r
Nosalty Logó

Csokidarabos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokidarabos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tészta töltéséhez és tetejére

Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tészta töltéséhez és tetejére

Összesen 1785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tészta töltéséhez és tetejére

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta töltéséhez és tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
  3. A lisztet, tojást, burgonyát, sót, és az olajat egy tálba tesszük és az élesztős tejjel bedagasztjuk. Jó lágy tésztát kell kapnunk.
  4. 1 órán át kelesztjük, kisodorjuk, és lekenjük vékonyan olajjal. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, rádobáljuk a mazsolát és a feldarabolt csokoládét.
  5. Két szélét behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát és a formába téve még fél órát pihentetjük.
  6. Tojással lekenjük a tetejét, itt-ott megszurkáljuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük, kb. 35 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25*10*10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9967
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bogi Burgonyás cukros péksüteménye adta az ötletet, egy kicsit felturbóztam a csokival és a mazsolával. Finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A tészta töltéséhez és tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek