r
Nosalty Logó

Ananásszal rakott csirkemell sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hoprik ferencné
Ananásszal rakott csirkemell sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    640 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2442 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 1348 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékonyra szeleteljük, és kicsit megklopfoljuk. Fűszersóval és az olajjal megkenjük, ezt akár előző este is megtehetjük, és a hűtőben pácolódni hagyjuk.
  2. A tömlős sajtot és a tejfölt összekeverjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és beletesszük, megsózzuk.
  3. A csirkehúst bevonatos serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) mindkét oldalát átsütjük.
  4. Egy jénai tálba vagy tepsibe rakunk egy sor húst, rá a leszűrt ananászdarabokat, majd megint húst.
  5. Ráöntjük a sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16883
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananásszal rakott csirkemell sajtszószban
Hoprik ferencné 55 recept

Valami különlegesre voltam éhes, körszeletes ananászt kerestem a spájzamban, de csak 3 doboz daraboltat találtam, a csirkemell adott volt, mert azt este bepácoltam. Szétnéztem a hűtőben, és ezeket találtam: tömlős sajt, tejföl, trappistasajt. Kimentem az udvarba, szedtem egy csokor petrezselyemzöldet, és már össze is állt a fejemben a recept. Férjemnek is nagyon ízlett, igaz, ő mindenevő, csak legyen benne hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek