r
Nosalty Logó

Vaníliafagyi szőlőcukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Vaníliafagyi szőlőcukorral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1815 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapargatott magjaival és az üres vanília rúddal felforraljuk. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojássárgájákat a szőlőcukorral habosra verjük kézi mixerrel.
  3. Az üres vanília rudat kihalásszuk, és a langyosra hűlt tejes-tejszínes keveréket kis adagokbana tojássárgájás habhoz keverjük.
  4. Az egészet visszatesszük a tűzre és mérsékelt lángon, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. (Felforralni nem szabad!) Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  5. A fagyialapot (fagylaltgép híján) lezárható műanyag- vagy fémdobozba öntjük. Behelyezzük a mélyhűtőbe, és óránként átkeverjük botmixerrel, hogy megakadályozzuk a jégkristályok képződését (illetve összetörjük azokat).
  6. Fogyasztás előtt a sima hűtőbe áttesszük 10 percre, hogy ne legyen kőkemény. Forró vízbe mártott fagyiskanállal gombócokat formázunk a fagylaltból.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9323
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nincsen jobb egy házilag készített fagylaltnál a meleg tavaszi-nyári napokon. Fontos, hogy tanyasi tojásokat használjunk hozzá. Az én tojásaim kukoricával etetett falusi csirkéktől valók, azért ilyen szép napsárga a színe. Fogyaszthatjuk önmagában vagy karamell-, illetve gyümölcsszósszal. Szuflékhoz vagy más süteményekhez is szervírozható. Ennek az adag fagylaltnak a kalóriatartalma 1900 kcal, személyenként 317 kcal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!