r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9926.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2439 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1211 mg
  • Foszfor
    4199 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    451 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    1653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2647 micro
Összesen 7551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tejszín-víz keveréket lehet tejjel kiváltani, csak én a tejallergiás családtagok miatt készítem így.)
  2. Sütőpapíron -kevés lisztet alászórva- kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Elegyengetjük, megszurkáljuk.
  3. Ráterítjük a darált mandulát.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. Az eperszemeket 2-3 részbe, a rebarbarát 1-2 centisekre vágjuk. Összekeverjük, és rátesszük a mandula rétegre.
  5. Előmelegített 190 fokos sütőbe tesszük, és 25 percet sütjük.
  6. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral 5-6 perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  7. Rákenjük a sütőből kivett süteményre, és visszatoljuk a sütőbe, még kb. 15 percre, de a hőfokot levesszük 110-120 fokra. Ha szép világos drapp a teteje, kivesszük.
  8. Kicsit pihentetjük, és kockára vágva szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4357
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Tímea sógornőm névnapjára készült ez a sütemény. A piacon nagyon olcsón lehetett kapni szép, magyar epret. Így eldőlt, hogy ezt a süteményt készítem el. Igazán finom ez a friss, tavaszi sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk