Feketeerdő-torta fahéjas meggyel recept

Feketeerdő-torta fahéjas meggyel
Feketeerdő-torta fahéjas meggyel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti biztosan jól fog sikerülni. Mindent úgy írtam le, ahogy el kell készíteni. Senkinek nem fog gondot okozni! Próbáljátok ki nyugodtan!

hozzávalók / 8 adag

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes csokitorta, fahéjas meggyes-tejszínes csokoládétorta, reszelt csokis-tejszínes meggyes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tortalap elkészítése: A torta tésztájának elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a tésztához.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát, és a piskótatésztát beleöntjük, amit előmelegített sütőben 25 percig sütünk. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk.
  4. Töltelék: 12 db meggyet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagvazzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal.
  5. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot jó keményre felverjük (nem szoktam beletenni porcukrot, de aki édesszájú, tetszés szerint lehet).
  6. Az alsó -már kihűlt- tortalapra a (kihűlt) pudingot, majd a felvert tejszínhab egy részét rákenjük, majd a fele adag meggyszemeket ráhelyezzük. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre kerül a maradék puding és a tejszínhab egy része és a maradék meggy. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
  7. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. (Én egy nagy késsel szoktam szépen elsimítani.) Megszórjuk csokireszelékkel. (Keserű csokit nagy lyukú reszelőn lereszelek.) A tetejét körbe kirakjuk meggyel, és közé tejszínhabot nyomunk formázva. (Nylon zacskóba tejszínhabot teszek, jól a végébe nyomdosom, a zacskó végét ollóval kivágom, nem kell nagy lyuk, és ezzel nyomom a formákat.)
  8. Az elkészített tortát legalább fél napra hűtőbe tesszük, ekkor érnek össze igazán az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 130
elküldve: 3
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bárczi Ilona

Mióta szakács: 2012.11.28.
1 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

432