r
Nosalty Logó

Emeletes tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Emeletes tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4242 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2556 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket enyhén klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. A darált húsból, az összenyomott fokhagymával és a fűszerekkel, kolbászhúst keverünk.
  3. Egy szelet tarját kiterítünk, a kolbászhús felét ráhalmozzuk, majd elterítjük, ráteszünk egy szelet tarját, és hústűvel összetűzzük. Ugyanígy járunk el a másik két szelet tarjával is.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  5. A tepsi alját kikenjük a két evőkanál zsírral, beletesszük a húsokat, öntünk rá 2 dl vizet, és alufóliával betakarjuk.
  6. A tepsit a sütőbe dugjuk, a hőt 160 C fokra visszavesszük, 1 órán át pároljuk a húst.
  7. Majd levesszük a fóliát, zsírjával többször meglocsolva, félidőben a szeleteket átfordítva, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7062
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 09.

Ajánló

Párolt rizzsel, sült burgonyával, salátával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Általában a kolbásszal töltött karaj, tarja úgy készül, hogy az egészben levő húst felszúrjuk, és a nyílásba töltjük a kolbászt vagy a kolbászhúst. Nekem most szeletelt tarjám volt, és így készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!