r
Nosalty Logó

Csirkés brassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rencsike
Csirkés brassói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 1414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Kockára vágjuk a csirkemellet és a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit, és azt is kockára vágjuk. Aztán kezdődhet a főzés.
  2. A szalonnát kevés zsiradékon picit megpirítjuk, majd hozzátesszük a hagymát, és addig sütjük, míg üvegesre nem pirul. Aztán rádobjuk a csirkemellet, a borsot és a sót, és fehéredésig sütjük. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna sós lehet.) Jöhet rá a fűszerpaprika, összekeverjük a csirkével, és felöntjük vízzel.
  3. Míg a "pörköltünk" fő, a burgonyát feltesszük főni sós vízben (szerintem finomabb, ha sütés előtt megfőzzük, de elhagyható, és nyersen is jó). Megfőzzük a borsót is egy kis sós vízben. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és kicsit félretesszük.
  4. Mikor már a pörköltnek nem kell sok idő (kb. 10 perc), hozzátesszük a borsót, és készre főzzük a csirkével. Kisütjük a krumplit, tányérra szedjük, a tetejére rátesszük a húst, és kész is. Jó étvágyat. :)
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5996
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés brassói
Rencsike 10 recept

Szeretem a brassóit, ezért a recept. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!