r
Nosalty Logó

Babsaláta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Babsaláta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    564 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajon kevés sóval megszórva megdinszteljük.
  2. Rátesszük a vékony karikára vágott paprikát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot. Fűszerezzük:só, bors, majoranna, chili, gulyáskrém, paprikarkém, majd átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a puhára főtt babot, zellerzöldet, kevés vizet öntünk rá, és kb. 15 pecig pároljuk, néhányszor óvatosan megkeverjük. Végül belerakjuk a karikára vágott virslit, és még öt percig forraljuk.
  4. Ezután eltávolítjuk a zellerzöldet, hűlni hagyjuk, tálalásig hidegre tesszük.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16876
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

Jó tanács: a sóval óvatosan bánjunk, mert a paprikakrém és a gulyáskrém is sós!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babsaláta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi receptem, amit méltatlanul elfelejtettem, de mivel nagyon finom, most újra itt van!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk