Epres csodás palacsinta recept

Epres csodás palacsinta
Epres csodás palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a palacsintát nagyon szeretjük eperszezonban. A Limoncello és a lime leve nagyszerűen kiemeli az eper ízét, és annak ellenére, hogy méz és cukor is van benne, mégis megőrzi üdeségét.

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztájához

A palacsinta sütéséhez

Az epres töltelékhez

ajánlat

Ajánljuk boldog tavaszi pillanatok varázsolására! Finom mellé a tejszínhab, valamint a vaníliafagylalt, de önmagában is tökéletes.


receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres palacsinta, epres-Limoncellos palacsinta, epres-lime-os palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a palacsintatésztát: a hozzávalókat egy tálba öntjük, és vagy egy robotgép segítségével, vagy saját kézzel kikeverjük, és félretesszük legalább egy fél órát pihenni.
  2. Amikor pihent a tészta, kisütjük a palacsintákat, félretesszük egy kicsit. 
  3. Egy serpenyőbe beletesszük a mézet, a cukrot, és forraljuk 3-4 percet.
  4. Hozzáöntjük a lime levét, és egy percig forraljuk.
  5. Beleszórjuk az epret, két percig sütjük nagy lángon, óvatos kevergetés közben.
  6. Rálöttyintjük a Limoncello likőrt, és még két percig sütjük nagy lángon, hogy az alkohol elillanjon. Vigyázat, az epret nem szabad ettől tovább sütni, mert pépes lesz!
  7. Amikor kész, elzárjuk alatta a tüzet, és egy tányérra helyezzük a tölteni kívánt palacsintát, belerakunk kb. két ek epres tölteléket, negyedbe hajtjuk, megszórjuk porcukorral, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 68 600
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 207
elkészítve: 16/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept
hirdetés

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Messzi mama
Messzi mama h, 2014-05-26 10:26

Itt az eperszezon, tényleg csodás ez a palacsinta recept, elkészítettem tegnap és ma is nagyon finom a reggeli koronájaként , felszívta a szamóca levét és nem áztatta el a palacsintát. Egy igazi illatos, zamatos csoda!

klivi
klivi / klivi h, 2014-05-19 14:17

Valaki feltöltötte a receptet képpel együtt a Sütigyar.hu-ra, forrás megnevezése nélkül... :(

Penge
Penge szo, 2014-05-17 21:30

Hát... Nekünk nem jött be a leírtak szerint. A palcsintából mindenhonnan folyt a töltelék. Több eperlé volt a tányéron az evés végeztével mint amennyit a palacsintával megtettünk. Ízre tökéletes! Ezért nem engedtem el, tettem bele egy fél tasak eper pudingot. Igy végre az állaga is tökéletes lett. Köszönöm.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2012-06-13 16:05

Kedves Sipos Laura! Ebből több palacsinta lesz mint négy...pontos számot nem tudnék mondani, talán 20 db. A legjobbakat: Mrs Smith

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné szo, 2012-03-24 16:42

az epres palacsinta nagyon csábító,mirelitte gyümölcsből is meg lehet gondolom csinálni nem ?vagy csak frissből ?

oliwier
oliwier h, 2011-06-06 09:24

tálaláskor érdemes mellé tenni 1 gombóc vanília fagyit + menta levelet a tetejére, nagyon feldobja ezt az amúgy is isteni ételt.

Messzi mama
Messzi mama k, 2011-05-24 15:26

Nagyon gusztusos és biztosan nagyon finom lesz ki fogom próbálni még ma!

Messzi mama
Messzi mama k, 2011-05-24 15:23

Nagyon gusztusos és biztosan nagyon finom lesz ki fogom próbálni még ma!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2011-02-14 23:53

Örülök, hogy tetszik Bogi! Majd ha eljön az eper szezonja, mindenképpen próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom! Üde, és édeskés!:) Puszi Nektek: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp cs, 2010-04-15 19:24

Kedves sznoemi! Ha mindenképpen ki akarod hagyni, akkor nem kell bele több lime, se citrom, de lehet, hogy mégis érdemes tenni egy próbát, mert ez a likőr alacsony alkoholtartalmú, és sütésnél azonnal el is párolog az alkoholtartalom, marad a kellemes aromája a citromnak. De természetesen nem akalak rábeszélni, mert azt azért nem venném a lelkemre, ha emiatt meg nem enné meg ezt a finomságot! :))) Üdv: Mrs Smith

sznoemi
Bloemcake / sznoemi cs, 2010-04-15 16:32

Szia!Én kihagyom belőle a likőrt mert a párom antialkesz.Több lime levet tegyek bele vajon?

708