Édeskés-ropogós csemegeuborka egyszerűen recept

Édeskés-ropogós csemegeuborka egyszerűen
Édeskés-ropogós csemegeuborka egyszerűen
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan kedvelik az édeskésebb ízű, berakott uborkákat, na ez a recept pontosan ilyen! Télen jó elővenni, és elcsemegézni belőle. Nálunk a rokonság kedvence, mindenki agyon dicséri,n a meg engem is, mert ugye én raktam be... :-))))))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez a mennyiség 6 db másfél literes üvegre van kiszámolva. Az uborka mennyisége egy-két darabbal eltérhet. Ha kevésnek bizonyult a felöntőlé, keverjünk még kevés sós, cukros,ecetes levet újból, majd pótoljuk. A maradékot bátran el lehet tenni, és máshoz felhasználni! Aki akar, kaprot is tehet az aljára.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

uborka télire, télre uborka, csemegeuborka, uborka egyszerűen, uborka édesen,csemege uborka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket jól kimossuk forró vízzel. Lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Az uborkákat alaposan megmossuk. Mindegyik üveg aljára teszünk 2 db babérlevelet, a koriander- és mustármagot, a fekete borsot elosztjuk szintén. Belerakjuk az uborkákat szorosan az üvegekbe.
  2. Elkészítjük a levet. A hideg vizet kimérjük, a cukrot, sót addig keverjük, míg elolvad teljesen. Végül hozzámérjük a borkénport is, amivel jól elkutyuljuk.
  3. Az üvegekre merjük a levet. Majd a lapkát jó szorosan rátekerjük. Hűvös, hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
573 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2016-07-31 10:24

Nem kell forralni,sima csapvíz ami kell hozzá,és igen,hideg legyen....... :-))

evacili
evacili k, 2016-08-02 19:39

Ez nagyon egyszerűnek- és nagyszerűnek tűnik, ki kell próbálni. Köszi a gyors választ.
Üdv: Cili

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2016-07-28 15:47

Szerintem meg ér egy próbát,bár szerintem abba timsó is kell,hogy ne puhuljon meg.....:-))

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2016-07-28 15:37

Köszönöm,örülök ha jónak véled(épp ma készítettem pár üveggel zöldbabot...)
Szerintem is próbáld ki az ubit,mert nem fogod megbánni!! Szép napot! :-))

980