Fehérborral locsolt töltött csirkecomb recept

Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem érdemes túl sok tölteléket tölteni a combok bőre alá, mert kirepedhet. A tölteléket gazdagíthatjuk főtt tojással, zöldségekkel vagy akár májjal. Illetve a sütés legvégső fázisában a combra szórhatunk reszelt sajtot, melyet rápiríthatunk, így még ízletesebb lehet az étel.

hozzávalók / 8 adag

  • 8 egész csirkecomb
  • fél kg kenyér
  • 1 tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • majoranna
  • lehetőleg friss petrezselyemzöld
  • olíva/napraforgó olaj
  • kevés fehérbor/világos sör
  • kevés pirospaprika
  • 3-4 db alma

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecombok, fehérboros csirkecombok, masszával töltött csirkecomb sütőben sütve

elkészítés

  1. A csirkecombokon a bőrt felfejtjük, és a húst alatta beirdaljuk egy éles késsel, majd egyenletesen az egészet besózzuk. Ez idő alatt a kenyeret langyos vízbe áztatjuk, és megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
  2. Egy tálba alaposan kicsavarjuk az előzőekben beáztatott kenyeret, majd hozzáadunk kb. 1 ek majorannát és egy marék apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, és 1 tk ételízesítőt, illetve ízlés szerint sót, és egy egész tojást. A masszát alaposan összekeverjük (célszerűbb és egyszerűbb kézzel). A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, és ezt is a masszához adjuk.
  3. Fogjuk az előzőekben besózott csirkét, és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Célszerű egy nappal előtte elkészíteni, és csak aztán sütni, mert így jobban át tudja venni a hús a fűszerek és a fokhagyma ízét.
  4. Veszünk egy nagyobb tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, megkenjük a papírt olajjal, majd a csirkecombokat ráhelyezzük. Az almát meghámozzuk és a combok közé daraboljuk, az egészet lefedjük alufóliával.
  5. Fólia alatt legalább 40 percet sütjük, először nagyobb, majd kisebb hőfokon. Eközben olajból, kevés pirospaprikából és lehetőleg édes fehérborból elegyet készítünk. Majd ha már eleget sült, levesszük a fóliát és tovább sütjük, még legalább 1,5 órán át úgy, hogy közben a keverékkel 30 percenként megkenjük combokat. Akkor jó, ha már pirosra sült a bőre.
  6. Adhatunk hozzá héjában főtt burgonyát, pirított hagymával és vegyes savanyúval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 792
elküldve: 2
receptkönyben: 59
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
16 recept

Hozzászólások (2)

timeart
timeartv, 2012-10-28 21:44

Szia! Szerintem elírtad a sütési időt és írtál főzési időt is ( vagy én nem értek valamit).
Ettől függetlenül nagyon étvágygerjesztő.Üdv.:

ibrigi
ibrigip, 2012-11-02 21:17

Köszönöm az észrevételt, valóban főzési időt is jelöltem, de korrigáltam, remélhetőleg hamarosan frissül

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!