r
Nosalty Logó

Édesburgonya-saláta naranccsal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Édesburgonya-saláta naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    8841 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3187 micro
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    26523 micro
  • β-crypt
    699 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9560 micro
Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat megpucoljuk és kis kockákra vagdossuk. Egy tálba tesszük, ahol jól összekeverjük az oljallal és a rozmaringgal.
  2. Tepsibe rakjuk, rátesszük a fokhagymagerezdeket (megpucolni sem szükséges), és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A fokhagymát kivesszük belőle, és a burgonyákat egy nagy tálban összekeverjük a naranccsal, vékonyra vágott lila hagymával, spenóttal és az apróra vagdosott magvakkal.
  4. Az öntet elkészítéséhez összekeverjük a narancslevet az olajjal, mustárral, rizsecettel, mézzel, apróra tört fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 634
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másik narancsos étel elkészítéséból visszamaradt maradék narancsokkal kellett kezdenem még valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek