Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas rugelach

Fahéjas rugelach
Fahéjas rugelach
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem sütöttem ilyen tésztájú sütemény, de csak elragadó szavakat láttam róla, én is csatlakozom, mert tényleg fantasztikusan finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt az adagot érdemes duplájára megszorozni, mert tényleg hamar elfogy!
Természetesen bármivel megszórható, ami csak otthon található:
dió, mogyoró, kakaó, csokoládé, mazsola, lekvár stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes alapanyagot belerakjuk a konyhai robotgépbe, ez megkönnyíti az összedolgozást.
  2. Miután kész, becsomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük a tésztát.
  3. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, cikkeket vágunk belőle, megszórjuk fahéjas cukorral, majd feltekerjük.
  4. Előmelegített sütőben  10-20 percig sütjük (a nagyságuktól függően).
  5. A tetejét tojással, vagy cukros tejjel megkenhetjük sütés előtt, és a tálaláskor fahéjas cukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 26 070
elküldve: 35
receptkönyvben: 915
elkészítve: 24/41
Facebookon megjelent: 2

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rugelach, amerikai fahéjas tekercs

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Intizar
Intizar Sat, 2016-06-11 08:05

Az jó vicc, hogy "amerikai" konyha. Ennyi erővel amerikai a pizza meg a tavaszi tekercs is, hiszen van Amerikában elég olasz meg kínai...

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Tue, 2013-08-20 16:44

A megjegyzésekből kiindulva kicsit több lisztet használtam, szerencsére nem is folyt szét a tészta. Arra viszont vigyáznom kell legközelebb, hogy vékonyabbra nyújtsam (most csak kézzel lapogattam ki, aztán tekertem is a sütikéket), mert ha túl vastag a tészta, akkor a cukros töltelék ellenére sem jönnek ki eléggé az ízek - nyilván, mivel a mascarpone és a vaj is semleges ízű. Szóval megvan a tanulság és nyertem egy gyors receptet is :) Köszönöm.

Melcset
Melcset Thu, 2013-02-21 15:03

Ma elkészítettem! Philadelphia natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett.
Feltekertem, mint a kalácsot, felszeltem, és úgy raktam a sütőlapra. Pont 20 percig sütöttem, és tökéletes lett!
Gluténérzékenyek is nyugodtan elkészíthetik pl. Glutenix Alfa mix liszttel!
Ja, és eper lekvárral kentem meg, majd cukros diót szórtam rá.
Isteni! Köszönöm szépen! :)

iampocy
iampocy Sun, 2012-10-21 11:55

A másik felével vártam egy éjszakát, ugyanúgy szétfolyt az egész, lehet kidobni... :@

iampocy
iampocy Sat, 2012-10-20 13:21

Sziasztok! Én is ugyanúgy jártam, mint Veresribizke...szétfolyt az egész, nem tudom mi lehet a baj. A másik fele még ott van az asztalon, most azon agyalok, hogy javítsam fel..... :@

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Sat, 2012-10-20 13:29

Szia!

Sajnos lehet, hogy más a sajt állaga illetve tegyél még hozzá lisztet,
hogy összefogja,aztán be a hűtőbe, hogy megszilárduljon a vaj, ugyanis gyorsan
kell ezzel a tésztával bánni, különben ragadni kezd!
Remélem a liszttel és a hűtéssel a végeredmény fincsi lesz!:))

iampocy
iampocy Sat, 2012-10-20 13:42

Köszi a választ! Sajnos, már összeállítottam, feltekertem a másik felét is, úgyhogy lisztet már nem tudok adni hozzá. De vár holnapig a hűtőben, aztán kiderül. :)

Veresribizke
Veresribizke Mon, 2012-05-28 10:47

Tegnapelőtt összegyúrtam a tésztát, mindent a receptnek megfelelően követtem. Már az elején is furcsa volt, hogy 10 dkg vaj+10 dkg mascarpone, azaz összesen 20 dkg "zsiradék" mellé csak 15 deka liszt kell, de a recept az recept, betartjuk. Nagyon lágy omlós tésztát kaptam. Amikor összegyúrtam, 2 óra elteltével visszakeményedett hűtőszekrényben és a felét kinyújtottam. Nagyon megszenvedtem vele, tört, kenődött, nagyon lágy volt. A sütőben minden darab szétfolyt, úszott az olvasd zsiradékban. A végeredmény egy keksz keménységűre sült valami lett, ami egyébként nem rossz, de az omlós kiflitől messze van. A hibásra sikerült süteményt betudtam annak, hogy nem hagytam egy napot állni a tésztát a hűtőben. Hát a másik felével vártam 2 napot, jócskán visszakeményedtek a gombócok. Viszont nyújtás közben ugyanúgy felpuhultak és kezelhetetlenek lettek. Szakad, kenődik, a sütőben pedig már megint folyik szét az egész.... Megmondom őszintén, én nagyon megszenvedtem vele és bosszant, mert nem egy olcsó tészta ez. Remélem másnak jobban sikerült. Nem tudom, nálam mi az oka annak, hogy ennyire rosszul sikerült, pedig mindent a recept szerint csináltam....

makutyi
makutyi Fri, 2012-05-18 20:54

Összedarabolt aszalt gyümölcsöt és mazsolát is szoktam bele tenni. Mivel nálam mindig nagyon sok a töltelék nem tudok szép kifliket, ezért nagyon vékony téglalapot nyújtok és mint egy rétest feltekerem, aztán 3-4 centis csíkokban megsütöm. Barnacukorral a tetején nagyon finom.

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sat, 2012-05-05 00:44

Kedves Erika!
A fahejas mellett kakaos-mogyorosat is keszitettem, nagyon fincsik es omlosak lettek.
Koszi a megosztast!
Udv: Chococat

evaszan
evaszan / evaszan Sat, 2011-07-09 13:08

Kedves Erika,
megsütöttem a sütit, kicsit hezitáltam, hogy a cukor vajon a tésztába kell-e vagy csak a töltelékbe, végül ez utóbbi mellett döntöttem, mert egyébként is mindig (közel) lefelezek minden cukor adagot minden sütinél. :) Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet.
Egyébként a fahéjas mellett nálam csokis-kókuszos is készült. Néhány másodpercre bedobtam az aprítóba egy kevés étcsokit és kókuszt. Szerintem az is finom lett.
Éva

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2011-01-26 16:30

Szia!
Köszönöm ezt a jó kis receptet! Ma kipróbáltam, s az olvasottak alapján rögtön dupla adaggal készítettem: fele kakaós-fele mogyorós töltettel. Mindegyiknél vékonyan megkentem a tésztát házi baracklekvárral (persze így a cukor elmaradt), hogy ne szóródjon ki a töltelék, s még meghintettem egy leheletnyi fahéjjal is. 2 tepsivel lett (48 db) , az apró tekercseket 200 fokon légkeveréssel sütöttem kb. 15 percig. A család rögtön lecsapott rá, már alig van belőle.
Nagyon finom!!!

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Tue, 2011-01-25 18:12

Kedves Erika!

Nagyon finom recept!!!!Köszönjük!
Ha nem haragszol meg lenne egy kérdésem!
Kb. 1 hete regisztráltam ide a nosaltyra. Tettem fel 2 db receptet is , de nem jelenik meg. Azt irja,h még nem raktam fel receptet.Tudnál nekem tanácsot adni? Van valami átfutási idő?

Köszönöm és bocs,h téged kérdezlek!

Hencsibaba

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Wed, 2011-01-26 12:19

szia!
Köszönöm, hogy engem kérdezel, nekem is voltak
ilyen kérdéseim, de csak azt tudom tanácsolni,várj még egy picit.
Van átfutási ideje, illetve nekem a képek nagyságával voltak
gondok, de ha ilyen probléma van, akkor fognak e-mailben keresni
és segíteni .
Üdv Erika

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Tue, 2011-01-25 09:57

Sziasztok!
Azóta már többször is elkészítettem,
elég akár egy órára is a hűtőben fóliába csomagolva pihentetni,
két kis kb 20 cm-es körből 24 darab is kijöhet.
Üdv
Erika

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Mon, 2011-01-24 20:41

Szia!
Nagyon jól néz ki a süti, ki fogom én is próbálni.
Milyen vastagra kell nyújtani?
Másik kérdésem még, hogy mibe kell becsomagolni a tésztát, mielőtt hűtőbe teszem?
Köszi szépen!
WM

baby_katika
Katika / baby_katika Mon, 2011-01-24 18:10

Szia! Nagyon tetszik ez a süti, kb. mennyi lesz ebből az adagból?
Előre is köszi!
Üdv, Kati

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2011-01-24 15:26

Nagyon finomnak tűnik! Azt gondolom ez valami olyasmi lehet, mint Petra Mascarponés-diós kiflije. Na az is rendkívül finom! Ezt is kifogom próbálni!

437
vaj 10 dkg
krémsajt 10 dkg
cukor 6 dkg
finomliszt 15 dkg
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint