Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlék lisztérzékenyeknek recept

hozzászólások (38)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Foszfor
Magnézium
Kálium

TOP Vitaminok

Folát B5 B6 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.5 g

zsír

Összesen:
1.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Nátrium:
593 mg
Kalcium:
2 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
2 mg
Kálium:
12 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg
Foszfor:
7 mg

szénhidrát

Összesen:
48.4 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
63.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
9.9 g

zsír

Összesen:
5.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Nátrium:
2369 mg
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Kálium:
48 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg
Foszfor:
27 mg

szénhidrát

Összesen:
193.4 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
255.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
1.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Nátrium:
460 mg
Kalcium:
1 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
1 mg
Kálium:
9 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg
Foszfor:
5 mg

szénhidrát

Összesen:
37.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
49.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csborbala
csborbala Thu, 2014-02-13 00:39

Szia! Tudom, nem mai a recept, de én most próbálkoznék meg vele életemben először (nemcsak ezzel a recepttel, zsemlesütéssel is) :-) A kérdésem az lenne, hogy készítette-e már valaki Glutenix Alfamix keverékből? Azzal is ugyanígy működhet vajon? Köszönöm előre is!

Ajandek
Ajandek / Ajandek Thu, 2014-02-13 08:08

Szia. Szerintem működik, de ha be tudsz szerezni Mester Kenyér Mixet, az még jobb. Azt ugyanis formàba sem kell rakni, mert nem folyik szét. Alfamixet csak formàba lehet. Üdv.

annoying
annoying / annoying Wed, 2012-11-07 16:22

Szia Ajándék.
Nem tudom mit rontottam el, de a segítséged kérném. A tészta alig kelt meg, nem sikerült. Sütésnél sem jött fel, kis gubicsok lettek. :((((( Igaz száraz élesztőt használtam, de a hozzászólásoknál olvastam, hogy más is tett így. Méretre bolti zsemléhez hasonlóaknak kell lenniük?
Köszi előre is a segítséget.

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2012-11-07 16:57

Szia.
Én csak friss élesztőt használok a GM péksütikhez, mert 1-2-szer szárítottal csináltam, és nem kelt meg. De látod van akinek igen...
Ha ilyen zsemleformában készíted, akkor igen, bolti méretűeknek kell lenniük nagyjából. De sütheted muffinsütőben, akkor jóval kisebbek lesznek.
A Tiéd nem kelt meg, azért maradt gondolom pici.
Én az élesztőre tippelnék, vagy esetleg nem kelesztetetted elég sokáig. Én kb. 30-35 fokos sütőben kelsztem, és így is kell neki kb. 3/4 óra. És a sütéskor is még jócskán nőni szoktak.
Sajnos több hibalehetőség nem jut eszembe.
Próbáld majd meg újra, friss élesztővel szerintem. Ne add fel elsőre! :-))
Sok sikert!

heart
sunshine / heart Wed, 2018-10-31 23:36

Szia! Zsemle receptet keresgetve futottam bele a hozzaszolasodba. A te receptedhez hasonlo kenyeret csinalok Nosaltys, amihez kell 500g liszt, 2ek olaj, eleszto, 1tk so, 1/2 tk cukor, 1 csesze viz+ 1 kicsi a puha allaghoz. Az a titka a receptironak,hogy csinal melyedest a talba, oda megy a cukor+eleszto+es a meleg viz 1 resze, es csak aztan van osszedolgozva mikor megkelt az eleszto,mert en szaraz elesztovel csinalom,sose volt problemam vele, de persze gyorsan kelo szaraz elesztot hasznalom.
Violet

annoying
annoying / annoying Wed, 2012-11-07 21:09

Szia.

Köszönöm szépen a gyors választ. Nem nyugodtam és muszáj volt még délután megcsinálnom friss élesztővel is. Most már tuti azzal volt a baj. Meg kelt, gyönyörű és puha lett. Még csak arra leszek kíváncsi, hogy holnap milyen állaga lesz, mert reggel azt csomagolnám reggelire.
Én még soha nem fagyasztottam semmilyen pékárut, így azzal kapcsolatban is lenne kérdésem, ha nem probléma neked. Kiolvasztásnál mindig mikrózod? Olvasztó fokozaton? Vagy jó úgy is, hogy kiteszem olvadni és kész. Vagy az állaga olyankor vizesebb lesz? El sem tudom képzelni, pedig muszáj belejönni. Köszi. :)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2012-11-07 22:44

Szia.
Dehogy probléma! :-))
Tapasztalatom szerint jobb, ha magától olvad ki. Viszonylag gyorsan meg is teszi...:-)
De hát néha én is elfelejtem időben kivenni, és akkor jön a mikro, olvasztó fokozata. Nekem egyik részén még fagyos, a másikon meg forró, ezért nem szeretem így, ha nem muszáj...
Ha ma sütötted, holnap reggel még jó állaga lesz, de később már nem igazán, ezért fagysztom mindjárt le a fölösleget.
Ha van még kérdésed ezzel, vagy bármelyik receptemmel kapcsolatban, írj! :-)
Jó éjt!
Évi

Mymo
Mymo / Mymo Fri, 2012-10-19 18:37

sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy a tésztát egy sima kenyér sütőformában is meg lehet sütni? Válaszod előre is köszi.:)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2012-10-19 20:11

Szia.
Igen, persze meg lehet sütni. Akkor is a végén kend le kicsit olajjal, és takard be pár percre konyharuhába.
üdv.
Évi

beus92
Beus92 / beus92 Fri, 2012-04-27 08:32

Sziasztok. Elnézést a tudatlanságomért, de az első pontban csak annyit ír a a recept a hozzávalókat keverjük ki, számomra nem egyértelmű... az élesztőt nem kell előtte felfuttatni vagy ilyesmi?? Csak simán bele keverni?? A választ előre is köszönöm!!!

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2012-04-27 08:48

Szia.
Nem kell felfuttatni,csak a vízben feloldani az élesztőt. Hozzáönteni a liszthez, a sóhoz, és az olajhoz. Kikeverni, és formázni. Utána kelesztés és sütés:-)
Sok sikert a sütéshez!
Évi

beus92
Beus92 / beus92 Fri, 2012-04-27 10:27

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Én végülis instant élesztővel csináltam, nem esküszöm, hogy 3x-osára dagadt... max 2x-esére, de nagyon nagyon finom, igaz még meleg, de muszáj volt megkóstolni... Köszönöm a receptet... :))

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2011-11-14 22:31

Szia Évi! Képzeld,volt a múlt héten a Lidliben bukta forma és lecsúsztam róla! Majd meg ütött a guta! Őrület,hogy nem leget ilyen 6 db os formát kapni sehol! :( :( Ha még áll az ajánlatod,hogy ha látsz valahol akkor küldesz nekem,azt nagy örömmel venném! Te vagy az utolsó reményem! :D :) :D Persze azért én is nyitva tartom a szemem....hátha rábukkanok! :) Ha esetleg tudsz segíteni,akkor megkérnélek,hogy légyszíves jelezd nekem e-mailben! A címem: k.aniko75@citromail.hu! Itt hamarabb észreveszem az üziket! :)
Örök hála! A lányom nagyon várja már! :)
További nagyon szép napokat kívánok neked! Szió! Anikó. :)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2011-11-16 14:00

Szia.
Megvettem Neked az utolsó formát a Lidl-ben :-)
Mindjárt írok mailt, hogy meg tudd írni a címedet, ahová küldhetem.
Üdvözlettel:
Évi

Gocsab
Gocsab Thu, 2011-11-10 21:34

Szia,
ma elkészítettem, isteni lett!! Buktaformában sütöttem meg, 5 db lett belőle. Legközelebb olívaolajat teszek bele, azzal még zamatosabb lesz. Köszönöm a receptet!
Üdv,
gocsab

Sakumo
Sakumo Thu, 2011-10-27 14:00

Kedves Ajándék!

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Én nem vagyok lisztérzékeny, de a barátnőm igen, és tudni kell róla, hogy jellemző rá, ami sokunkra, hogy, amit a másik csinál az sokkal jobban esik neki... Ezért valahányszor meglátogatom, szinte már várja, hogy mikor veszem elő a legújabb gluténmentes finomságot. Amióta kipróbáltam ezt a receptet, ennek mindig lennie kell a csomagban. :D
Köszönjük mindketten!

Üdvözlettel:
Sakumo

Ajandek
Ajandek / Ajandek Thu, 2011-10-27 16:33

Kedves Sakumo!
Igazán jó barátnő vagy, az biztos!
Nem mindenki mer nekiállni GM dolgok készítésének, ami szerintem érthető is. A búzás dolgok után, hát, nem is csoda.....
Örülök, hogy a recept, amit feltettem hasznotokra volt :-)
Mindkettőtöknek sok jó receptet, és még több együtt töltött vidám percet kívánok!
Üdvözlettel:
Évi

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2011-09-14 20:53

Szia.
Hát, a fánksütő formát én is nagyon nehezen tudtam beszerezni, és őszintén megmondom nem emlékszem hogy hol vettem. Régen a postákon is volt, de nálunk már nem lehet kapni sajnos. Talán a Lidl-ben vettem, de nem biztos.Az viszont biztos, hogy buktasütőt a Tescoban is vettem már, és a Lidl-ben is. Én mindig Zenkerest veszek...
Igen, sajnos csak formában lesz jó a kenyér, és a zsemle is, mivel nincs tartásuk másképpen, és ahogy írod szétfolynak forma nélkül.
Ha esetleg nincs a közeledben Lidl, akkor a legközelebb mikor látok buktasütőt, veszek neked 1-2 darabot, és elküldöm postán :-))
üdvözlettel:
Évi

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2011-09-19 21:35

 Szió Évi!
Nagyon szépen köszönöm a választ,kedves vagy! :) ;)
Örülök,h legalább remény van rá,h kapható valahol ez a sütő forma! :D :D
Van a közelünkben Lidl,úgyhogy majd figyelek,hátha rábukkanok! :)
Ezt a fánksütőt meg nagyon sajnálom,h nem lehet beszerezni! Meg a bagett formát.
Hihetetlen a mai világban,ritka ,h van olyan dolog amit nem lehet! :D :)
Szereznem kell mindenképp,mert a kislányomat már nagyon meglepném egy jó kis zsemle féleséggel,ami a rendesre emlékezteti! :) ;)
Köszi mindent! További szép napokat kívánok neked! :)
Szió! Anikó. :)

Tóthné Zsófi
Tóthné Zsófi Sun, 2011-11-13 18:28

A gasztroshop.hu-n találtok mindenféle formát . Én a Tesco-ba vettem mini kuglóf formát és a kisfiamnak nagyon tetszett, emeletes szendvicset csináltam neki belőle! Remélem,hogy segítettem!

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2011-11-14 23:12

Köszi Zsófi! Jó ez az oldal,de szokás szerint itt sincs mini bagett féle forma! Vagy bukta! :) :)
Majdcsak egyszer találok valahol! :) Szia! Anikó. :)

Ancsi7
Ancsi7 Wed, 2011-09-14 19:39

  Kedves Évi! Tudnál nekem segíteni abban,hogy hol lehet ilyen amerikai fánksütő formát,vagy bukta sütő formát beszerezni? sajnos már régóta keresgélek, de nem találok sehol! Köszi szépen! Amúgy én is kipróbáltam sima tepsin,papíron a zsemléket de sajnos nem sikerültek. Lapos lett! :( Ezért lenne jobb a forma! De hol lehet venni...?? :( :( köszi a választ! ;) :) Szép napot! :) Anikó.

winnipeg
winnipeg Tue, 2011-08-23 15:16

Szia! Elkészítettem a receptet kenyérsütő gépben, és ISTENI lett! Ajánlom ebben a formában is mindenkinek. kb fél éve vagyok kakaó,tej,tojás és lisztérzékeny, a legkisebb adagtól is borzasztó kiütéses és ödémás leszek, gyógyszerek mellett is. idejét nem tudom mikor ettem utoljára ilyen finom kenyeret, ami mindenmentes :) köszönöm!

Ajandek
Ajandek / Ajandek Tue, 2011-08-23 15:31

Szia.
Nagyon örülök, hogy sikerült finom kenyeret sütnöd! :-)
Az én kislányom "csak" lisztérzékeny, de így is elég nehéz.... El tudom képzelni, neked milyen problémát jelenthet a megfelelő diéta tartása.
Sok jó receptet, kitartást, és jó egészséget kívánok!
Évi

Ajandek
Ajandek / Ajandek Mon, 2011-05-16 16:28

Szia.
Igen, normális.
Ha jól megolajozod a kezeidet, és úgy formázod, akkor szépen kisimul a tészta, és könnyen formázható.
üdv.
Ajandek

katjan
katjan Mon, 2011-05-16 14:27

sziasztok!

az normális hogy az én tésztám nagyon ragadós lett?
alig tudtam formázni

cafika
Cafika / cafika Sat, 2011-03-19 13:35

szia Ajandek,
nagyon kòszi a szupergyors vàlaszt, ki fogom pròbàlni, majd jelentkezem, hogy milyen lett!!
kellemes hètvègèt,
ùdv. Cafika

berecz
berecz Sat, 2011-03-19 12:06

Kedves Ajándék!
Hol lehet ezt a Shar Mix B -t beszerezni?

Ajandek
Ajandek / Ajandek Sat, 2011-03-19 12:37

Üdv.
A Tescoban is van, de a legtöbb gyógynövénybolt, biobolt, sőt talán még a DM-ben is kaphatsz, és mintha a Sparban is láttam volna valamikor régen. Én a Tescoban veszem, mert ott a legolcsóbb...
üdv.
Ajandek

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-03-23 14:05

szia Ajandék,
mèg lenne egy kèrdèsem, mindent egybe kell kikeverni? az èlesztòt is? az èlesztòt nem kell elòtte felfuttatni? szeretnèm kipròbàlni, de nincs friss èlesztòm, csak szàritott. nekiàllok azzal, majd jelentkezem, milyen lett
ùdv. Cafika

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2011-03-23 14:51

Szia.
Nem kell az élesztőt felfuttatni. Csak simán ki kell keverni mindent. Szerintem a szárított élesztővel is ugyanolyan jó lesz, bár én mindig simát használok....
Remélem megírod majd, hogy milyen lett!! :-))
üdv.
Évi

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-03-24 22:26

szia Évi,
inkább kivártam a mai napot, vettem friss élesztöt..és már meg is kóstoltam, nagyon fincsi lett!!!
köszi a receptet :)
végül is nem tettem muffinformába, hanem csak úgy a sütöpapírral kibélelt tepsibe. mikor kész lett, kökeménynek tünt, aggódtam is, de aztán az olajkezelés és a rongyba tekerés után megpuhult. finom lett :)
üdv. Évi
;)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2011-03-25 15:34

Szia Évi! :-))
Nagyon örülök hogy sikerült!!!
A formát én azért használom, hogy szép kerek zsemlék legyenek, és felfelé nőjenek, ne oldalra...
Így a kislányom zsemléi nagyon-nagyon hasonlítanak az "igazi" péksütikre. Ez neki úgy látom fontos. Talán, mert a kis társai nem néznek furán a szendvicskéire, mivel hasonlítanak a "normálisra". ...
Hamarosan talán felkerül a cicás kalácsunk is, kukkantsd majd meg ha van kedved.Bár nem a legkönnyebb , de hogy finom az tuti...:-) Teszek majd fel még császármorzsát, rizskoch-ot, palacsintát, fánkot stb. Csak ezek még időbe telnek, mert nincsenek kész fotók...
A zsemlékhez jó étvágyat kívánok!!
Baráti üdvözlettel:
Évi

cafika
Cafika / cafika Sat, 2011-03-19 08:08

szia Ajandek,
nagyon szèpek a zsemlèk, el is mentem, legkòzellebbi sùtèsnèl ki is pròbàlom :)
azèrt lenne egy kèrdèsem is, mègpedig, a zsemlèk a formàban kelnek , vagy azon kìvùl?
nekem nincs amerikai fànk sùtò formàm, szerinted muffin sùtòforma is megteszi?
a kislànyodnak egy nagy puszi, ès remèlem, hogy te is talàlsz nàlam, neki kedvère valò ùj recepteket ;)
ùdv. Cafika

Ajandek
Ajandek / Ajandek Sat, 2011-03-19 08:52

Szia!
Köszönöm! :-)
Igen, a zsemlék a formákban kelnek.
Szerintem sütheted muffinsütőben is, de akkor a nagyobb lyukuban, és olyanban, ami nem keskenyedik nagyon le. Arra vigyázz, hogy keléskor is nőnek, és sütéskor is még bőven.
Próbáld ki ezt a receptet, buktasütőben is. Ebből az adagból 6-7 darab , buktanagyságú mini kenyér lesz. A kislányom imádja....
Mindenképpen megkukkantom a receptjeidet. :-)
A kislányodnak pedig jó étvágyat kívánok!!
üdvözlettel:
Ajandek

224
schar mix 25 dkg
0.5 tk
napraforgó olaj 3 g
víz 250 ml
élesztő 8 g