Ecetes paprikasaláta recept

Kalória?
Ecetes paprikasaláta
Ecetes paprikasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, egyszerű saláta. Nekem is ritkán jut eszembe, pedig mikor elkészítem, mindig nagy sikere van. Talán azért sem állok neki sokszor, mert tudom, hogy ha nem pihen eleget a levében, a paprika nem veszi át az ízeket. Szóval kicsit hosszadalmas az elkészülte, de szerencsére nem a vele járó munka miatt. Tehát jó előre ki kell gondolni, ha ezt akarjuk salátának az étel mellé. Sajnos, ez nekem nem mindig megy, pedig megéri. Minden salátát kívánó ételhez illik, és másnapig is gond nélkül eláll, szép és friss marad.
Csak érdekességképpen, azt ma tudtam meg, hogy ez a fiam kedvenc salátája. Hogy ezt miért nem mondta eddig? Ha elárulta volna, biztos sokkal többször elkészítettem volna eddig is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

nyers paprikasaláta, ecetes zöldpaprika-saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott paprikákat felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Utána ráöntünk annyi hideg vizet, ami épp ellepi. Hozzákeverjük a cukrot, a köménymagot és az ecetet. Ha kell, utánaízesítünk. Akkor jó, ha kicsit túlízesítettnek tűnik.
  3. A hűtőbe tesszük néhány órára, de ha van idő, akár fél napra is, hogy a paprikát minél jobban átjárhassa a salátalé.

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 084
elküldve: 1
receptkönyben: 80
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
267 recept

Hozzászólások (2)

vramarta@freemail.hu
vramarta@freemail.hu szo, 2011-09-10 19:51

Én ezt a fajta salátát úgy készítem,hogy felteszem főni és amikor elkezd forrni le kapcsolom alatta a lángot. Hagyom ki hűlni és már ehető is. a paprika pont csak annyira puhul meg mintha a sóban állt volna.
szerintem nagyon finom. próbáld ki.

Legfrissebb cikkek

A franciák is imádták két hazai pincészetünket!
A franciák is imádták két hazai pincészetünket!
20 ország 60 szakértője kóstolt harminc országból 1204 italt - 766 vörösbort, 245 száraz fehérbort, 85 habzóbort, 35 édes fehér bort, 31 rozét, 32 likőrbort és 10 pálinkát.
A fagylaltkészítés alapszabályai
A fagylaltkészítés alapszabályai
A házifagyi ugyan gép nélkül is elkészíthető, de igen sok odafigyelést kíván, és mondjuk ki az igazat: soha nem lesz olyan minőségű, mintha géppel készítettük volna! (x)
39