27 bámulatos palacsintarecept

Ez a nagyon kedvelt édes tészta az egész világot meghódította. A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is. Összeszedtünk pár neked valót!

  1. 1.

    Epres csodás palacsinta

  2. 2.

    Kókuszpalacsinta

  3. 3.

    Banános-nutellás palacsinta

  4. 4.

    Erdei gyümölcskrémes palacsinta

  5. 5.

    Gundel palacsinta

  6. 6.

    Kakaós palacsinta

  7. 7.

    Tiramisu palacsinta

  8. 8.

    Diós palacsintatorony

  9. 9.

    Trüffeles palacsintatorta

  10. 10.

    Amerikai palacsintatorta

  11. 11.

    Ázsiai medvehagymás palacsinta

  12. 12.

    Syrniki - orosz túrópalacsinta

  13. 13.

    Bounty palacsinta

  14. 14.

    Joghurtos mini palacsinta

  15. 15.

    Zabpalacsinta karamellas almával

  16. 16.

    Citromkrémes minipalacsinták

  17. 17.

    Bodzavirágos palacsinta narancsdzsemmel

  18. 18.

    Burgonyás palacsinta

  19. 19.

    Mogyorós palacsinta

  20. 20.

    Meggyes tepsis palacsinta

  21. 21.

    Vietnámi palacsinta

  22. 22.

    Sült krumplival töltött palacsinta

  23. 23.

    Brownie palacsinta kókuszkrémmel

  24. 24.

    Német palacsinta sült almával

  25. 25.

    Protein palacsinta szénhidrát nélkül

  26. 26.

    Mandula palacsinta

  27. 27.

    Húsos rakott palacsinta gombamártással

Tudtad?

A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendárium szerint bronzpajzson sütötték. Összetétele liszt, víz és kevéske só volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek