Csokis-diós kevert tészta recept

1 adag
1517
kcal
Csokis-diós kevert tészta
Csokis-diós kevert tészta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy karácsonyi magazinban találtam ezt a receptet. Elég sok minden sütöttem már, de valahogy az ilyen típusú kevert tészták kimaradtak. Aggódtam is, hogy sűrű, tömény lesz. De nagyon finom puha, omlós lett a tészta, másnap pedig, amikor már kicsit kiszáradt, nagyon jó volt reggel egy pohár tejjel.

hozzávalók / 4 adag

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

ajánlat

A pirított dió miatt járul hozzá egy adag karácsonyi hangulat, de az alapanyagok miatt bármikor megsüthető. Az alap kevert tésztát bárhogyan, bármivel lehet ízesíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kevert, csokimázas diós szelet, karácsonyi süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint vagy vajat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral (robotgépel kb. 10 perc).
  2. Egymás után hozzáütjük a tojásokat, és egynemű masszává keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és kis adagokban a masszához keverjük.
  4. Ha túl sűrű a tészta, kevés tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk.
  5. Zsiradék nélkül megpirítjuk a diót, félretesszük.
  6. A cukorból karamellt készítünk, és összekeverjük a pirított dióval, majd sütőpapírra simítjuk, hűlni hagyjuk.
  7. 10 dkg étcsokit durvára vágunk, és a karamellás dió felével (apró darabokra vágva) és a tejjel a masszához keverjük.
  8. Kivajazott-lisztezett, kb. 30 cm hosszú magas falú formában 175 fokon 50-60 percig sütjük.
  9. Ha kész, a maradék 10 dkg étcsokit és olajat gőz felett megolvasztjuk, és a kész sütit bevonjuk.
  10. Végül megszórjuk a maradék karamellás dióval.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 285
elküldve: 16
receptkönyben: 319
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
49 recept

Hozzászólások (6)

mandiszilvia
mandiszilviacs, 2013-11-21 17:04

Nagyon szuper a recept! Igaz nekem kicsit túl omlós lett, de a karamellás dió az valami isteni!! Attól féltem hogy megeszem mielőtt bele keverem a tésztába :)) Karácsonyra biztosan elkészítem megint!

Adrienn-B.
Adrienn-B.p, 2013-11-01 15:16

Szia!
A karamellt hogy kell pontosan készíteni a cukorból? Még nem csináltam ilyet.
Adrienn

Laura36
Laura36p, 2013-11-01 16:57

Szia!

Egy serpenyőben kezd el hevíteni a cukrot, és szép lassan elkezd karamellizálódni!

angelaa
angelaav, 2013-10-27 21:22

Kedves Laura!
Tetszik a recepted,amit gyorsan el is mentettem.Köszönöm!
Üdv:
angelaa

rika862
rika862v, 2013-10-27 14:59

Kedves Laura!
Nem is értem, hogy miért nem írtak hozzászólást ehhez a recepthez.
Ma megsütöttem, és isteni finom lett. Tényleg nagyon puha, omlós és ízletes. Köszönöm szépen, hogy feltetted! Nem utoljára készítettem el!
Üdv: Rika

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
1517