Csokis macaron recept

Kalória?
Csokis macaron
Csokis macaron
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a 2. próbálkozásom macaron sütés terén, és tökéletesen jók lettek!:) Nemrég kaptam egy macaronos könyvet, és nem akartam elhinni, hogy egy ilyen egyszerű receptből, ennyire nagyszerű macaronok sülhetnek ki. Hát sikerült!:)

hozzávalók / 12 adag

Macaron

Csoki ganache

ajánlat

Bárkinek, aki fél és aki nem fél belevágni.:)

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

makaron, csokis makaron, macaron
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) dobozkában, a hűtőben "érleljük" 4-5 napig. A mandulalisztünket, ha nem elég finom szemcséjű, daráljuk át  (a nagyobb szemcsék miatt nem lenne fényes a macaronok teteje).
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeverésre. (Ha nem hőlégkeveréses a sütőnk, állítsuk kicsit magasabb fokra.) 3 nagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és semmi ne legyen zsíros.
  3. Elkészítés: a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport egy száraz edénybe szitáljuk.
  4. A tojásfehérjét és a fokozatosan beleszórt kristálycukrot kemény habbá verjük.
  5. A száraz keverékbe teszünk egy kicsit a habból, elkeverjük, majd a habot fokozatosan hozzáadva (és vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze) fakanállal/spatulával sima masszává keverjük. Ekkor még kemény, de ezután jól átdolgozzuk, amíg a porcukor el nem olvad benne, és a massza a kanalunkról már szalagot képezve folyik le.
  6. A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a sütőpapírra, ügyelve, hogy ezek még kicsit terülni fognak, nehogy összeérjenek.
  7. Ezután következik egy nagyon fontos rész: a macaronokat száradni hagyjuk. (Én 50 fokos sütőbe tettem be, de szobahőmérséklet is teljesen jó neki, ha nincs hideg.) Ez a folyamat kb. 0,5-1 óra, akkor jó, amikor már a macaronok tetejét megérintve az ujjunkkal a tészta nem ragad rá, hanem szinte kopog. Ekkor tesszük be a sütőbe.
  8. A szárítás miatt a macaronok elkezdenek emelkedni, és alul talpacskájuk fog képződni, ez adja a jellegzetes formáját. 10-12 perc alatt megsülnek. Úgy ellenőrizhetjük, hogy az ujjunkkal megtapogatjuk a tetejüket. Ha már elég keménynek érezzük, és nem lehet benyomni, készen is vannak.
  9. A kis félgömböket hagyjuk kihűlni, majd leválasztjuk a sütőpapírról. 2-2-t összetöltünk a csoki ganázzsal, nem sajnálva a mennyiségét. Hűtőben kihűtjük, majd tálalás előtt 10 perccel kivesszük, és már fogyasztható is.
  10. Csoki ganázs: a csokit és a vajat egy műanyag tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, majd addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz. Jól kihűtve használjuk fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 61 930
elküldve: 34
receptkönyben: 648
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Norikanorika

Mióta szakács: 2010.06.06.
12 recept

Hozzászólások (13)

lupe
lupe v, 2014-12-21 18:48

Elkészítettem ma, tökéletes lett. Nem túl édes, kívül ropogós, belül puha. Hálás köszönet a receptért.

klepiéva
klepiéva h, 2014-04-14 08:58

Az első próbálkozásom volt macaron ügyben. A második tepsi nagyon jól sikerült. A krém tökéletes.
Eddig nekem ez az egy fajta sikerült. A többinél a krém mindig eláztatja a tésztát.

hmonica
hmonica p, 2014-03-28 18:03

Xilittel próbáltam, összeállt egy kemény masszává :(

fhkata
fhkata cs, 2014-03-27 20:23

Nagyon szépek a macaronjaid :) meg szeretném én is próbálni a recepted alapján csak tökmagliszttel és kakaópor nélkül, szerinted sikerülhet? nagyon kezdő vagyok még a cukrászat terén. vagy inkább ne fogjak bele? könnyen el lehet rontani?

Yudy
Yudy cs, 2014-03-20 21:53

Nagyon sok boltban megtalálható vidéken is a mandula liszt.

safinyuszi
safinyuszi v, 2013-12-01 12:45

Köszönöm a választ!Még soha nem készítettem és nem is ettem csak mesélték,hogy milyen finom.Melyik márka lenne jó?

s.anna
Anna 2. / s.anna v, 2013-12-01 08:52

Nem jó hozzá, csak állati eredetű tejszín jó hozzá. (A Hulala, a Habmester meg ezek növényi eredetűek, nem megy velük... :/ )

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
327