r
Nosalty Logó

Egyszerű cigánypecsenye tepsis burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyszerű cigánypecsenye tepsis burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt csinálunk. :)
  2. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat pici fokhagymakrémmel megkenjük vagy friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
  4. A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába. Már is kész a magyar zászló és a magyar vonatkozása az ételnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20866
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és laktató. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk