r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Fahéjas-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 587 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 587 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 3522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Tegyük a lisztet és a sót egy nagyobb tálba és keverjük őket össze. Ezután adjuk hozzá a vajat kis darabokra vágva és gyúrjuk a lisztet a vajjal egy egységes masszává. Amikor a tészta jól összeállt, fokozatosan adjunk hozzá vizet és gyúrjuk össze vele a tésztát.
  2. Ezután adjunk hozzá az ecetet és folytassuk a víz hozzáadását. A tésztát folyamatosan gyúrjuk, nehogy ragadós legyen. Amikor a tészta elkészült, formázzunk cipót belőle és osszuk 3/4 és 1/4 részre. A tésztákat külön-külön fóliába csomagoljuk és tegyük kb. 2 órára a hűtőszekrénybe.
  3. Két óra múlva vegyük ki a tészta nagyobb részét a hűtőszekrényből és egy lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kör alakúra. Készítsünk elő egy tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a sodort tésztát a formába úgy, hogy a széleit is takarja és nyomkodjuk meg az ujjunkkal.
  4. Ezután tegyük a tésztára az almát. A maradék tésztát is kinyújtjuk, egyenletes csíkokra vágjuk, és négyzethálósan tegyük a pitére. Verjük fel a tojást és kenjük meg a pite tetejét.
  5. A pitét 200 °C-on 20 percig süssük. Ezután állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és süssük további 20 percig.

Töltelék

  1. Közben kezdjük el elkészíteni a tölteléket. Hámozzuk meg az almát, hámozzuk , majd csumázzuk, végül nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Miután lereszeltük az almákat, nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet és szórjuk meg eritrittel, fahéjjal, és citromlével. Keverjük össze az almát egy kanállal úgy, hogy teljesen ellepje a keverék és tegyük a hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 919
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-almás pite
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek