát nem túl apróra felvágjuk. A leveskockát feloldjuk 1,5 dl forró vízben.
  2. Felforrósítunk egy teflonos serpenyőt. Amikor forró, lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük az olívaolajat. Visszatesszük a tűzre, és belefektetjük a húsokat. Erős tűzön, fedő alatt pirítjuk 3-4 percig, majd a húsokat megfordítjuk. Szintén 3-4 percig pirítjuk, majd rádobjuk a felaprított vöröshagymát. Fedő alatt további 3 percig pirítjuk közepes lángon.
  3. Ekkor rátesszük a mustárt, elkeverjük, rádobjuk a babérleveleket, felöntjük a "leveskockás vízzel", majd alacsony lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk. Ezt követően a fedőt levesszük, és erős tűzön további 3-4 percig pirítjuk.
  4. A húsokat tányérra szedjük, rálocsoljuk a hagymás-mustáros szaftot, és sült újburgonyával vagy párolt rizzsel forrón tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 43 347
elküldve: 6
receptkönyvben: 147
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atika4
atika4 szo, 2016-04-09 09:53

A fokhagymabors helyett gondolom használhatok zúzott fokhagymát is?!A fokhagymabors miben más?Még nem is hallottam róla ,hogy ilyen is van! :)

Atya
A'la Atya / Atya sze, 2016-05-11 21:53

Köszönöm hozzászólásod és kérdésed is. Persze, hogy használhatsz zúzott fokhagymát, de akkor borsból is többkell, mivel a fokhagymabors nem más, mint szárított fokhagyma és őrölt bors keveréke. Lehet ilyet kapni, sőt citromborsot is (Tesco, Horváth Rozi féle).
Jó sütés-főzést!

tippan
tippan sze, 2015-06-17 12:48

nagyon jónak hangzik. legközelebb próbáld meg húsleves helyett sörrel!

554