r
Nosalty Logó

Citromos-fokhagymás csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Citromos-fokhagymás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 504 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 6075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 131 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 504 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.2 g

Zsír

  • Összesen
    514.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12981.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    3161 mg
  • Nátrium
    8612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1641.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 6075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A pácot összekeverjük és jól belemaszírozzuk a combakba. Lezárható tasakban a hűtőbe tesszük legalább egy napra.
  2. A hűtőből elővett csirkecombokat tepsibe fektetjük, rápergetünk kevés sót, kevés kacsazsírt (olajat) öntünk alá és sütöben lefóliázva fél órát sütjük, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk.
  3. Tálra rendezve alufóliát tekerünk a végére.
  4. Aszpikkal átkenhetjük, mert szép fényes lesz, és nem szárad ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8565
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-fokhagymás csirkecomb
Évi néni 1830 recept

Bulira való főzésem harmadik fogása. Nagy szerencsémre Olaszné Anci szakács kolléganőnk segítségével, az Ő jó tanácsait követve "fényesre csiszoltam" a csirkéket. Így tudtam szállítani, és jól viselték a várakozást is.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek