Cseresznyés pite Gizi konyhájából recept

Cseresznyés pite Gizi konyhájából
Cseresznyés pite Gizi konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy hatalmas nagy cseresznyefánk, így aztán bőségesen ellát bennünket terméssel. Cseresznyeérés idején aztán sorra sütöm a kedvenc süteményeinket, mint pl. ezt a pitét is.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg cseresznye
  • 30 dkg liszt
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • reszelt narancshéj (szárított)
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor a tepsi szórásához

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, pite cseresznyével, cseresznyés pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez ízlés dolga).
  3. Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára.
  4. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.
  5. Az előmelegített sütőbe helyezzük be egy pár percre az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd vegyük ki, és béleljük ki sütőpapírral. 
  6. Ezután kenjük meg a vajjal, és egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, majd pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét.
  7. Az előzőleg összekevert tésztát ezután óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére.
  8. Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem).
  9. Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  10. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 49 408
elküldve: 27
receptkönyvben: 334
elkészítve: 32/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
61 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo h, 2017-06-12 14:48

Kedves Gizi!
Elfelejtetted odairni, hogy ez repite, ezért ezt a pitét ki kell forditani a tepsiből, a gyümölcsnek és a barnacukornak a tetején kell lennie, a képen igy van.
Bocsánat, hogy közbeszóltam!

Öreganyó

mese habbal
mese habbal sze, 2016-06-22 23:24

Milyen allagunak kell lennie a tesztanak osszeallitas utan? Nekem palacsinta surusegu lett. Az baj?

katicai
katicai sze, 2016-06-08 10:16

Most tettem be sülni nagyon kíváncsi vagyok az eredményre nagyon jókat írtak róla gondoltam kipróbálom .

wendy_testaburger
wendy_testaburger k, 2016-03-08 19:26

Megcsináltam,nagyon finom lett :) Most kaptam fél kg epret, arra gondoltam kipróbálnám azzal is, de nem tudom minden mehet-e ugyanúgy. Valaki próbálta esetleg?

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi k, 2016-03-08 20:22

Szerintem eperrel is nyugodtan megcsinálhatod változtatás nélkül. Az előző hozzászólásnál olvashatod, hogy pl. egressel sütötte meg és neki is működött.

lujza1212
lujza1212 k, 2014-07-08 13:13

szia. Elkészitettem, annyi változtatással, h cseresznye helyett egrest (pöszmétét) használtam, nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi k, 2014-07-08 19:30

Nagyon szeretem az egrest, de már jó régen nem láttam a környékemen. Örülök, hogy egressel is finom lett a sütemény, és köszönöm hogy megírtad.

pevico
pevico k, 2014-06-17 13:24

Kipróbáltam, nagyon-nagyon finom lett! Változtatás: a barna cukros dolgot kihagytam belőle és 60 dkg cseresznyét tettem bele.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi k, 2014-05-27 21:14

Köszönöm hogy megírtad!!! Én is szívesebben használok édesítőt mint cukrot. :)

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi sze, 2014-04-02 13:36

Kérlek írd majd meg, hogy milyen lett a sütemény a barna cukor nélkül. Jó sütögetést kívánok! Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi k, 2014-04-01 21:20

Szia Gabi! Én így kaptam a receptet, hogy meg volt szórva barna cukorral. Szerintem el is hagyhatod az aljáról a cukrot, viszont akkor ne melegítsed fel a tepsit mielőtt beleteszed a cseresznyét.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi h, 2013-07-01 20:41

Kedves Dalocska! Jó sütögetést, és reménykedem benne, hogy nem okozok majd csalódást a recepttel, és ízleni fog.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2013-06-23 17:36

Nagyon guszta, jó sokáig nézegettem, az már sokat jelent ! :D
- csak sajnálni tudom, hogy képről miért nem lehet enni, legalább csak egy szeletkét, egy villányival...:)
Mentés, el fogom készíteni ezt a finomságot, köszönöm, hogy megosztottad velünk, és várom csodás cseresznyés ötleteidet.:)
Szép nyárias hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi h, 2013-07-01 20:40

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és én lennék a legboldogabb, ha megtudnálak vendégelni. Kérlek írd majd meg ha elkészítetted, hogy ízlett-e neked is.