Fehérborral locsolt töltött csirkecomb recept

Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem érdemes túl sok tölteléket tölteni a combok bőre alá, mert kirepedhet. A tölteléket gazdagíthatjuk főtt tojással, zöldségekkel vagy akár májjal. Illetve a sütés legvégső fázisában a combra szórhatunk reszelt sajtot, melyet rápiríthatunk, így még ízletesebb lehet az étel.

hozzávalók / 8 adag

  • 8 egész csirkecomb
  • fél kg kenyér
  • 1 tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • majoranna
  • lehetőleg friss petrezselyemzöld
  • olíva/napraforgó olaj
  • kevés fehérbor/világos sör
  • kevés pirospaprika
  • 3-4 db alma

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött csirkecombok, fehérboros csirkecombok, masszával töltött csirkecomb sütőben sütve

elkészítés

  1. A csirkecombokon a bőrt felfejtjük, és a húst alatta beirdaljuk egy éles késsel, majd egyenletesen az egészet besózzuk. Ez idő alatt a kenyeret langyos vízbe áztatjuk, és megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
  2. Egy tálba alaposan kicsavarjuk az előzőekben beáztatott kenyeret, majd hozzáadunk kb. 1 ek majorannát és egy marék apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, és 1 tk ételízesítőt, illetve ízlés szerint sót, és egy egész tojást. A masszát alaposan összekeverjük (célszerűbb és egyszerűbb kézzel). A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, és ezt is a masszához adjuk.
  3. Fogjuk az előzőekben besózott csirkét, és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Célszerű egy nappal előtte elkészíteni, és csak aztán sütni, mert így jobban át tudja venni a hús a fűszerek és a fokhagyma ízét.
  4. Veszünk egy nagyobb tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, megkenjük a papírt olajjal, majd a csirkecombokat ráhelyezzük. Az almát meghámozzuk és a combok közé daraboljuk, az egészet lefedjük alufóliával.
  5. Fólia alatt legalább 40 percet sütjük, először nagyobb, majd kisebb hőfokon. Eközben olajból, kevés pirospaprikából és lehetőleg édes fehérborból elegyet készítünk. Majd ha már eleget sült, levesszük a fóliát és tovább sütjük, még legalább 1,5 órán át úgy, hogy közben a keverékkel 30 percenként megkenjük combokat. Akkor jó, ha már pirosra sült a bőre.
  6. Adhatunk hozzá héjában főtt burgonyát, pirított hagymával és vegyes savanyúval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 773
elküldve: 2
receptkönyben: 59
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
16 recept

Hozzászólások (2)

timeart
timeartv, 2012-10-28 21:44

Szia! Szerintem elírtad a sütési időt és írtál főzési időt is ( vagy én nem értek valamit).
Ettől függetlenül nagyon étvágygerjesztő.Üdv.:

ibrigi
ibrigip, 2012-11-02 21:17

Köszönöm az észrevételt, valóban főzési időt is jelöltem, de korrigáltam, remélhetőleg hamarosan frissül

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!