r
Nosalty Logó

Brokkolis-pecorinos orzo

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
Brokkolis-pecorinos orzo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet a brokkoli főzéséhez, de csak annyit, amennyi egy fej brokkolit szétszedett állapotban éppen, hogy csak elfed, de a legjobb, ha van párolóbetétünk. Aprítsuk fel a hagymákat, a brokkolit szedjük rózsáira, a szárát karikázzuk vagy kockázzuk. Húzzuk és csipegessük le a citromillatú kakukkfű leveleit. Ha közönséges kakukkfüvünk van, akkor egy apró csipetnyi reszelt citromhéjjal pótolhatjuk a hiányt.
  2. Egy wokban vagy egy egyenletes hőelosztású, magas falú edényben, olaj nélkül pirítsuk meg a napraforgómagokat maximum fokozaton. Folyamatosan kevergessük mindaddig, amíg el nem kezdenek barnulni. Öntsük ki egy kis tálkába, és tegyük félre.
  3. Ugyanebben az edényben hevítsünk fel 1/2 ek olívaolajat, és alacsony lángon dinszteljük a felaprított vörös- és fokhagyma felét 2 percig. Adjuk hozzá a kakukkfű-levélkéket és az orzot, majd 1 perc erejéig pirítgassuk közepes lángon. Öntsük hozzá a 350 ml alaplevet (vagy vizet), és 10-12 percig hagyjuk lefedett állapotban főni alacsony fokozaton. Időnként kevergessük meg, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, hogy az orzo ne legyen száraz.
  4. Miközben fővöget az orzo, borítsuk a már lobogó vízbe a brokkolit, vagy helyezzük a párolóbetétbe, és fedéllel lefedve főzzük/pároljuk 6-8 percig. A főzési idő lejárta előtt 2 perccel hevítsünk 1/2 ek olívaolajat egy serpenyőben, és a hagymák megmaradt felét pirítsuk közepes lángon 1 percig. Ha főztük, szűrjük le a brokkolit, keverjük hozzá a hagymához, és tovabbi 2 percen át kevergessük. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. Az orzo megpuhulását követően öntsük hozzá a hagymás brokkolit, a reszelt sajt felét, és pirítgassuk további 1-2 percig. Óvatosan kavargassuk, hogy a brokkolirózsák lehető legkevésbé legyenek széttrancsírozva. Kóstoljuk meg, ha igényeljük, sózzuk és borsozzuk.
  6. Tálaláskor halmozzuk a brokkolis orzot a tányérra, szórjuk meg a megmaradt reszelt sajttal és a pirított napraforgómaggal.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 238
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-pecorinos orzo
Eleonora - Multikulti flancolda 5 recept

Az unalmas ízű brokkolis tészta párost az erős, fűszeres ízű szardíniai juhsajt és a citromillatú kakukkfű különleges fogássá varázsolja. A legfobb kedvencem benne az, hogy nagyjábol fél órás procedúrával elkészíthető. <3

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.