Bounty palacsinta recept

Bounty palacsinta
Bounty palacsinta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem, több tojássárgája maradt egy másik sütiből. Úgy gondoltam, valami jót kellene kitalálni, és elkészült ez a kellemes, finom desszert. Azóta már többször kellett készítenem, mert család nem felejt. :-)

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Bármilyen déli gyümölccsel tálalható, (nekem most csak barackbefőttem volt itthon), de anélkül is finom édesség. Tejszínhabbal tálalva is mutatós.


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszos palacsinta csokiöntettel, kókuszkrémmel töltött palacsinta csokoládészósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverve, a forró tejhez adjuk. Jól elkeverjük, beleszórjuk a kókuszt, és lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük.
  3. A tejszínnel hígítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.
  4. Készíthetjük vaníliás pudingporból is, amihez kókuszreszeléket és tejszínt adunk.
  5. Kisütjük a palacsintákat, betöltjük a töltelékkel, formára hajtjuk, és csorgatunk rá csokiöntetet. Tetszőleges gyümölccsel kínálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 35 903
elküldve: 7
receptkönyvben: 864
elkészítve: 11/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mártika2
Márti / Mártika2 k, 2012-04-17 17:00

Bekerült a receptkönyvembe. Nagyon guszta, hétvégén el is készítem. Köszi a receptet.

Szilvi93
Szilvi93 cs, 2012-02-23 14:29

Nagyon finomnak tűnik :) valamelyik nap tuti megcsinálom :):)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic sze, 2011-04-20 19:30

Kedves Éva!
Lehet, hogy a fotózás nem az erősséged, de ez a kép szerintem is étvágygerjesztő!!! :) Mivel már ilyen késő van, csak azért nem csinálom meg, de holnap kipróbálom! :)
A tejszínt és a vaníliás cukrot akkor kell már hozzáönteni, amikor már besűrűsödött és levettük a tűzről?
Köszi!
Üdv,
WM

Geleva
Geleva / Geleva sze, 2011-04-20 19:54

Kedves WM!
Nagyon kedves vagy, köszi, hogy pátyolgatod a lelkemet! :-)))
Úgy szoktam, hogy a tejszínt, még a főzés végén hozzáadom, de már nem nagyon hagyom forrni, csak jól elkeverem és ha "buggyan" egyet, leveszem a tűzről és akkor keverem hozzá a vaniliás cukrot, hogy ne főjön el az aromája.
Örülök, hogy kipróbálod, sok sikert!
Üdv. Éva

klivi
klivi / klivi sze, 2011-04-20 17:54

Kedves Éva!
Ez nagyon gusztusos, és a kép is gyönyörű!
Üdv.
Livi

Geleva
Geleva / Geleva sze, 2011-04-20 18:53

Kedves Livi!
Köszönöm szépen! Hát...a kép?...lehet, hogy nem leszek profi fotós. :-)))
Üdv. Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2011-04-20 16:14

Nagyon szép! Ugyanúgy vagyok vele, mint Gabi, kedvet kaptam, mindjárt nekiállok, hiszen van itthon hozzá minden... :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó sze, 2011-04-20 16:10

Kedves Éva! Ez nagyon finom desszert lehet, gratulálok! A fotó is guszta. Én nem rontanám el bolti pudingporral, mert a főzött krém az igazi, ahogy a 2. pontban készíted. Nagyon megkívántam, most szívesen megkóstolnám. Igazából adott itthon minden hozzávaló, szóval akár holnap ki is próbálhatnám. :-) Köszi az ötletet! Szép napot (vagy már lassan estét): Gabi

Geleva
Geleva / Geleva sze, 2011-04-20 18:46

Kedves Gabi!
Köszönöm szépen az elismerést, örülök, hogy így kép alapján is megkívántad! (pedig ez a fotózás...nem az én erősségem). Egyetértek, a puding helyett a krém, csak gyakorlatlanabbak számára lehet, hogy egyszerűbb. Tőlem is megkérdezték (aki evett nálam), hogy készíthetné e pudinggal, mert az neki egyszerűbb, és ő azzal készíti. Tudod, ízlések és pofonok, gyorsaság és odaadás harca ez. :-)))
Szép estét Nektek is!
Éva

930