r
Nosalty Logó

Büki-kambodzsai pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csányi Ica emlékére
Büki-kambodzsai pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, a vizet lassan öntjük hozzá, annyit hogy könnyen gyúrható tészta legyen. A tésztát egy pite sütőben elegyengetjük, és 180 fokon világos barnára színűre sütjük. Ne süljön meg teljesen, de majdnem.

A krémhez

  1. A két citrom héját és levét pépesre turmixoljuk. Beletesszük egy lábasba, majd a liszttel, a kukorica keményítővel, cukorral, egy csipetnyi sóval, vízzel állandó keverés mellett pici lángon sűrűre főzzük. Belekeverjük a 2 evőkanál margarint, azzal is jól el keverjük.
  2. Szét választunk 4 tojást és a sárgáját kis bögrébe tesszük, összetörjük villával és 2 kis merő kanál krémmel el keverjük, hogy átvegye a krém meleget majd hozzá öntjük a krémhez és a krémmel tovább keverve, így főzzük együtt tovább, néhányat bugyogjon, hogy a tojás is egy kicsit megfőjön.
  3. A meleg krémet ráöntjük a megsült tesztára.

A habhoz

  1. Felverjük a tojás fehérjét, majd ízlés szerinti cukorral tovább verjük és a sütemény tetejére Öntjük. Kanállal mintákat alakítunk ki és mehet vissza az egész a 180 fokos sütőbe. Addig kell sütni, amíg barna nem lesz a hab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 348
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Büki-kambodzsai pite
Csányi Ica emlékére 22 recept

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek