Csokis-meggyes piskóta Moncsikától recept

Csokis-meggyes piskóta Moncsikától
Csokis-meggyes piskóta Moncsikától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a csokikrém a kedvenc. Többféle verzióban szoktam készíteni. Ma ezt kapták a gyerekek Gyereknapra!:)

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 1ek kakaópor
  • kb 20 dkg meggybefőtt

Krém:

  • 3 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 2 rumaroma
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Teteje:

  • 3 dl habtejszín
  • kb 20 dkg meggybefőtt
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes-meggyes piskóta, meggyes piskóta csokipudingos krémmel, pudingos-meggyes piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Amikor a tepsibe öntjük, először csak a felét, mert a másik felébe belekeverünk 1 ek kakaóport, majd belekanalazzuk, beledobáljuk a meggyet, majd ezt is beleöntjük a tepsibe.
  2. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
  3. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, még forrón beletesszük a 2 tábla csokit, a kakaóport, rumaromát és a cukrot.
  4. Mikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a margarint.
  5. A kihűlt piskótára kenjük a krémet.
  6. Tetejére a tejszínhabot kemény habbá verjük, és rányomjuk.
  7. A habba beledobáljuk a meggyet, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 3-4 órára.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 177
elküldve: 26
receptkönyvben: 285
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsika81

Mióta szakács: 2012.06.28.
15 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pagony
pagony szo, 2013-11-23 19:19

Ne haragudj a kérdésért, kezdő vagyok. :) Milyen nagyságú tepsiben kell kisütni? Tortaformába is jó ilyen mennyiségű alapanyaggal? Köszi!