r
Nosalty Logó

Császármorzsa Sztella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa Sztella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 947 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a tejhez adjuk hozzá a lisztet és a búzadarát, majd hagyjuk körülbelül fél napig állni.
  2. A 4 tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje kemény habját. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is.
  3. Egy teflon bevonatú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd egy adag tésztát teszünk rá. Elegyengetjük, és megvárjuk, amíg az alsó fele szépen megpiruljon. Ezután átfordítjuk a másik oldalára, és miközben az is pirul, elkezdjük fakanállal darabolgatni. Amikor minden kis darab szép pirult, akkor kész. Ezt többször megismételjük addig, amíg elfogy a tészta.
  4. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5389
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Ajánló

Egy kiadós leves mellé nagyon finom ebéd lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a nővéremtől kaptam, amikor először akartam ezt az édességet elkészíteni. Azóta is csak így készítem. Egyszerű és finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!