Banános-csokis sütemény recept

Kalória?
Banános-csokis sütemény
Banános-csokis sütemény
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta sokban hasonlít egy vakondtúrás tortához. Az a torta alakját tekintve tökéletes lehet például egy gyermek születésnapjára, azonban ha kicsit másképp és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni, esetleg egy komolyabb alkalomra, ez a megoldás is szóba jöhet.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

A csokoládé és a banán íze dominál a süteményben, így ezek kedvelőinek tudom ajánlani ezt a süteményt.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes banános piskóta csokival, emeletes kakaós piskóta banánosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegített sütőre lesz szükségünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.
  3. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és elkeverjük benne.
  5. A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2 banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét (tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 599
elküldve: 32
receptkönyben: 1 032
elkészítve: 18/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Japep

Mióta szakács: 2011.09.10.
1 recept

Hozzászólások (14)

Edó-ka
Edó-ka szo, 2012-09-01 19:53

Köszönöm szépen a receptet,elkészítetem nagyon finom! :))) (én Hulala tejszinből készitetem igy nem kellet hozzá fixáló,és 10 tojásból sütöttem két lapot nagyobb tepsibe és igy is elég lett a hab és magasabb lett süti..:) )

baba78
baba78 v, 2012-08-26 18:09

én már többször is megsütöttem és nem győzöm továbbadni a receptet...még nem volt olyan akinek ne ízlett volna::)))köszike

tina18
tina18 szo, 2012-05-12 12:10

Köszönöm szépen a receptet!:) Tegnap délután megsütöttem (biztosan nem utoljára), mindenkinek ízlett és vészesen fogy, szerencsére.:D Csak azt sajnálom, hogy csak most bukkantam rá erre a szuper sütire. Az íze pedig valóban hasonlít a vakondtúrás tortához. További szép napot! :)

szandra_
szandra_ szo, 2012-02-18 23:59

köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett! :)

Japep
Japep / Japep v, 2012-02-19 10:02

Hello.
Örülök neki. Tegnap én is megcsináltam megint, nekem is jó még mindig. :)

anyamaci 22
anyamaci 22 sze, 2011-09-14 19:17

Kedves Japep,nagyon tetszik a recept,elmentettem és a napokban kipróbálom.Üdvözlettel:anyamaci

Japep
Japep / Japep sze, 2011-09-14 19:58

Remélem ízleni fog. Majd tájékoztass.
Jó étvágyat hozzá, üdv
Japep

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
1010