r
Nosalty Logó

Birsalmaleves mandarinnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Birsalmaleves mandarinnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 276 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2045.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
  2. Annyi vízben, ami jól ellepi, feltesszük főni.
  3. Közben ízesítjük a sóval, a cukorral, a mézzel, a fűszerekkel. A mandarinkarika nagyon illik hozzá.
  4. Kb. 5-10 percig főzzük, míg a birsalma megpuhul.
  5. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, és behabarjuk a levest. Ezzel már csak egy percig főzzük.
  6. 1 merőkanálnyi főtt birsalmát kevés lével kiszedünk, és botmixerrel pépesítünk, majd visszaöntjük a levesbe. Így sűrűbb és még zamatosabb lesz a leves leve, de enélkül is finom, ha nem akarunk pepecselni.
  7. Teljesen kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5954
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban a birsalma enyhén szólva sem tartozott a sztárolt gyümölcsök közé, nem nagyon értékelték semmire, legfeljebb a nagymamák szekrénye tetején kókadozott (és illatozott) néhány árva darab. Meg a napköziben kaptuk azt a bizonyos birsalmasajtot uzsonnára kicsit szikkadt kenyérre téve, mit mondjak, utáltuk. (Talán mert nem a nagymamák készítették...) Most meg mit nem adnék egy kis birsalmáért! Ezen gondolkoztam, miközben a kezem-lábam lefagyott, míg sorbaálltam érte a piacon ma reggel. De megláttam, és megint a bűvkörébe vont, és nem tudtam szabadulni, és azonnal kiütötte a nyeregből a mára betervezett gulyáslevest. Pedig az sem kutya...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!