Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlő szörp recept

hozzászólások (21)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

K B6 B5 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
0.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
29 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
35 mg
Kálium:
263 mg
Nátrium:
14 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
161.9 g
Összes cukor:
161 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
211.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
3.7 g

zsír

Összesen:
1.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
115 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
100 mg
Foszfor:
140 mg
Kálium:
1050 mg
Nátrium:
55 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
647.6 g
Összes cukor:
641 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
845.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.2 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
7 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
9 mg
Kálium:
70 mg
Nátrium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
43.2 g
Összes cukor:
42 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
56.3 g

vitaminok

C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HER
HER Wed, 2012-09-12 15:11

Kedves Panita!
Nagy örömmel olvastam a tartósítószer nélküli szörpöt!
Köszönöm!

Én a magját is beleteszem , centrifugálom, igaz ropog, de, ott a gondolat, hogy milyen drága az olaja, és vígan lemegy a torkomon! Hehe.
Gratulálok, és mindent, amit, forrón üvegbe teszünk, ugyan így járjunk el!

Éljen sokáig a BIO! és a fogyasztója!

Minden jót kívánva minden egészséges recept ajánlónak!

HER

suvkat2
suvkat2 Thu, 2012-09-06 14:59

Nekem egyáltalán nem ülepedett le, így én is a pelenkás módszerhez fordultam. Finom lett.

kovidli
kovyxka / kovidli Sun, 2011-10-09 15:56

Szia!Kipréseltem a szőlőt,és arra lennék kíváncsi hogy az így készült lé alkalmas e a szirupra,vagy feltétlen meg kell várni amíg leülepszik...köszi

jucus60
jucus60 Wed, 2011-10-05 19:33

Köszönöm a receptet, már a második adagot készítem, mert az első télire szánt adag elkopott, a férjem kedvence lett! :)

bellerreni
bellerreni Mon, 2011-09-26 13:21

Szia! Én is elkészítettem most a szörpöt, épp dunsztolódik. Én a kisfiam régi textilpelenkáját főztem ki és abban csavartam ki a szőlő levét. Viszont nekem nagyon sok elfőtt belőle, az normális? Gondolok itt arra, hogy a majdnem 3 liter léből nem sokkal több lett mint másfél liter szörp, pedig betartottam az arányokat. Kíváncsi leszek az ízére. Köszönöm.

kativan
kativan Thu, 2011-09-22 16:09

 Hétvégén kapom a mustot én is, és kipróbálom! Köszi!

kismacska
kismacska Fri, 2011-09-16 09:49

Szia! Engem is az érdekelne, hogy mivel préseled a szőlőt. Köszi

kativan
kativan Mon, 2011-09-12 17:35

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

panita123
panita123 / panita123 Thu, 2011-09-22 14:43

kativan!

Teljesen mindegy, hiszen ugyanaz. Ha valaki tud szüretről szerezni mustot az leegyszerűsíti a dolgot. Szőlőlé készíthető gyümölcscentrifugával és turmixgéppel is. Át kell szűrni, egy éjszakát hideg helyen (hűtőben, pincében) tartani. Így leülepszik és a tetejéről szépen leönthető, merhető a tiszta szőlőlé.

kativan
kativan Mon, 2011-09-12 17:34

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

634
szőlőlé 1 l
cukor 50 dkg