Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye Zsanna konyhájából

Cigánypecsenye Zsanna konyhájából
Cigánypecsenye Zsanna konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagyon szereti a cigánypecsenyét. Valahányszor étteremben eszünk, ő mindig ezt kér. Mondanom sem kell, hogy ahány helyen próbálta, mindenhol másképp készítik. Én is sokszor kísérleteztem vele, hogy lenne a legjobb: vagy nagyon szaftos lett, vagy nem volt elég fokhagymás. De aztán kipattant a fejemből ez a megoldás, és azóta mindig így készítem.
Simán megállná a helyét étteremben is: sült krumplival, sült szalonnával és káposztasalátával isteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, a húsok mindkét oldalát fokhagymakrémmel megkenjük. Egy jól záródó edénybe rétegezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Sütés előtt a lisztet összevegyítjük a fűszerpaprikával, és a hús szeleteket sózás és borsozás után megforgatjuk ebben a keverékben.
  3. Olajban mindkét oldalát megsütjük.
  4. Hasábburgonyával és sült szalonnával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 54 724
elküldve: 11
receptkönyvben: 347
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cigánypecsenye, fokhagymás sertéskaraj, fokhagymás hús

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-01-26 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

angelaa
angelaa Sat, 2013-01-26 16:06

Ez biztosan finom lehet,már el is mentettem! Köszönöm a receptet! Üdv: angelaa

590
sertés rövidkaraj 80 dkg
fokhagymakrém 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl