Ecetes paprikasaláta recept

1 adag
38
kcal
Ecetes paprikasaláta
Ecetes paprikasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, egyszerű saláta. Nekem is ritkán jut eszembe, pedig mikor elkészítem, mindig nagy sikere van. Talán azért sem állok neki sokszor, mert tudom, hogy ha nem pihen eleget a levében, a paprika nem veszi át az ízeket. Szóval kicsit hosszadalmas az elkészülte, de szerencsére nem a vele járó munka miatt. Tehát jó előre ki kell gondolni, ha ezt akarjuk salátának az étel mellé. Sajnos, ez nekem nem mindig megy, pedig megéri. Minden salátát kívánó ételhez illik, és másnapig is gond nélkül eláll, szép és friss marad.
Csak érdekességképpen, azt ma tudtam meg, hogy ez a fiam kedvenc salátája. Hogy ezt miért nem mondta eddig? Ha elárulta volna, biztos sokkal többször elkészítettem volna eddig is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

nyers paprikasaláta, ecetes zöldpaprika-saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott paprikákat felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Utána ráöntünk annyi hideg vizet, ami épp ellepi. Hozzákeverjük a cukrot, a köménymagot és az ecetet. Ha kell, utánaízesítünk. Akkor jó, ha kicsit túlízesítettnek tűnik.
  3. A hűtőbe tesszük néhány órára, de ha van idő, akár fél napra is, hogy a paprikát minél jobban átjárhassa a salátalé.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 242
elküldve: 1
receptkönyben: 73
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (2)

vramarta@freemail.hu
vramarta@freemail.huszo, 2011-09-10 19:51

Én ezt a fajta salátát úgy készítem,hogy felteszem főni és amikor elkezd forrni le kapcsolom alatta a lángot. Hagyom ki hűlni és már ehető is. a paprika pont csak annyira puhul meg mintha a sóban állt volna.
szerintem nagyon finom. próbáld ki.

Legfrissebb cikkek

Kenj egy vidám uzsonnát!
Kenj egy vidám uzsonnát!
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
39