Almás-zabpelyhes muffin recept

Almás-zabpelyhes muffin
Almás-zabpelyhes muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin egészségesre reformált változatára bukkantam egy francia oldalon. Megörültem neki, kisfiammal elkészítettük, nagy kedvenc lett reggelire, uzsonnára.

hozzávalók / 4 adag

9 db muffinhoz

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás muffin zabpehellyel, almás-zabpelyhes muffin rozslisztből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, majd közepébe öntjük a tojásokat és az olajat. Addig keverjük, amíg sima állagú nem lesz.
  3. A meghámozott almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, majd a tésztához keverjük.
  4. Szilikonos muffinformákba kanalazzuk (a formák csak háromnegyed részig legyenek).
  5. Megszórjuk vaníliás cukorral.
  6. Aranybarnára sütjük.
  7. Mikor kihűltek, óvatosan kivesszük őket a formákból.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 44 965
elküldve: 9
receptkönyvben: 431
elkészítve: 26/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flyagica
flyagica cs, 2016-06-09 16:13

Sziasztok!

Nekem hagyományos teflonos muffinsütő formám van, azt szoktam papírkosárkákkal bélelni. Ez megfelelő ehhez a recepthez is? Vagy esetleg beleragadna a papírba?
Azért merült ez fel bennem, mert a készítő szilikonos formát írt.
Mik a tapasztalatok?

Köszi, ha tudtok segíteni!

Nette
Nette szo, 2016-01-30 12:48

Szia!

Barna cukor helyett mézet és fahéjat tettem bele,de egyébként követtem a receptet. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Üdv.: Nette :)

Matildácska
Matildácska p, 2013-02-08 19:13

Kedves Mignon,

Elkészitettem egy kicsit másképp- egy kis zabkorpa, méz,fahéj,gyombér, extra alma és reszelt répa- és fincsi lett:) Imádom a reform/egészségeseb recepteket, szóval nekem bevált! Udvozletem: Matilda

mignon
Mignon / mignon v, 2013-02-10 19:22

Kedves Matilda!
Örülök a változtatásaidnak, így biztos még finomabb lett!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk véleményedet a receptről! :)
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

tothszabina
tothszabina / tothszabina p, 2013-02-01 22:00

Kedves Mignon!
Anyukámmal egy gyors almás édességre vágytunk, de nem szerettünk volna 1-2 szemnél többet beletenni. A Te receptedet szemeltük ki, mivel időközben rájöttünk, hogy kb. 5dkg liszt van itthon (faluban este 7kor már nincs nyitva bolt). Kipótoltuk zsemlemorzsával, felturbóztuk egy kis fahéjjal, citromhéjjal. Már mikor megéreztük sütőből kivéve az illatát tudtuk, hogy ez nyerő lesz, volt itthon egy kis cukormáz, nyakon öntöttük vele és valami mennnnyei lett! :) Köszönjük a feltöltést!
Üdvözlettel: Szabina :)

babek
babek v, 2012-06-03 13:38

A liszt mennyiségét csökkentettem. Helyette tettem bele diót, mogyorót, aszalt sárgabarackot, mazsolát, apróra vágva. A vaníliás cukrot a tésztájába tettem és nem a tetejére. 1/2 sütőpor elég 1 adaghoz. Szerintem. Én így készítettem el, nagyon-nagyon finom lett!!
Köszi a receptet, csak kicsit átalakítottam.

mignon
Mignon / mignon v, 2012-06-03 21:48

Kedves babek!
Én köszönöm neked a visszajelzést és a változtatások leírását! Így alakul, sokszor javul egy-egy recept, nagyon fontosak a tapasztalatok, vélemények!
Üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon v, 2011-09-04 22:35

Örülök witch, hogy neked is megtetszett.:)
Mikor elkészülök egy új étellel, sokféle fotót készítek róla. Erről is van hagyományos képem is, de úgy gondoltam, hogy egy közelit teszek inkább csak fel, ne legyen olyan megszokott. Persze nem feltétlen tetszik ez mindenkinek, nincs is ezzel baj, ízlések és pofonok... de szerencsére aki kipróbálja, íz alapján dönt majd és az garantáltan nem okoz csalódást!!
Igen, a színe a rozsliszttől és barna cukortól ilyen!
Remélem hamarosan elkészíted és véleményezed is! Várom nagyon, jó sütés-főzést:
Mignon

witch
witch / witch p, 2011-09-02 13:54

En meg pont a kep miatt rogton mentettem a receptkonyvembe! Olyan guszta, a szine meg a rozsliszttol es a barna cukortol ilyen (szerintem).:)

mignon
Mignon / mignon sze, 2011-08-31 21:31

Sziasztok!
Gyors válaszok:
- igen, egyezik a kép és a recept, de most nem a hagyományos muffin formában sütöttem, hanem ilyen csavarosban, sokkal dekoratívabbak szerintem :)
- ha igazán reform akartam volna lenni, nyírfacukorral készítettem volna, édesítővel nem, az nem igazán mondható egészségesnek... :(
-a reszelt alma a tésztába megy, ez lemaradt a sor végéről, köszönöm a figyelmeztetést, javítom is a receptben!!
Összegezve: fincsi kis muffin, bátran ajánlom mindenkinek!
Jó sütés-főzést, üdv:
Mignon

budapestnite
budapestnite / budapestnite k, 2011-08-30 00:43

Kedves Mignon!
A recept tetszik, csak 2 észrevételem lenne vele kapcsolatban:
1. ha reform, akkor barna/vaníliás cukor helyett édesítővel készíteném
2. az almával mit kell kezdeni? Az megvan, hogy lereszeljük őket, és utána?

Lidi
Lidi h, 2011-08-29 23:58

Nem megnyerő a kép!!!! :(
Először mikor megláttam azt hittem.......hurka+kolbász sütve!

Dorikarika5
Dorikarika5 k, 2014-06-17 07:50

Rózsa formájú muffin sütőben sültek ezek a muffinok. Nem tűnt fel? Komolyan nem? :D

villers
villers h, 2011-08-29 23:15

A kép és a recept ugyanaz? Csak mert a kép alapján olyan, mint valami tekercs, semmiképpen mint egy muffin...

Dorikarika5
Dorikarika5 k, 2014-06-17 07:50

Rózsa formájú muffin sütőben sültek ezek a muffinok. Nem tűnt fel? Komolyan nem? :D

493