Banános-csokis sütemény recept

1 adag
1010
kcal
Banános-csokis sütemény
Banános-csokis sütemény
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta sokban hasonlít egy vakondtúrás tortához. Az a torta alakját tekintve tökéletes lehet például egy gyermek születésnapjára, azonban ha kicsit másképp és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni, esetleg egy komolyabb alkalomra, ez a megoldás is szóba jöhet.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

A csokoládé és a banán íze dominál a süteményben, így ezek kedvelőinek tudom ajánlani ezt a süteményt.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes banános piskóta csokival, emeletes kakaós piskóta banánosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegített sütőre lesz szükségünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.
  3. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és elkeverjük benne.
  5. A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2 banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét (tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 227
elküldve: 30
receptkönyben: 1 019
elkészítve: 15/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Japep

Mióta szakács: 2011.09.10.
1 recept

Hozzászólások (14)

Edó-ka
Edó-kaszo, 2012-09-01 19:53

Köszönöm szépen a receptet,elkészítetem nagyon finom! :))) (én Hulala tejszinből készitetem igy nem kellet hozzá fixáló,és 10 tojásból sütöttem két lapot nagyobb tepsibe és igy is elég lett a hab és magasabb lett süti..:) )

baba78
baba78v, 2012-08-26 18:09

én már többször is megsütöttem és nem győzöm továbbadni a receptet...még nem volt olyan akinek ne ízlett volna::)))köszike

Japep
Japepv, 2012-08-26 20:25

Örülök neki, főleg azért, mert saját ötlet a sütemény. :)

tina18
tina18szo, 2012-05-12 12:10

Köszönöm szépen a receptet!:) Tegnap délután megsütöttem (biztosan nem utoljára), mindenkinek ízlett és vészesen fogy, szerencsére.:D Csak azt sajnálom, hogy csak most bukkantam rá erre a szuper sütire. Az íze pedig valóban hasonlít a vakondtúrás tortához. További szép napot! :)

szandra_
szandra_szo, 2012-02-18 23:59

köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett! :)

Japep
Japepv, 2012-02-19 10:02

Hello.
Örülök neki. Tegnap én is megcsináltam megint, nekem is jó még mindig. :)

kicsiboszi
kicsiboszih, 2012-01-23 17:13

Kedves Japep! Fantasztikus ötlet, csillagos ötös! Mentve és holnap egyből ki is próbálom :)

anyamaci 22
anyamaci 22sze, 2011-09-14 19:17

Kedves Japep,nagyon tetszik a recept,elmentettem és a napokban kipróbálom.Üdvözlettel:anyamaci

Japep
Japepsze, 2011-09-14 19:58

Remélem ízleni fog. Majd tájékoztass.
Jó étvágyat hozzá, üdv
Japep

1010