r
Nosalty Logó

Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3056 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3105 micro
  • β-karotin
    8061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4155 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    12420 micro
  • β-karotin
    32245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    9009 micro
Összesen 3056 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a liszttel megszórjuk, és összeforgatjuk.
  2. Egy serpenyőben forrósítunk körülbelül 5 dkg vajat és az olajat, valamint a csirkecsíkokat is hozzáadjuk. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félrerakjuk.
  3. Ugyanebben az edényben a karikára vágott újhagymát pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig, és a zöldséglevessel, valamint a borral felöntjük. Amikor puha lett a répa, a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával.
  4. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat, és így együtt készre főzzük az ételt. Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük.
  5. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut, rizzsel tálaljuk, és a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1246
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Roppanós zöldségek és csirkemell egy isteni finom fehérboros, tejszínes, krémes szószban. Párolt gombával a tetején. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek