Fánk 12. - cukormázas donuts recept

Fánk 12. - cukormázas donuts
Fánk 12. - cukormázas donuts
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni amerikai stílusú fánkok... Én a tetejükre csoki-, cukor- és bailey's-es mázt készítettem, amit francia drazséval, mogyorógrillázzsal és tortadarával dekoráltam.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

amerikai fánk, donuts
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1dl enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az élesztős tejbe tesszük a maradék tejet, cukrot és a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk.
  3. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A tésztából 12 gombócot készítünk, amit 10 percig tovább kelesztünk.
  5. Sütés előtt a gombócok közepébe lisztes ujjal lyukat fúrunk, amit köröző mozdulatokkal kitágítunk, míg a donuts-okra jellemző formát megkapjuk.
  6. Szaggatni is lehet: az ujjnyi vastagra nyújtott tésztából egy 10 és 3 cm átmérőjű kiszúró segítségével.
  7. Forró olajban 2 perc alatt, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  8. Díszíthetjük csokival, cukormázzal a fantáziánk szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 642
elküldve: 2
receptkönyvben: 229
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atbano
atbano Sun, 2012-01-29 21:59

Nagyon finomak lettek. A csokimázba tettem fahéjat, egészen újszerű íze lett tőle, természetesen finomabb is így. :)

Dőrike
Dőrike / Dőrike Sat, 2011-07-16 17:56

És azt szeretném kérdezni, milyen állagúnak kell lenni a tésztának? mert nekem ezekkel az arányokkal nagyon ragacsos lett, formázhatatlan. én instant élesztőt használtam, lehet hogy akkor kevesebb tej kell hozzá? én végül kicsit több lisztet tettem bele vagyis sokkal, kb másfélszer annyit, de miután formázható lett és megsütöttem nagyon finom tészta, tettem egy kis folyékony vaniliaaromát a tejbe mikor beleöntöttem, mikor kiszedtem pedig fahéjas barnacukorba forgattam

johi
johi / johi Tue, 2011-03-29 15:55

Kedves yanna!
A csokimázat én így készítem: egy lábasban vizet melegítek, gőz fölött összeolvasztok kb 40 gramm keserű holland kakaóport 100 gramm vajjal és 100 gramm porcukorral.
A másik kérdésedre pedig nem tudok pontos választ adni, mert nem kóstoltam még eredeti amerikai fánkot, és a mekis fánkot sem! :/ Viszont akik kóstolták azok eddig nem panaszkodtak :)

yanna
yanna Tue, 2011-03-29 15:38

szia! azt szeretném kérdezni, hogy készíted a tetejére a csokis mázat?
és az íze tényleg olyan mint az amerikai? vagy itthon pl a mekiben kaphatóé?

787