10 nőt kérdeztünk, milyen furcsaságot kívánt várandósan

Végigkérdeztem Facebook-ismerőseim azon részlegét, amelyik már gyermeket szült, ki mit kívánt várandósan, és elég fura válaszok születtek - mint ahogy reméltem is.

Gondolom azok, akik szültek már, egy emberként sóhajtanak fel a nosztalgiahullám alatt, ami megcsapja őket a kérdés hallatán:

Milyen furcsaságokat kívántatok várandósan?

Én nem voltam rest, és mivel saját tapasztalatom még nincs, feltettem a kérdést Facebook-os ismerőseimnek, akik között (koromból is adódóan) töménytelen mennyiségű fiatal anya található. És özönlöttek a válaszok. Ezekből szemezgetek, jó szórakozást!

1. Az önkritikus

"Én elég sokat voltam terhes, de semmivel nem ettem undorítóbb dolgokat, mint máskor" - ez az egyik kedvencem, egy négygyermekes ismerősömtől származik, aki imád enni, és vasággyal 40 kiló.

2. A sírig Nutella-rajongó

"Ötkilós Nutella 3 nap alatt" - vallotta be egy másik hölgy, és hozzátette, nem lehetetlen teljesítmény, csak akarni kell.

3. Az édeset sóssal szerető

"Májkrémes kalács paradicsommal" - ezen ismerősöm vágya még tart, mivel még nem született meg a baba, és egyébként teljesen megértem. A kalács kenyér helyett bármikor jöhet!

4. A bódult

"Egy barátom anyukája a benzinszagra állt rá. Egy hokedlivel járt a benzinkút mellé, ott ücsörgött naponta pár órát" - ezt többektől is hallottam, szóval igaz lehet. Teljesen abszurd, viszont a nem ehető dolgok megkívánása (főként várandós állapotban) létezik, neve: pica.

Mi is a pica?

Aszarka latin nevéből származik. Jelentése: (terhesség alatti) nem élelmiszerek utáni sóvárgás és azok elfogyasztása. Ez bármi lehet, talaj, agyag, hamu, gipsz, kréta, zacc… (nem csak a kismamákra lehet jellemző.) A sóvárgást több minden is okozhatja, lelki okok, diéta és tápanyag- (pl. vas)hiány is.

5. A dinnyemániás

"Anyám dinnyét evett egész nyáron - én azóta nem bírom (a dinnyét, nem anyát, ő jófej)."

6. A párizsi lány

"Párizsi" - ráadásul az olcsóbb fajta. Kérdés, mennyire örült neki a baba, de ez is egy őszinte feltárulkozás volt, köszönöm.

7. A gumicukros

"Gyorskaják kívánása alap, de nem ettem, viszont a párizsi az nálam is megvolt. Plusz az elején úgy kívántam a savanyú káposztát, hogy munka után vettem, és hazafele vezetés közben ettem fél kézzel. + GUMICUKOR!" - kimerítő válasz, aminek minden eleme könnyen szerethető.

8. A húsos

"Nekem ami előtte szinte elképzelhetetlen volt, hogy KÍVÁNTAM a húst! Magamhoz képest brutál mennyiséget fogyasztottam. 20 dkg szalámit nasinak ettem... jah es a nasi... minden nap kellett nasi, kábé kétóránként. Szőlő, dinnye, szárított datolya....pilótakeksz, csokitorta, babapiskóta, csoki" - ez pedig azon ismerősöm, aki szülés után 34 kilót fogyott, és jelenleg szupervékony!

9. Az igényes

Harcsapaprikást kívántam túrós csuszával, ami elég specifikus volt" - ezt a vágyat pedig többen is megerősítették. Furcsa, nálunk terhesség nélkül is megy!

10. A sajtrajongó

"Az első két trimeszterben az édességeken kívül mindenre parmezánt reszeltem, a harmadik trimeszterben pedig konkrétan görögdinnyén éltem."

11. A hamvas

"Anyukám sárgabarackot zabált egész nap, amikor szezonja volt. Azt mondják, azért lettem olyan hamvas" - a szerény nyilatkozat.

Receptajánló:

12. Az ananászőrült

"Anyum úgy megkívánta az ananászt, amikor terhes volt, hogy a buszmegállótól hazáig futott, és sálban-kabátban-cipőben ette az ananászkonzervet a konyhában" - ekkora imádatról is rég hallottunk.

13. A paradicsomfanatikus

"Szinte naponta megittam egy doboz paradicsomlevet, és hánytam a vietnámi kajától, amit amúgy előtte hetente többször fogyasztottam. Aztán szerencsére visszatért a jóízlésem" - egyik legjobb barátnőm, aki máig paradicsom- és pholevesrajongó.

És ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek