r
Nosalty Logó

Bőrös sült karaj Jamie Olivertől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bőrös sült karaj Jamie Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2912 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    511 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3320 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2912 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajról lefejtjük a csontot. A bőrét bevagdaljuk. A húst bedörzsöljük sóval,a bőrös részét különösen sokkal. A bőrréseibe próbáljuk meg beledugdosni a rozmaring felét.
  2. Az édesköménymagot egy mozsárban összetörjük.Hozzátesszük a fokhagymát és a maradék rozmaringotis, és ezeket is összezúzzuk. Ezzel bedörzsöljük a karaj húsos felét (a bőrösre nemkell, mert csak megég!).
  3. Egy nagy tepsibe beleöntjük a balzsamecetet, az olívaolajat. Beledobjuk a babérlevelet. Ebbe belefektetjük a húst. 30 percig hagyjuk pácolódni.
  4. Közben a sütőt maximum hőfokra előmelegítjük, és a karajcsontokat átpirítjuk.
  5. A húst kivesszük a pácból, és a sütőrácsra fektetjük. A páclés tepsibe beletesszük a megpörkölt csontokat, a durvára felvágott zellerszálat, hagymát és répát. Ráöntünk 6 dl vizet, és a hús alá betoljuk a sütőbe. (Ebbe fog belecsöpögni a kisülő szaft.) 20 perc után a hőfokot 220 fokra visszavesszük, és kb. még 40-50 percig sütjük. Ha megsült, 10 percre alufóliába csomagoljuk.
  6. A tepsiből kiszedjük a zöldségek egy részét, ezeket köretként tálaljuk.
  7. A tepsiben maradt zöldségeket, szaftot és csontot egy lábasba tesszük. A tepsiben leragadt zselés szaftot egy kevés vízzel felöntjük, a sütőben forralunk rajta egyet, és felkapirgáljuk az aljáról. Ezt is a lábasba öntjük.
  8. A lábas tartalmát felforraljuk, majd átpasszírozzuk. (Csontokat előbb kivesszük a lábasból). Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 83978
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem Jamie Oliver receptjeit. Ebben sem kellett csalódnom. Igaz, ennél a receptnél is fel kell készülni a zsíros füstfelhőre, de megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!