Diós kifli recept

Diós kifli
Diós kifli
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez  a diós kifli  egyike a három legkedveltebb süteményemnek  és csak azért nincs az első helyen, mert az elkészítése  munka- és időigényes.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kelt kifli, 48-as kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 2 kiskanál cukrot és 2 evőkanál lisztet teszünk bele. Elkeverjük benne az élesztőt. kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
  3. 12 kis cipót formázunk belőle és lisztezett deszkán  kelni hagyjuk. Langyos helyen ! (kb. 60 perc)
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: egy lábasban 25 dkg cukorból vízzel és egy rúd vaníliával szirupot főzünk. (Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a cukrot éppen ellepje). Ebbe keverjük bele a darált diót. Sűrű, de kenhető krém legyen belőle.
  5. Ha  a tészta megkelt  mindegyiket vékonyra sodorjuk és négy-négy részre vágjuk. Így lesz belőle 48  db.
  6. A diókrémmel megkenjük a tésztalapokat, úgy hogy a szélére is jusson. Összehengergetjük, kifliket alakítunk ki belőle, azonnal bekenjünk a tetejét tojással.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  8. Tetejére porcukrot szórunk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 68 067
elküldve: 10
receptkönyben: 635
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilva75
Szilva75 k, 2016-01-19 10:05

Kedves Kiki!
Sok receptedet kipróbáltam már sikerrel, most ezzel szemezek.
Szeretném megkérdezni, hogy ez a tészta másnap is finom még vagy inkább csak aznap. Olyan édes-töltelékes kifli receptet keresnék, ami 2-3 napig is élvezhető. (Nagymamámtól van olyan diós csiga receptem, ami bár élesztős tészta, mégis napokig finom, lakodalmakba is sütötték emiatt. Ilyen jellegűre gondolok kifli formaként.)
Köszönöm, Szilvi

marikaradnai
marikaradnai v, 2013-12-22 07:17

Kiki dioskiflije nem maradhat le a karàcsonyi asztalról !!
Szeretetteljes karàcsonyt Kiki !!
Marika

marikaradnai
marikaradnai szo, 2012-12-15 08:55

Nincs ünnep Kiki dióskiflije nèlkül :-))
Köszönjük Kiki

Kellemes Ünnepeket

üdv

Marika

ozikat
ozikat h, 2012-02-27 20:51

Nagyon finom, valóban kevesebb cukor kell az én ízlésem szerint, de isteni!

marikaradnai
marikaradnai p, 2011-12-23 06:29

Boldog Karàcsonyt Kiki !!
Köszönjük a sok finom receptet :-))

De Mesmaeker csalàd

Bagosiné Juli
Bagosiné Juli k, 2011-07-19 14:24

Nagyon finom süti. Két adagot sütöttem és már alig van belőle pedig az utolsó tepsivel még sül.

lulesz
lulesz sze, 2011-06-29 17:57

Nagyon finom, omlós sütike. Legközelebb annyit változtatok, hogy a töltelékbe 20 dkg cukor elég lesz, de ez ugye ízlés dolga. Köszi kiki a receptet!

PiciRozi
PiciRozi v, 2011-01-02 23:48

Nagyon szepen koszonom a receptedet nagyon finom meg csinaltam kiflinek meg Karacsora
Dios bejglikent mindenkinek nagyon izlet ateszta jo omlosvolt azelot ojant sutotem
ha febevertemvolna valakit osze eset volna ojan kemeny volt a tesztaja. :-)
Megegyszer koszonom nagyon Krisztina..es Boldog Uj Evet kivanok

871