Csokis-diós kevert tészta recept

Kalória?
Csokis-diós kevert tészta
Csokis-diós kevert tészta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy karácsonyi magazinban találtam ezt a receptet. Elég sok minden sütöttem már, de valahogy az ilyen típusú kevert tészták kimaradtak. Aggódtam is, hogy sűrű, tömény lesz. De nagyon finom puha, omlós lett a tészta, másnap pedig, amikor már kicsit kiszáradt, nagyon jó volt reggel egy pohár tejjel.

hozzávalók / 4 adag

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

ajánlat

A pirított dió miatt járul hozzá egy adag karácsonyi hangulat, de az alapanyagok miatt bármikor megsüthető. Az alap kevert tésztát bárhogyan, bármivel lehet ízesíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kevert, csokimázas diós szelet, karácsonyi süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint vagy vajat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral (robotgépel kb. 10 perc).
  2. Egymás után hozzáütjük a tojásokat, és egynemű masszává keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és kis adagokban a masszához keverjük.
  4. Ha túl sűrű a tészta, kevés tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk.
  5. Zsiradék nélkül megpirítjuk a diót, félretesszük.
  6. A cukorból karamellt készítünk, és összekeverjük a pirított dióval, majd sütőpapírra simítjuk, hűlni hagyjuk.
  7. 10 dkg étcsokit durvára vágunk, és a karamellás dió felével (apró darabokra vágva) és a tejjel a masszához keverjük.
  8. Kivajazott-lisztezett, kb. 30 cm hosszú magas falú formában 175 fokon 50-60 percig sütjük.
  9. Ha kész, a maradék 10 dkg étcsokit és olajat gőz felett megolvasztjuk, és a kész sütit bevonjuk.
  10. Végül megszórjuk a maradék karamellás dióval.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 767
elküldve: 16
receptkönyben: 329
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
62 recept

Hozzászólások (6)

mandiszilvia
mandiszilvia cs, 2013-11-21 16:04

Nagyon szuper a recept! Igaz nekem kicsit túl omlós lett, de a karamellás dió az valami isteni!! Attól féltem hogy megeszem mielőtt bele keverem a tésztába :)) Karácsonyra biztosan elkészítem megint!

Adrienn-B.
Adrienn-B. p, 2013-11-01 14:16

Szia!
A karamellt hogy kell pontosan készíteni a cukorból? Még nem csináltam ilyet.
Adrienn

Laura36
Laura36 / Laura36 p, 2013-11-01 15:57

Szia!

Egy serpenyőben kezd el hevíteni a cukrot, és szép lassan elkezd karamellizálódni!

angelaa
angelaa v, 2013-10-27 20:22

Kedves Laura!
Tetszik a recepted,amit gyorsan el is mentettem.Köszönöm!
Üdv:
angelaa

rika862
rika862 v, 2013-10-27 13:59

Kedves Laura!
Nem is értem, hogy miért nem írtak hozzászólást ehhez a recepthez.
Ma megsütöttem, és isteni finom lett. Tényleg nagyon puha, omlós és ízletes. Köszönöm szépen, hogy feltetted! Nem utoljára készítettem el!
Üdv: Rika

Legfrissebb cikkek

Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!
1513