Ecetes reszelt torma recept

Ecetes reszelt torma
Ecetes reszelt torma
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a házi készítésű torma sokkal finomabb. Bár egyszerű az elkészítése, de igencsak nagy kihívást jelent, mivel az illóolajok ellenállhatlanná teszik :-).


hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg torma (tisztított)
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet (10 %-os)
  • 1.5 kávéskanál
  • 1.5 dl víz (forró)
  • 1.5 dl alaplé (forró, lehet kockából is)

ajánlat

Tálkába téve egy keveset, bekeverhetjük egy kis reszelt almával és egy kis majonézzel.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi torma, ecetes torma

elkészítés

  1. Vagy lereszeljük, vagy aprítógépben kisebb darabokra vágva reszeljük a tormát.. (Lehetőleg szabadban!)
  2. Tálba tesszük a reszelt tormát, majd leöntjük az ecetes lével, valamint a húslevessel, és jól elkeverjük.
  3. Jól záródó üvegben hűtőbe tesszük. (1-2 hónapig fogyasztható).

  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 415
elküldve: 3
receptkönyben: 88
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
58 recept

Hozzászólások (4)

pataygyz
pataygyzp, 2012-09-21 16:19

Kedves Hölgyeim !
A keresőbe beírtam az ecetes tormát és több recept is kijött. Nekem ez a recept tetszett meg és most készítem el. Szerencse, hogy nálunk most jó idő van és a szabadban tudom előkészíteni. Géppel aprítottam fel, de rettenetes erős. Délelőtt vettem a piacon. HER problémája az lehetett, így egy év távlatából, hogy nem frisset, hanem valami száraz ágat vett. Egész nyáron az uborka eltevéshez a piacunkon vásároltam tormát, igaz, hogy ismerőstől, de soha nem volt problémám.
Köszönöm a receptet !! !
Zoli

szuszi
szusziszo, 2012-09-22 13:57

Kedves Zoltán !
Gondolom, már elkészült a torma.....remélem jól sikerült !
üdvözlettel: Jolán

szuszi
szusziv, 2011-09-18 14:41

Hát most megfogtál. Én még nem találkoztam ízetlen tormával. A fenti hozzávalókkal zamatos torma készül. Az "erősségét" lehet szabályozni. Pl., ha már leöntjük a forró lével és még betesszük a sütőbe és pár percig bent is tartjuk. De mivel Neked az "döngető" az ideális (nekem is) ez a recept erre szolgál.
Egyáltalán tormát vettél??? :-)))

HER
HERszo, 2011-09-17 21:34

Kérdésem! Az idén fordult elő, hogy a piacon vásárolt tormának, nem volt íze, olyan lett mint a fagyökér! Mi a titka a jó zamatos orrközfal döngetőnek??

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
82